lördag 25 juni 2011

lunch




Karelsk pirog med äggsmör och så lite melon och kassler sallad till.
Koka matris. Gör en dressing med 3 msk olja och 2 msk balsam vinäger. Krydda med salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Häll i det färdigkokta riset och blanda.
Skär en galliamelon, en halv gurka, 250 g körsbärstomater och en myntakruka i bitar. Strimla två salladslökar och blanda allt med det dressade riset. Skär bitar av kassler, värm i panna eller ha i kall och kör ett varv till med händerna.
Äggsmör:
Koka fyra ägg hyfsat hårda, hacka med gaffel och blanda med smör eller lättmargarin eller lite av varje, salta och bred på pirogen. Några persiljeblad får agera pricken på i:t.
Så ja.
En midsommardagslunch serverad!

4 kommentarer:

Rigmor sa...

Tack för alla mattips och hälsa Marcus och tacka för fina krönikor!
Ha en skön sommar!
Kram till Er alla!

Anonym sa...

Mmmmmm nu blev jag hungrig... :-)

Anonym sa...

Låter hur mmsigt som helst! Och fina uppläggningar som vanligt!
Kram Maggan1

Ida sa...

köper du pirogerna eller gör du själv?
Är nybörjare på sånna piroger ska de serveras varma eller kalla?