lördag 12 juni 2010

VM

Just nu är det LIVE-sändning från vårat vardagsrum. Tjohoo. Eller inte.
Det är alltså VM som startat och det med besked. Andra dagen idag och jag börjar gäspa redan vid V. Så är det att leva med en bolltok som inte bara vill se boll hela tiden utan också får betalt för att göra det. Och vad säger man då till en sådan som alltså jobbar med att glo och därmed också samtidigt betalar hyra för vårt hem? Ja, inte mycket, eller jo, visst kan man säga en hel del och det gör jag, gnäller och har mig emellanåt (det är min rätt) men det är ju såhär det är. Min arma sjukpenning är inget att hänga i granen och VM tar ju faktiskt slut snart och mellan matcherna är han faktiskt närvarande med både disktrasa och dammsugare i handen när han inte tvättar Milos stjärt. Precis som det ska vara så vadå, lite sändning kan jag bjuda på.

Vi kom hem idag efter en veckas bortavaro. Vad säger man? Borta bra men hemma bäst och just så är det. Marcus har ju varit här en sväng i veckan och faktiskt städat till det ordentligt så innan han och Milo startade popcornkriget såg det mycket trevligt ut.
Jag hade lovat Norrköping lite sol och vad fan, det sket sig, sorry, men inget regn ännu åtmisntone, eller inte mycket. Supervärme utlovas i kvällstidningarna, fast hela tiden till sen. När sen egentligen är förtäljer såklart inte texten. Juli augusti brukar det heta i juni så visst, vi får väl tro på det i brist på annat.

Nu ska jag göra karln sällskap i soffan och heja lite i smyg på Lagerbäcks Nigeria för som jag precis blev upplyst om -Lagerbäck är tydligen tränare där nu.

2 kommentarer:

Milla sa...

Vad härligt att se att jag inte var ensam om att ha missat Lagerbäcks nya lag ;) Fick reda på det idag och blev idiotförklarad :)

Helene sa...

Såg på Expressens sajt att Marcus erbjuder vuvzelu-fri kommentar från ert vardagsrum. En av katterna var med på bilden, men vad tusan, ingen presentation av kissen ifråga. Hmpf! *garv*

Tänkte bjuda på ett recept som jag har knåpat ihop alldeles själv. För vegetarianer kan nötfärsen bytas ut mot quornfärs. Here goes:

Risotto med färsröra

4 portioner


Risotton: köp äkta arborioris (risottoris)

4 dl arborioris
1/4 gul lök, finhackad
3 dl vitt vin
7 dl buljong (höns- eller grönsaks-)
1 dl riven parmesanost
salt

------

Koka upp buljongen och låt den sjuda. Hacka löken fint och fräs den i olja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt vinet och låt koka upp. Sänk värmen, lägg i riset och låt koka tills vätskan sugits upp. Häll på buljong så att riset täcks. Rör om och låt koka. Späd med mera buljong och rör allt eftersom. Fortsätt på samma sätt tills riskornen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 minuter. Risets kärna ska inte vara hård men ha ett tydligt tuggmotstånd. Risotton ska vara lite lös och krämig. Blanda ner parmesanen och smaka av med salt.

--------------

Färsröran:

5 hg nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
1/4 aubergine
1 burk krossade tomater
½ msk dijonsenap
1 tsk soya
2 msk grönsaksfond
1 dl matlagningsgrädde
salt, svartpeppar, chermoula, piri piri och grön harissa

---

Finhacka lök, zucchini och aubergine. Fräs tillsammans med nötfärsen. Pressa i vitlöksklyftorna och häll i de krossade tomaterna, soyan, grönsaksfonden, soyan och senapen. Låt steka tills färsen är genomstekt. Smaka av med kryddorna. (Piri piri, chermoula och grön harissa finns i kryddhyllan, Santa Maria. Ta bara lite av varje tills du vet om du tycker om kryddorna).

Servera risotton och färsröran till en fräsch sallad.

Smaklig måltid!