tisdag 22 november 2011

fiskpanna med varm gurka och potatis

Eller som jag väljer att kalla det, trots brist på italiensk koppling: buonissima pesce di sej con cetriolo cotto.



1. Koka potatis, broccoli och morötter för 4 pers.

2. Klicka i lite smör eller olja i traktörpanna och ha i vetemjöl alt maizena. I med 3 dl mjölk och blanda ihop och koka upp till en fin redning.

3. Sedan häller du i 1 cl creme fraiche, 1 msk senap (dijon), 2 tärningar fiskbuljong och 2 msk tomatpure i blasket. Peppra med svartpeppar.
Blanda.

4. Smaka av såsen och om du gillar det du smakar på -har du i ca 600 g färsk sejfile i portionsbitar, en halv gurka i bitar (gröp ur innandömet innan) och en halv kruka hackad gräslök i pannan och låter puttra i knapap 10 minuter.

Servera fiskpanna med kokt potatis och grönsaker och strö lite mer gräslök på.

Supergott, så enkelt och fräscht!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt både ser och låter det härligt gott. Ska testas någon dag framöver.
//Maggan1

Anonym sa...

Hej, varje gång du lägger ut recept undrar jag om barnen äter och tycker om maten, kan du inte lägga till en kommentar om det? Mvh, Sara

Anonym sa...

Trycker på gilla knappen. Kram Gråa musen