lördag 16 april 2011

kyla o massa gott

Det var ju sådan högsommarvärme hela förra veckan och helgen som var och sen vart det blåsigt och kallt. Ja eller 12-14 grader, som i Sverige just nu tror jag, så kallt för att vara här och Romarna drog på sig täckjackor och pälsmössor medan vi mest gick omkring och undrade var solen gått. Och någonstans mitt i det har Milo nu dragit på sig en förkylning, inte så han är snorig eller hostig men han har hög feber och är hängig stackarn.
Idag har iaf solen hittat hit igen även om Milo inte får njuta av det just idag och graderna har stigit. Jag tog en skön promenad och sen en kopp cappuccino på "vårat" torg i solen och fick klä av mig ordentligt för att inte smälta bort helt. Kaffetankad, varm och glad gick jag hem och bytte av Marcus som nu har gått iväg för att se på fotboll. Jag får lite middagssällskap av Inger som liksom jag kvällen till ära är calcioänka och på menyn står det lasagne ala Giovanni Rana, pastasnubben ni vet. Jag har fullt förtroendet för Giovanni och tror det blir mycket gott och framförallt superenkelt att tillaga, bara stoppa in i ugnen och låta vara där i 20 minuter. Perfekt. Till lasagnen ska vi äta en sallad på buffelmozzarella och körsbärstomater och några pinnar med parmaskinka.
Mozzarellan alltså.
Så färsk, så god. Nästan så man i en hägring anar några buffelspenar dansa en förförisk dans framför ögonen när man låter de mjuka, lättsaltade, olivoljetouchade bitarna smälta i munnen. Mmmmumma.
Osten köpte jag häromdagen i Vatikanen. (Bara det, ostshopping i Vatikanen.) Jag och Milo var och handlade med Lotta som jobbar där (annars kommer man inte in) och köpte förutom buffelmozarellan (och galet mycket annat, fast bara bra grejer) en annan jättegod gräddig ost som bara säljs där och som görs på mjölk från påvens egna kossor. Så häftigt, inte för att jag tror påven gör så mycket av själva mjölkningen eller det andra men ändå, kanske gullar han med dom på sin lediga tid när han gjort massa påvegöra och behöver lite time-off. Hursom, något rätt gör han för osten smakade mycket bra och då vill jag tro att kossorna också mår så. Maten är billigare innanför murarna och affären den största härikring och då jag som bekant är en supermarketjunkie var det för mig som en liten promenad i, och nu passar kanske liknelsen litegrann åtminstone -himmelriket, där mellan hyllor och diskar fulla av massa gott och strimlade komagar (bläh).
Nej nu blir det till att förbereda inför middagen och det gör jag genom att ta ut tomaterna ur kylen. Det andra nästan sköter sig ju själv :-D

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej och tack för din fina och härliga beskrivning av livet i Rom. Trist bsra att Milo blivit förkyld, men hoppas han är piggare idag.
Ha det fortsatt gott!
Många kramar till dig och hela familjen från Maggan1

Anonym sa...

Det var 17+ i skuggan i norrpan idag! :D
och det utlovas mera sol, sol sol... idag strippade hela östergötland med lätta kläder o glass i stora lass. Kiosken ringlade av kön.
Ni blir inte besvikna på vädret hoppas jag, när ni väl kommer hem.