Lägg laxspett (finns färdiga att köpa) i en form. Häll på sötsur chilisås och strö över parmesanost (denna marinad funkar ypperligt på vanliga fileér också!), eller riv lite om du är finsmakare och har en hel bit hemma. Lite vatten i formen gör att såsen inte bränns vid när det rinner till. Samtidigt får man en jättesmarrig sky när det är klart.
Formen ska in i ugnen 200 grader och vara där i ca 15 min om laxen är fryst. Under tiden värmer du wokgrönsaker eller det du hittar i frysen eller kylskåpet i en panna. Skippa oljan. Jag tog någon standardblandning och rörde om. Ett kokt skivat ägg fick symbolisera påsken och för att piffa upp det hela la jag till en klick keso. Feta oliv (för den är så god!), fast det går precis lika bra med orginal, som du med fördel kan blanda med lite chilisås för att få till den där speciella thaikänslan. Smaklig måltid! Och ja just det, häll lite sky på grönsakerna och klipp ärtskott över alltihopa för en intressant grön touch.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar