![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuyhV0ofuDU-9nt5xx1jxJF2xlx-A1jenrvI-kZU03hcF9kcccqCafaZHaPHCzW3I3bVKJ-fztv9aSNSJql8ejhoHArcd1vT7ECqklMnaq9ayXln-L7HDz9jJD6bQHI-_edSarXhFkeRQ7/s200/korvsoppa.jpg)
Tärna potatis och morötter (även andra grönsaker går bra om du har sådanan skräpandes i nåt hörn hemma) i bitar. Koka i höns eller grönsaksbuljong. Ha i timjan. Låt det puttra.
När rotsakerna kokat klart lägger du i korven och purjolöksskivorna och låter puttra i ytterligare en liten stund. Sedan är den klar att serveras med lite mer timjan och en klick fransk (eller annan) senap! Toivottavasti maistuu!
I den egentliga finska korvsoppan ska man ju såklart ha finsk korv i, men här blev det en viktväktarvariant med 3 %-ig måltidskorv (Marcus ni vet...), vilket funkar bra eftersom korven tar smak av buljongen. Annars är den kanske inte så mycket att hänga i granen om man nu absolut måste hänga korvar där.
Heter man Viktoria och inte äter vanlig korv vill jag bara meddela att kycklingvarianten funkar superbt den med ;-)
Vilket bra mattips! :)
SvaraRaderaJag har en sådan där jobbig månad, utan några pengar i plånboken, får rota i "sparbössan", så ett sådant här tips var helt kanon. Jag har potatisar, en morot, timjan, lite purjo och buljong hemma. Så det blir till att köpa några korvar i morgon, så vips har jag mat i morgon med. Toppen! :)