Har ätit potatispasta i Italien någon gång och gillade det, även om det tenderar att liksom växa i magen om man överkonsumerar vilket jag lätt gör då det är gott.
Denna variant är enkel.
Och god. Den också.
1. Skär två bananschalottenlökar i skivor och ha på en plåt. Häll på 500 g körsbärstomater, ringla lite olja över, salta och peppra och stoppa in i ugnen 175 grader i 30 minuter.
2. Hacka en bananschalottenlök och blanda i 1 msk olivolja, 1 msk vinäger, lite flytande honung, 1 msk vatten, salt och peppar. I vinägretten blandar du sen ett paket svarta små bönor och lägger åt sidan så det kan gojsa till sig.
2. Koka under tiden upp vatten och salt. Ha i färska gnocchin (som köps i vanliga butiker) och några minuter senare när de flyter upp till ytan är de klara och så lägger du över bollarna med en hålsslev tex i en redan uppvärmd panna med lite olja. Bryn försiktigt och strö sedan mozzarella (låt bli varm) och massa basilicablad på det hela. Salta.
Klart!
Gnocchi med ugnsbakade tomater och bönor i schalottenvinegrette äts med fördel tillsammans med färskt bröd och om man får fantisera lite parmaskinka vid sidan av. Mumma!
Låter inte helt fel, tål att fundera på lite. Spontant känner jag bara smaken av Parmaskinkan i munnen just nu. Oj, vad sugen jag blev på något att stoppa i munnen, får ta och kolla kylen lite.
SvaraRadera//Maggan1
Linas matkasse ser det ut som... receptet alltså.
SvaraRadera