Karelsk pirog med äggsmör och så lite melon och kassler sallad till.
Koka matris. Gör en dressing med 3 msk olja och 2 msk balsam vinäger. Krydda med salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Häll i det färdigkokta riset och blanda.
Skär en galliamelon, en halv gurka, 250 g körsbärstomater och en myntakruka i bitar. Strimla två salladslökar och blanda allt med det dressade riset. Skär bitar av kassler, värm i panna eller ha i kall och kör ett varv till med händerna.
Äggsmör:
Koka fyra ägg hyfsat hårda, hacka med gaffel och blanda med smör eller lättmargarin eller lite av varje, salta och bred på pirogen. Några persiljeblad får agera pricken på i:t.
Så ja.
En midsommardagslunch serverad!
Tack för alla mattips och hälsa Marcus och tacka för fina krönikor!
SvaraRaderaHa en skön sommar!
Kram till Er alla!
Mmmmmm nu blev jag hungrig... :-)
SvaraRaderaLåter hur mmsigt som helst! Och fina uppläggningar som vanligt!
SvaraRaderaKram Maggan1
köper du pirogerna eller gör du själv?
SvaraRaderaÄr nybörjare på sånna piroger ska de serveras varma eller kalla?