tisdag 26 januari 2010

piffa upp

Idag är det tisdag, vilket betyder TV-höjdpunkt som heter duga -dans på femman. Hoppas kunna luta mig tillbaka och bara njuta av de vackra rörelserna och musiken till.
Samtidigt som jag planerar för kvällen och funderar vilken ställning jag ska inta i soffan kollar jag på diverse nätsidor efter något att åka till eller åka iväg på. Dags för det igen och denna gången lutar det åt spa. Piffande och puffande av den gamla kroppen tillika ansiktet känns som precis vad denna finne är i behov av just nu.
Har ni tips på ställen i Sverige som är bra? Både ur sova-över och behandlingssynpunkt.
Tack för de i så fall.

19 kommentarer:

Susanne sa...

Åk till Varbergs stadshotell, Asia Spa. Helt underbart ställe! Jättehärliga behandlingar, de brukar ha bra erbjudande om man åker någon annan dag än över helg. Har flera olika pooler, bastu och annat mysigt. Och supervacker utsikt över varbergs fästning när man ligger i poolen eller relaxar. Sen är Varberg en väldigt fin stad också, nära till vattnet och strandpromenaden.
Kramar Susanne

Anonym sa...

Har inte varit på många spa...men på Selma Lagerlöf Spa i Värmland, och det ÄR fantastiskt. Alla som känner som varit där tycker också att det är outstanding. Rummen ljuvliga, maten fantastisk (frukost- och lunchbuffén fantastiska) och hela atmosfären så vilsam och harmonisk. Jag var där en helg och jag glömmer den aldrig, trots att det var åtta år sen.

Anna sa...

Tällberg i Leksand är ett toppen ställe, för att ha det lite skönt.

Anonym sa...

Vi ensamstående trebarnsmammor har inte råd att åka på Spa:) men hoppas att du hittar något härligt ställe där du kan vila upp dig! Har hört att det gör gott för själen. Varbergs kurort är visst något utöver det vanliga!

/Madeleine

Anonym sa...

hört att varbergs spa ska hålla det bästa måttet
men jag tror att det är vad man vill ha som blir bäst
vill man åka långt eller kort
vill man ha litet eller stort
bara skönt att åka bort några dar

Anna sa...

jag och kärestan var på tylösand spa för knappt två år sen. Fantastiskt ställe, vi bokade nåt "romantikpaket" som inkluderade champagne, choklad, rosor, behandling och trerätters. Minns fortfarande middagen som en av de godaste måltider jag ätit i hela mitt liv. Rekommenderas varmt!!

Anna sa...

Jag har inte varit där själv, men jag har hört och läst att Selma spa ska vara riktigt bra på alla vis.
http://www.selmaspa.se/

Anna sa...

Kom på det här också. Det ska vara bra. Men inte heller det har jag varit på ..tyvärr!!

Men det låter som en god idé att unna sig en sparesa. Själv är jag arbetslös nu. Men så fort jag får ett jobb så ska jag nog också se till att unna mig någon natt på ett spa. :)

Anna sa...

Jag måste ju säga en till ju. Varbergs kurort får jag ju inte glömma. Har riktigt goda vänner som varit där och de har verkligen älskat det. :)
http://www.comwell.se/

Nu ska jag sova. God Natt!!

Hoppas du hittar något som kan locka.

Anonym sa...

Vet ju inte hur långt bort du vill åka, men Selma SPA i Sunne är fantastiskt! Rekommenderas verkligen!

Anonym sa...

Som vanligt blev dealen att TV:n blev makens när det var dansdags, jag ville se Mästarnas mästare och då blev det en kompromiss. Ska försöka se om det är repris på dansen senare i veckan.
När jag läst din blogg blev jag också spa-sugen och har kollat lite, men jag vill ju gärna till Sthlmstrakten. Så här har jag några förslag, som jag hört gott om;
Centralbadet mitt i Sthlm
Sturebadet vid Stureplan, finns vid hotell Stureplan på Birger Jarlsgatan
Sturebadet Haga i Solna
Sparadiset, Sibyllegatan, inte så långt från Sophiahemmet och KTH på Östermalm
Hotell Havsbaden, Grisslehamn, c:a 80 min från Sthlms city, finns bussförbindelse från Sthlm, byte i Norrtälje o stannar vid hotellet.
Några ex, men jag har inte egen erfarenhet, utan hörsägen från kompisar som har god erfarenhet av dom jag föreslagit.
Min dotter var på något spa nere i Skåneregionen, men jag minns inte vad det heter, hon är inte hemma ikväll så jag kan kolla.
Kram från Maggan1

Monica sa...

Ronneby Brunn har ett härligt spa och fina rum och sängar att sova i.
De har olika spa-paket du kan välja
Bubbelpool, varm bassäng och gym har de också.

Annci sa...

Hej Jonna!

Jag har ett bra tips, men det saknar iofs övernattning... men kan vara bra för andra tillfällen. Det är en skola i Stockholm som jag har gått hos sedan början av 90-talet. De är sååååå duktiga och billiga. Jag gjorde en halvdag där för ett par månader sedan. Tog ansiktsbehandling, frans- och brynfärgning, fotvård och ryggmassage. Allt till en kostnad av 1100:-. Här hittar du dom:

http://www.privatskolan-fhk.se/beauty_spa_centre.aspx

Hoppas du hittar något bra.


// Mvh, Annci i växeln

Annci sa...

Hej igen Jonna!

Jag skrev nyss till dig om en skola i Stockholm. Jag råkade underteckna med " // Mvh, Annci i växeln ". Bortse från det, gick av bara farten - är på jobbet förstår du :-)

Må gott!

Anonym sa...

Hej Jonna!

Vi var på Selma spa i Värmland. Underbar mat, toppenfint boende, härligt poolområde och gym och massa behandlingar. Det stora minuset var att det var ganska dyrt. Men ack så skönt, avkopplande och superhärligt!

Hoppas du hittar ngt som passar plånbok och dig bra så du kan ha en skön tid för dig själv!

Kram Kicki från Norrköping

Åza sa...

Vi var i väg på spa Jönköping. Helt ok i åklängd, bra priser och sova på stadshotell och få mat frukost och en middag.Plus massor av olika sköna behandlingar såklart! Googla på det och se om det kan vara nåt. Vill du bara åka över dagen har Söderköpingsbrunn ett bra billigt erbjudande med mat. Vill ni ha med lillgrabben har Vildmarkshotellet familje spa där barnen är välkomna.
Getå har oxå spa som har gott rykte om sej. I Stockholm har jag hört att det japanska spa ska vara helt outstanding men oxå dyrt.

Hoppas du hittar nåt!

Ida sa...

Jag såg att du hade svarat mig på bloggen! Jag har skickat ett brev till din mail! Tack och Kram Ida

Anonym sa...

Yasuragi /Hasseludden. Man behöver egentligen inte ta några behandlingar, bara bada, vila och njuta av atmosfären...det ingbringar lugn och lisa för själen.
lycka till...

Anna sa...

Såg nu att jag i mitt andra inlägg igår kväll hade glömt att skriva vilket spa jag menade. Så här kommer en länk till det.
http://www.yasuragi.se/

Ha det gott! Hoppas du hittar något toppen bra spa.