söndag 8 mars 2009

gymping

Har väldigt ont i ryggen och värre blir det hela tiden. Min lösning på det är att stärka de obefintliga ryggmusklerna och magmusklerna som länge legat i ide, något jag lite försiktigt försökt mig på. Inte det lättaste, men någonstans måste man ju börja.
Eftersom jag är en väldigt upptagen kvinna och mamma passade jag på att få två flugor på smällen, borsta tänderna och "träna".
......................................

Dessa skrämmande syner mötte Marcus igår kväll.

9 kommentarer:

Jen sa...

Try a värmedyna for the backpain. Or see if you can borrow a TENS-apparat somewhere. There is an osteopat in Linköping who does miracles for your back (and any other pain), I can highly recommend him.

Sara sa...

Correct me if I'm wrong, men ska man inte vara lite försiktig med att träna magmuskler efter graviditet då de liksom "glidit isär" och måste läka ihop först?

Helene sa...

Vilka sköna bilder! Det är rätt, simultanjobba så mycket det bara går! :-))

Marie sa...

Gissar att det är de berömda pyamasbyxorna vi ser på den bilden =)
Försiktig med träningen...

sofie fitness sa...

Hej!

Tänk på att stärka magmusklerna rätt för att inte förvärra magmuskeldelningen. Dvs. undvik crunches och sit ups och kör på statiska övningar som tex. plankan. Även "maghiss" (finns på min blogg) är ett bra sätt att börja med. Stretcha framför allt inte magen, vilket du ser ut att göra på den nedre bilden, men jag kanske har fel. =)

mvh/sofie fitness

Anna-K sa...

Hej! Ryggont är inget vidare, men du verkar ha humöret på rätta stället. Lycka till!

Anonym sa...

Oooops! Kejsarsnitt och situps är ett big NO-NO! Var försiktig! Googla på delade magmuskler och träning efter graviditet eller läs på fitness för mammor (blogg)

MVH/Malin

smultron sa...

Hitta magmusklerna igen men var försiktig. Sit ups är inte bra för ryggen! Magmusklerna kan man tänka sig som ett gummiband från hötben till höftben, som man "drar åt". Mjuka övningar, som ligga på rygg med fötterna i golvet och lyfta rygg o rumpa samtidigt som man spänner magmusklerna är en bra övning.

Jag har aldrig fött med snitt o vet inte hur det kan påverka, men jag fick riktigt jobbiga ryggproblem som satt kvar efter tredje barnet. Men tack vare 3-4 gånger hos en sjukgymnast fick jag fantastiskt bra gympaövningar och råd. Det borde alla nyblivna mammor få!

Charlotte sa...

Haha, vilken härlig syn han möttes av. Lite koll på amningsdimman måste du ha fått om du både kan träna och borsta tänderna samtidigt ;)