lördag 11 februari 2012

kurakakka åt höger och vänster

Folk bajsar på sig i kanon* (kaanon ej kanoon) runt mig och nu har Mimmi fått skiten. Så synd om tjejen det är, ont i stjärten och hungrig för jämnan men inget stannar.
Det är inte så roligt för mamman här heller, det hon funderar mest på just nu är ifall kräkningar eller diarré är att föredra och jag behöver kanske inte säga att de tankarna inte är fullt så stimulerande som jag skulle önska. Eller mest önskar jag att jag hade annat att tänka på eller att jag orkade tänka på annat men efter ännu en natt i magsjukebojor har hjärnan stannat av och väljer nu enbart det enklaste att slösa celler på -diverse fundering över bajs.
 
En bra grej idag är att jag har sålt Phil and Teds vagnen till Malin. En supertrevlig tjej från neråt landet som kom och hämtade den idag. Känns mycket bra att veta att våran vagn har fina nya ägare! Och ett bekymmer mindre för oss. Nu ska jag bara se till att andra vagnen vi har i gamla förrådet kommer till Upplands Väsby så kan vi sen lämna tillbaka även den nyckeln och sen är flyttandet på alla plan klart! Tjohooo!
 
Igår kom ett paket till mig. Det är mina skolböcker till filmkursen. Mycket att läsa, mest på engelska. Lite av en utmaning men jag gillar ju språk så jag är rätt tacksam för att behöva putsa fram engelskakunskaperna också. På köpet liksom.
Och jo det är distanskurs på Gävle högskola jag går. Mycket intressant! Filmvetenskap 15 p. Det är mycket inlämningsuppgifter och läsande men är man intresserad av film och gärna ser dessa med analyserande blick är det ju toppen.
Vad jag ska bli, när jag blir stor sen? Får se när det väl händer. Just nu pluggar jag ämnen som är intressant och kul, för att testa hur det är att plugga på högskola och för att göra något FÖR mig och gnissla igång tankeverksamhet och plugghuvud, något jag vet att jag har gott om. Där inne.
Förutom film är det italienska jag lär mig i vår och jag kommer ha nytta av dessa båda ämnen på ett eller annat sätt även om jag inte har en direkt plan just nu. Just nu är det kul och det är viktigast!


*( musikstycke där två eller flera stämmor (ofta sångstämmor) upprepar samma melodi och varje stämma (utom den första) påbörjar melodin innan den föregående har avslutat stycket och antalet slag ("tiden") mellan varje påbörjad stämma är densamma.

5 kommentarer:

Malin sa...

Tack själv fina fina Jonna!! =) så trevligt att träffa dig!! Håller dig uppdaterad jag lovar! Hoppas Mimmi snart slipper eländet, det gör ju ont i mammahjärtat! Kramar till er!

Anonym sa...

Helt klart är diarré att föredra!!! ;)

Eva D sa...

Hoppeligen slipper ni detta elände snart! Krya på sig åt lilla dottern och hoppas det sedan ger sig. Kram

Anonym sa...

Hoppas ni mår bättre nu med både bajseri och kräkeri.
Men nu är det min tur att ha drabbats. Å andra sidan har jag inte någon som klättrar på mig och kräver blöjbyte, så jag får väl ändå anses som lite lyckligt lottad. Och jag blir väl av med skiten jag också, som alla andra som drabbats.
Kram till er alla från Maggan1

Annci sa...

Har följt din blogg ända sedan du var gravid med Milo, men har haft ett uppehåll nu p.g.a. tidsbrist (nytt jobb och en lååååång utlandsresa).

Nu när jag är åter ser jag att ni flyttat igen. Bor ni i Upplands Väsby nu? I sånt fall kan du förvänta dig att jag ger mig tillkänna om jag ser dig i centrum någon gång... bor nämligen här :-)

Må gott och lycka till med studierna!