söndag 17 januari 2010

kan själv och lite annat

Idag har vår lilla älskling varit feberfri och är helt klart på gång igen. Så himla skönt. Lite trött är han fortfarande och känns tunn. Har ju säkert gått ner en del, vilket nog tar tid jobba upp igen men huvudsaken är att han har börjat äta lite smått, så snart är han sitt härligt knubbiga jag.

För alla er perfekta varelser som aldrig gör misstag och mår fejkfint på era höga hästar när ni får predika om andras:
Milo var frisk i torsdags och visst, vad synd att vi råkade åka hit då -med facit i hand och han sen bli sjuk på fredagen, men så blev det. Trist men det kan inte ändras på. Jag är inte lika perfekt som ni och var uppenbarligen så otroligt idiotisk i min enfaldighet (för att inte prata om min totala respektlöshet mot andra människor, eller hur det nu var) att jag inte kunde förutse att killen skulle däcka i magsjuka just nu.
Suck.
Ja. Är lite trött efter helgen och dessa "anonyma" skitkastare tröttar ut ännu mer. Men mer ska jag inte ge dom.
Så.

Marcus och Helena har iaf börjat dansa snabbt nu. Det är ju som sagt quickstep på schemat, något som min M gillar mycket. Äntligen får man svettas tydligen. Blir väldigt kul att se på fredag!
Det här med dansen är visst i motsats till vad någon tyckte en familjefest. Vår. Ha ni andra vilka fester ni vill så har vi våra. Är det fruktansvärt jobbigt och provocerande att läsa om när vi har trevligt hela familjen rekommenderar jag besök på annan blogg. Så enkelt är det. Ni får självklart fortsätta hänga här om det är vad ni vill, men se till att inte plågas för mycket.
Ni andra som gläds med oss eller bara tycker det är kul eller på något sätt "berikande" att vara här välkomnar jag desto mer! Det är för mig själv och Er jag skriver.

Imorgon ska vi åka hem. Blir skönt faktiskt. Tvätta kläder och bara var hemma. Tills nästa gång vi ska på äventyr igen.

Och just det. Det mest underbara i helgen. Milo tog två steg igår! Och fortsatte bedriften med ett par till små idag. Nu ska han hela tiden släppa taget och fnittrande stå själv. Det verkar vara det roligaste som finns av hans min att döma. Får se om det bli dans på ettårsdagen.

Söndasgkramar i massor.

27 kommentarer:

Öländskan sa...

Vad roligt att lillkillen börjat gå. Jag blir ledsen när jag ser att det skrivs elaka kommentarer, men bry dig inte. Du gör rätt som rekommenderar andra bloggar då.
Tittade på Lets dance och hejar naturligtvis på Marcus.Kram till er familjen

Anonym sa...

Hej Jonna (och Marcus)!
Jättekul för er allesammans att du och Milo kan vara med i Stockholm när Marcus dansar.
Bry dig inte om dumma kommentarer utan gör precis det ni vill göra!
Lycka till!
Gudrun

Jannike sa...

Men Jonna kunde du inte förutspå att Milo skulle bli sjuk?? Jag har alltid stenkoll på när min son blir sjuk... Eller inte:-)

Vad kul att höra att lillkillen har börjat gå. Å tänk så bra att ni var i Stockholm då så hans pappa iaf hade en lite bättre möjlighet till att få vara med om detta enorma:-) För det är en underbar känsla när de tar sina första steg...

Avslutningsvis vill jag bara tacka dig för en underbar blogg.. Har följt dig sen dina sängdagar å é inne här istort sett varje dag för att läsa om dig å din familj å framstegen som lillkillen gör...

Ha en underbar söndagskväll å skit i vad andra säger:-)

Anonym sa...

