onsdag 4 mars 2009

jihuu

Har precis sovit en dryg timme. Mitt på dagen! Och han, mammas älskling, sover än! Heja heja heja! Han sov riktigt bra inatt med. Mat varannan timme, men däremellan zzzzzzz. Inte för mig direkt eftersom jag fortfarande har så svårt med det där förbaskade insomnadet och precis när z...z... började anas var det dags att slita fram tutten. Men just nu med den här senaste tuppluren bakom mig känner jag mig enormt stärkt och redo för allt som eventuellt komma skall.
Snart ska jag se på min andra älskling i Go' kväll på TV. Han är i Umeå nu. Imorse Norrköping och snart Stockholm. Snacka tuff jobbdag. Som tur är har han inte så många av dem i veckan. Tur för honom och tur för oss. Vi vill ha pappa hemma och pappa vill vara hemma, men någon måste ju jobba och hellre då göra det en långdag än många korta.

Imorgon fyller Milo Santino fyra veckor och en hel månad. Otroligt! Stora lillkillen snart. Idag har jag lite vemodigt börjat packa ner hans storlek 44 kläder också. De börjar bli för små. Nu är det 50 som gäller och snart 56.
Min älskling!

Måste in och titta på honom.
Saknar ju...

18 kommentarer:

Åsa sa...

Åh, vad han var bra i tvn din Marcus. Ha en fin kväll trots att pappa inte är hemma. Kram Åsa

Anonym sa...

Hej!

Va mysigt det låter!
En väldigt bra sak med att dom "fyller" en månad är att man kan ge Nezeril när snorigheten sätter in....blir sån fantastisk skillnad.

Hoppas du får sova skönt!

Kram Jenie

Carina sa...

Åh vad fantastisk han var i TV din man, med ny frizz och allt, passar han kanon. Vart enda ord han säger går direkt in i hjärtat på mig och jag lycklig över att jag är en av dom som fått följa med på er resa, visst på avstånd, men jag har hela tiden känt mig delaktig tack vare era underbara bloggar.

Vad skönt att du fick sova en stund, ibland blir man förvånad vad bara en timma kan göra när man är mitt inne i den första tiden med en liten baby.

Ha det så gott!
Kram!

Frida sa...

Jag packar ner strl 68 nu och det är fortfarande lika vemodigt :-)

Erika sa...

Hej Jonna! Grattis till den superfina pojken! Jag förstår precis tröttheten, och den kommer kanske sitta i ett tag... Du är klok som bara fokuserar på den lille och struntat i extrakilon mm. Tänk alla "latte-mammor" som är ute på café en vecka efter att bebben kommit. Hur orkar de?? ;-) Nu kommer jag med ett tips som nog kommer reta upp folk... Jag tycker att ni ska prova kombinera flaskmatning med amning. När amningen fungerar toppen är det bara en bonus att flaskmata också, då kan pappan hjälpa till på nätterna. Magontet för babyn kan också gå över. Jag, och ett par av mina kompisar, har både ammat och flaskmatat våra barn och det blev lösningen på mycket. Även om vi gick emot ALLA råd om militant amning från amningsdiktatorerna i omgivningen, så mådde och mår barnen hur bra som helst!

Anna-K sa...

Skönt med lite sömn, även om det blir mitt på dagen!Mat - sömn det är bra för er båda!

Nina [ljuvligt] sa...

Förstår att det måste kännas som om tiden flyger - som om den inte ens nuddar mark - jämfört med förut. Och så duktig han växer, er lille guldklimp :-)

Anonym sa...

Kul grej inför morgondagen. Ta ett kort på honom, typ i samma fåtölj, varje månadsdag. Kan va kul att kika på när han fyller ett sen!
Och grattis i förskott på 1månadersdagen MiloSantin!!TrasselElin

Helene sa...

Grattis på månadsdagen imorgon då, lillkillen! Kram!

Anonym sa...

såg markus i gokväll i kväll. haha, roligt att han äääääntligen klippt av sej smurf-frillan, hälsa han att den ser bättre ut nu! ;o)

men heter barnet santino nu? de sa det i programmet hela tiden...

annars var ju den där historikern christopher o'regan med, såååå himla kunnig o rolig o inte minst snygg!!!!

Anonym sa...

Har inte läst dina kommentarer, men däremot läst att Milo Santino haft svårt att sova för han verkat täppt i näsan. Prova köp en "Näsfrida" på Babyproffsen - om ni inte redan hört talas om detta. Så kan ni suga ut om han har snor eller snorbusar i lilla näsan.

Lycka till!
Kram AK

Anonym sa...

lär dig att amma liggandes-då kan du snart amma i sömnen!

Anonym sa...

Såg Marcus på God Kväll - Har ni bestämt er för Santino som tilltalsnamn eller försökte han göra en kupp?

Mirry sa...

Snygg blogg!

På www.arntyochmirry.se har vi drabbats av Gina Tricot - sjukan :)

Check it out!

Anonym sa...

Min son var som baby ofta täppt i näsan och jag fick höra att det kan bli så när mjölken kommer upp lite ”bakvägen” och torkar. Om du ser något i näsan kan du försiktigt dra ut det med en smal pincett. Angående namn så har jag valt korta namn till mina barn för att i möjligaste mån undvika smeknamn. Vill ni att er son ska heta Santino så var tydliga med det så att det inte blir Santo eller så, då kan ni hellre välja Milo som redan är kort och gulligt.

Annika sa...

Och jag köper storlek 122 eller 128 till min långa femåring. Det var ju inte länge sedan han hade 56. Hjäääälp.

Anonym sa...

Hej !!
Ang bröst och flaska !! Jag hade ett sån där "dropplock" som samlade upp bröstmjölk, frös in , och sedan kunde pappa-mormor -kompis flaskmata och vips kunde jag bli lite mindre stressad om jag var iväg nånstans !!
Ang trötthet; jag hade "vitmjölkhinna" framför ögonen i ett halvår. Fullt normalt !! Och så drömde jag om nybäddade ( vita stärkta lakan ) hotellsängar med BARA mig i !!

Kram

Lena sa...

Jag håller med Erika här i kommentarerna, att ni kanske skulle delamma, att vissa nätter så använder ni flaska så att maken också kan hjälpa till, så kanske du kan känna dig lugnare och få sova lite grann. Jag är i slutet av min graviditet och jag och maken har bestämt att vi ska göra så, även fast vår barnmorska såg på oss med tveksam blick. Jag har också svårt med insomningen och vet redan nu att det blir för stor press på mig om jag ska sköta all amning på nätterna. Det är inte meningen att man ska gå under som mamma. Jag tycker också att det finns en amningmaffia i det här landet. Antingen så ammar du fullt ut eller så gör du det inte, inga mellanting här.