lördag 7 mars 2009

fram med tutten bara!

Ett bra råd som jag glatt följer så länge det känns ok. Jag tror i och för sig att han får och har fått i sig tillräckligt med tanke på den rätt rejäla viktuppgången på sistone och mjölk verkar det finnas gott om eftersom det fortsätter rinna post-matning. Men kanske han äter mindre per gång och därför mycket oftare just nu. Och som många skriver, bröstet är ju inte bara mat och vill han ha närhet eller annat ska han få det! Det händer mycket i liten killes värld ju och då behövs tröst.
Jag fortsätter således slänga fram tuttarna i tid och otid och inte oroa mig så mycket mer om det.
För nu.

Jag läser den här boken just nu och den är verkligen kanonbra. Man får en större förståelse för sitt barns gråt, inspiration och tålamod när det som bäst behövs. Ett hett tips till alla nya (och gamla) föräldrar!

Nu låter det som om det är dags för framslängandet igen.

Adjö.

6 kommentarer:

Miia sa...

Det kan inte vara så att han har ett otroligt sugbehov?
det hade Rasmus och det var då jag började ge han napp.
Om ni inte har provat napp så gör det :)

Johanna sa...

Brösten är räddarna i nöden! Jag slänger fram dom i tid och otid, även till min 6-månaders. Bebisar kan aldrig få för mycket kärlek och närhet.

Jen sa...

Great book ! I have it as well (in german), was a savior in desperate situations. Just a word of advice: Even if the book says, there will be a growing spurt soon with screaming and sleepless nights, don´t get worried too soon. Some babies just skip certain phases and then you sit there and feel sorry for yourself in advance and worry all for nothing.

Anonym sa...

Hej Jonna och lilla familjen,har läst om er lille gosses behov av "tutte"och som du säger så går han ju fint upp i vikt,kan det inte vara så att ,precis som en annan kommenterade ,att sugbehovet är stort och att en napp inte är helt tokig ide,mina 5 söner,som är ammade allihop,hade alla extremt stort sugbehov och snuttade på allt dom kom åt,gav dom napp och dom var himmelskt nöjda med det(man får se till bara så att dom slutar i tid med den ,5-åringar med napp är lite komiskt.)tänker du pröva så köp dentalnapp.Goa hälsningar Margreth

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag har en son på 6 månader och jag har även denna underbara bok. Vilket stöd för oss som är förstagångsföräldrar. Man blir mycket lugnare. För några veckor sedan så kände vi inte igen vår lille kille. Sedan konstaterade vi att han var inne i ett språng och då kunde man slappna av, för då visste man varför han var konstig. Jag kan inte leva utan den boken längre :)

Anonym sa...

Hade krånglig amning med nr1. Med nr2 körde jag "fram me tutten" till 100%. Bärsjal + amningströja o bebbe tuttade när o var som helst. Omgivingen märkte ofta inget. :D

/P