Vad glad jag blir att Milo är feberfri och på G nu! Klart han är lite trött och har tappat lite i vikt. Tröttheten är nog borta i morgon och vikten tar han snart igen, brukar inte ta så lång tid när dom börjar äta och dricka som vanligt igen.
Har läst kommentarerna från dom perfekta och dom som i förväg vet att och när någon ska bli sjuk. Om man i förväg har facit så vet man hur man ska agera, men det har man aldrig när det gäller sjukdom, inte ens magsjuka. Magsjuka kan drabba 1 i en familj, men kan också drabba samtliga i familjen. Och HUR i h-e ska man veta det i förväg. Du är alltså INTE vare sig idiotisk, enfaldig eller respektlös som åkte iväg. Skit i alla anonyma ”skitkastare”, låt dom känna sig som den besserwisser dom tror sig vara men inte är.
Ser fram mot Marcus och Helenas quickstep på fredag. Men den kräver nog en del träning, eller vad tror du?
Jag tycker det är trevligt med er familjefest genom Let´s dance. Vad är det med folk egentligen, jag fattar noll. Om man inte gillar att ni har trevligt behöver man ju inte varken läsa eller kommentera. Vi som är glada för att ni har trevligt, låt oss få fortsätta att glädjas med er och få ge våra små glada tillrop. Elakheter och spydigheter hör hemma bland soporna eller i papperskorgen, men inte på en trevlig, glad och ”berikande” blogg som denna, som jag väldigt gärna vill fortsätta få ta del av!
Sno nu på med tvätten hemmavid så att ni kan vara med på familjefesten i Stockholm nästa veckoslut också! Det unnar jag er verkligen!
Och – stort grattis till Milos första små steg, underbart! Snart springer han omkring och säkerligen blir det dans på 1-årsdagen, det är väl några veckor kvar dit än.
Ha det riktigt gott och många kramar till er! //Maggan1

cissie sa...

Ååå duktiga Milo!! :-) All träning med gåvagn osv har gett resultat. Ska bli kul att träffa kisen snart igen.

kramar till er

Malinka sa...

Hoppas att du klarar dig från sjukan själv!

Anonym sa...

Jag är ledsen för att jag verkade missförstå dig, jag tyckte du skrev här i bloggen att Milo var sjuk redan dagarna innan ni åkte. Sorry!

Anonym sa...

Åh så härligt med stegen. De små framstegen ens älsklingar gör är ju större än självaste månlandningen för oss föräldrar. Och du gör rätt i att inte ta åt dig av skiten. Även jag blir förbannand över hur folk orkar skriva sån skit. Det är som du säger. Läs inte bloggen då!
Vi var ett gäng IVF tjejer som träffades i lördags för att stötta varandra och vi pratade då om hur Marcus hade ritat Milo på sitt bröst. Gulligt!
Stå på er och fratsätt att njuta av det som passar just er familj!
Kram Malin

Ditte sa...

Stort grattis till de första stegen!

Anonym sa...

Kära Jonna. Underbart att minsta gossen nu mår bättre och dessutom har tagit sina första steg! Två mirakel på samma gång! Och - Marcus dansade så snyggt.....
Kära Jonna - bry dig inte om alla surproppar som hör av sig, låt det rinna av dig. Du verkar vara en bra mamma för lille Milo, var rädd om dig! Kram!

Anonym sa...

Det är omöjligt att förutse när småttingar blir sjuka. Man kan inte sluta leva bara för att de KANSKE kommer insjuka. ÄR de inte sjuka så får man ju gissa att de inte tänkt bli sjuka! Trist med tvätten och gött med service iaf!

Vad härlig att det gick bra för din karl trots den jobbiga vecka. Jag håller tummarna för nästa vecka. Jag tycker det låter perfekt att han lär sig alla dessa danser så att han kan föra dig sen, och var häftigt för Milo att han har en så cool pappa!

Maria Moberg sa...

Bra rutet Jonna! Och jag känner igen det där om att besserwissers alltid ska berätta för andra hur de ska leva sina liv!

Visst hade du och Milo kunnat stannat hemma, men vänta lite. Hade han kräkts mindre då? Och framför allt var ju hela familjen samlad. Det gjorde nog gott för lillens snabba återhämtande!

Jag hade gjort samma sak!

Barn blir sjuka utomlands och det brukar fixa sig också. Nu var ni i Sverige, några mil från hemmet och hade alla bekvämligheter för Milos bästa! Vad coolt att lille prinsen tagit sina första steg! De blir genast så stora på något sätt då!

Sen förstår jag fortfarande inte varför människor går in på bloggar och läser om de retar halvt ihjäl sig på bloggaren!?!?! Har varit utsatt för samma sak. Skit i att läsa om det är sååå hemskt!

Gillar att du är så ärlig och rak Jonna!! Övertygad om att många tjejer i alla åldrar uppskattar det massor, och killar också hehe
Ge "maken" en rejäl lyckospark där bak!!!:-)

Kram
/MM

Anonym sa...

Dessa moralkärringar kan man vara utan! Hade man tänkt som de (som säkert inte har barn själva) så skulle man ju aldrig kunna åka nån stans alls, för de kan ju faktiskt bli sjuka när som helst. Fan vad irriterande!
Och vad roligt att han börjar gå, men stoppa honom om du kan. :-) Man saknar tiden när de satt där man satte ner dem. Nu är det ett himla passande som gäller.
Kram från Marie i Värnamo

Susanne sa...

Hej! Lyssna inte på människor som sprider massa negativa tankar omkring sig, de kan de behålla för sig själva! Marcus var superduktig i fredags och jag förstår att du och Milo är med honom i Stockholm! Härligt att han tagit sina första steg, det har gått så fort! Han är underbart söt! Kramar Susanne

maria sa...

Fredagen ser vi fram emot:-) Håller på gubben din. Krya på er.

Anonym sa...

Klart att lillkillen måste lära sig gå nu om han skall hänga med i pappsens danssteg! ;)
Ha det så bra!
/mickis

Anonym sa...

Hej!

En del människor är nog avundsjuka för annars skulle de väl inte lägga ner så mycket tid på att göra skit för andra. Bry er inte om dem. Jag håller på er. Hoppas att det går bra för Marcus på fredag. Jag röstar på honom. Kul om Milo kunde gå på sin ettårsdag. Kramar till er alla tre från Snäckan

Anonym sa...

Grattis Milo två steg, du kommer ,toppenkille, snart kan du släppa gåstolen.Men ta det lite försiktigt i början annats slår du dig har förstått du är en livlig kille. Och att du är bättre nu, mycket jobbigt vara så sjuk men du blev ju väl omhändertagen .Snart är du på G igen.
Har inte sett några elaka kommentarer här, folk måste få säga vad de tycker i frihetens land sen kan man ju tolka hur man vill. Grattis till dansen Marcus, och att du Jonna skall hjälpa Marcus rätta manus (blir de aldrig nöjda) till boken. Hoppas verkligen inte han missar den.Hoppas du slipper "sjukan" Jonna den är ju hemsk. Trevlig vecka , vila ut om du kan och krama lillego Milo.

Emma sa...

Du har redan fått massor med kommentarer om de negativa personer som envist fortsätter hänga på din blogg. Jag vill ändå skriva en kommentar och markera att jag tycker det mest säger något om dem. Men förstår att det inte alltid är så lätt att ignorera. Vi är ju inte mer än människor.

Så det jag vill säga är - fortsätt stå på dig. Jag upplever väldigt väldigt sällan något annat än fullständig ödmjukhet från dig när det gäller det mesta du skriver.

Du berättar om ditt liv, öppet och rakt, på gott och ont. Ingen försköning. Och det retar säkert upp en del människor. Men varför inte bara sluta läsa då?

Jag låter bli att läsa bloggar som jag irriterar mig på. Livet är för kort för att bränna krut och energi på sånt som stjäl energi.

Vissa verkar dock ha ett otroligt stort behov av att hävda sig genom att trycka ner andra.

Har inte kollat Let's dance eftersom jag är tokig i På spåret och Skvalan men önskar Marcus all lycka till. Och vad härligt för er att få ta del av detta.

Emma, Linköping

Jessie James sa...

hej jonna, usch vad tråkigt när du får massa skit från folk, varför ska man dömma bara för att man läser en blogg??
klart ni ska va med i stockholm o marcus dnsar ju såååå bra.
Att Milo blir/var sjuk (hur det nu var, vissa är tydligen förrvirrade) spela roll, du som mamma bestämer vart du tar ditt barn.Ni vcar ju på ett hotellrum o inte på en öppen fsk tex. jaja, hoppas du inte blir för nere av allt detta skit o att du fortsätter blogga.
Visst är det magiskt när de börjar gå oxå, man blir så stolt. Grattis o hadet bra/JJ

Anonym sa...

Hej Jonna!
Vad kul att ni kan njuta av dansen alla tre! Hoppas du kan gå och kolla på fredag. Jag har noterat att du är väldigt förtjust i dansprogram och även dans generellt. Så anar att du sporrade M att vara med.

Själv är jag dock mer förtjust i frågesportprogram och ser fram emot fredagens På Spåret med M! Hoppas han och J vinner. Håller tummarna...du vet väl hur det gått tänker jag. ; )

Bry dig inte om alla dumma kommentarer. Tänk om de kunde lägga sin energi på uppmuntran ist.

Till sist vill jag uppmuntra dig och dina läsare att titta in på cancersjuka Annas blogg (annajansson73.blogspot.com). Hon behöver alla tankar, böner etc hon kan få just nu. Hittade till hennes blogg för drygt 1 v sedan och har sedan dess inte kunnat sluta tänka på henne liksom många andra. Tänk vad många starka fantastiska kvinnor det finns.

/Jeanette

Anonym sa...

Jag tycker inte att du skall besudla bloggen med dessa avundsjuka kommentarer om Marcus dans och illvilliga kommentarer om ditt sätt att sköta Milo. ta bort dem! Låt bara ljuset lysa härinne. Det är ändå bara surt och ogeneröst. Själv tänkte jag bara att det var kanon att du hade sån service på hotellet. Bästa stället att ha kräksobajs sjuk liten Milo! Men så har jag ju rest en del själv och vet att barn inte går sönder av att resa eller bo på hotell, friska eller kräksochbajssjuka. Bra Jonbna att du lever ditt liv, att Milo får leva ditt liv. Där du är. Bra att du är hos Marcus. ha det bäst på finhotellet!!! Njut! Du gör helt rätt!!!!!!
Kram Åsa Jinder

Anna sa...

Va roligt att Milo är på bättringsvägen.
Bry dig inte om alla elaka kommentarer,dom har nog inget annat för sig än att vara otrevliga.
Och fortsätt i samma anda, det är jätte roligt/spännande att läsa din blogg.
En STOR kram till er alla 3,och lycka till.

Johanna sa...

Helt rätt att säga ifrån.

Skönt att det börjar bli ordning på hälsan för er.

Och stort grattis till framstegen, lillkillen! :) Nu blir det inte en lugn stund.

Anonym sa...

Bästa Jonna!Du är ett föredöme som mamma och som fru/sambo... Du gör helt rätt när du tar med även Milo och ni är nära Marcus och dansen och kan leva familjärt på bortaplan. Jag är övertygad om att många andra skulle göra det också om de fick ta del av den häftiga upplevelsen som ni just nu får njuta av:=)
Milos spyande o bajsande, bara för att ni var i Sthlm, är inte ett dugg större sak än om ni varit hemma. Ni ska leva (och fara omkring!) precis som ni själva anser bäst för er. Det bestämmer NI och ingen annan!! Ni är en fin och kärleksfull familj som jag och många, många fler unnar ALLT DET BÄSTA:=)Kramar till er alla / Tuvstarr

Anonym sa...

Stort!!! Milos steg alltså! Klart det blir dans på ettårsdagen! Å vad roligt!
Kramar!!
Trasselelin

Gunilla sa...

Grattis till Milo som tar sina första steg!
Kram Gunilla