onsdag 17 augusti 2011

efter olyckan

Vi är hemma nu. Pustar ut. Det blev en lite längre tripp till Stockholm än planerat. Inte helt kul.
Eller självvalt.
Usch.
Kan knappt skriva om det.
Jag försöker.
I söndags när vi var på Gröna Lund fick Mimmi tag i en termos som var under vagnen. En termos med hett vatten. En termos jag tydligen inte hade skruvat åt locket på och jag vet, hur mycket av en idiot kan man vara som inte skruvar åt ett sånt lock?
Mycket idiot.
Väldigt stressad och trött mamma, fast ack så mycket idiot. Dumma, dumma mamma. Skäms.
Fan bara.
Stackars älskade lilla tjej. Vår ettåring hällde den kokheta vätskan på bröst och mage som gick sönder. Stora blåsor och flagnat skinn. Gallskrik. Värsta sorten. Ilfart till sjukhuset. Blåljus och gallskrik. Gallskrik. Så ont.
Mardröm.
Massa tårar.
Men.
Lättnad mitt i eländet.
Bara 2:a gradens som antagligen, förhoppningsvis läker om ett par veckor.
Återbesök på sjukhus igår. Smärta, skrik och nytt bandage över såriga överkroppen, smärtstillande, ingen dusch, ej bad på två veckor, fast lite skratt ändå. Sen, efteråt.
Älskade lilla Mimmi så tapper. Hon skrattar älsklingen och försöker med tafatta nävar klia den hårt lindade magen, då kommer också gråten. Det gör ont. Är frustrerande. Men det går. Och det ska bli bra.


Efter besök två på sjukhuset. Trött och sova mot mammas bröst.


Nu sova.

22 kommentarer:

Ammi sa...

Men lilla skruttan då... Usch va hemskt för er alla. Men komihåg Jonna att det är så himla lätt att sånt händer. Det är INTE ditt fel! Ge dina gullungar en kram och gratta Mimmi lite sent från mej. Kram <3

Marielle sa...

Usch aj aj! Stackars liten! Men sånt händer, det får inte hända, men det händer. Förstår ditt onda mammahjärta. -kram till er båda!

Anonym sa...

Oj stackars liten! Hoppas det blir bra snart.
Jag snubblade med vår 2 månaders bebis i famnen med följd att hon slog huvudet i en bokhylla när jag ramlade. Tack och lov blev det inget mer än ett akuten besök, men ingen hjärnskakning, men jag förstår din känsla. Man känner sig så tövlig. Men tyvärr kan sådant hända hur försiktig man än tycker att man är.

Pillargontanten sa...

Men, lilla gumman då <3
Hoppas det läker fort, och det gör det ju på småttingar...
Och hon är ju en tappar och stark lite tjej!
Kram på er!

Anonym sa...

Jonna, jonna!

Vilken hemsk olykca, gräsligt rent ut! Förstår din panik och fy fan vilken tur att allt gick bra.
En olycka händer lätt....Inte ditt fel!

Kram Kicki fr Norrköping

Anonym sa...

En olycka händer så himla lätt. För allt i världen. Klandra dig inte. Vi är människor, inte robotar. Stackars lilla Mimmitösen. Men mamma kan faktiskt inte hjälpa. Men hon är väldigt bra på att trösta. Snart nog är det ett minne blott. Kraaaam och upp med hakan. Hälsar Gråa musengcularg

annapanna sa...

Åh va jobbigt :(!!! Men du den missen kunde vem som helst ha gjort...inte ens mammor kan tänka på precis allt hela tiden! Men jag fattar ju att man får skuldkänslor :(. Små barn brukar hämta sig fort efter sånt där som väl är. Stor styrkekram!!

Sessan Arwen sa...

Stackaren. Det måste göra ont. Jösses vad de är snabba i den åldern med att hitta på sådana saker. Tyvärr är det sådant som händer även den bästa av oss och jag måste säga att det är starkt av dig att skriva ut det i bloggen. Nyttigt också för oss andra som ser att det händer fler än mig.
Hoppas det blir bra snabbt nu och krama lite extra på Mimmistumpan..

Kramar
Sandra W

Maria sa...

Åh stackars!!! Och det är INTE ditt fel! Alla vi mammor och pappor gör galet ibland, och huvudsaken är att det inte är med mening! DÅ är det fel! Vi normala skadar inte våra barn med flit, bara de onda onormala gör så.

Paperback Lover sa...

Åh liten fin. Nu blev det tårar i ögonen på jobbet. Men mamman ska inte skämmas, även om det är svårt.

Kim sa...

Stackars lilla Mimmi och skönt att det inte blev värre. Ta hand om er!

Imosa sa...

Å fy vilken olyckshändelse :( Stackars er! Jag håller tummarna för att hon kryar på sig fort.

Ann Jolby Solander sa...

Som mamma känner man sig så skyldig när det händer något, men mammor är också bara människor och människor gör fel imellanåt.

Hemskt när det händer sina barn något sådant, men när olyckan är framme kan man bara vara där och ge all sin tröst och närhet.

Läk väl nu Lilla söta Mimmi.

Jenny Hallin sa...

Åh, stackars lilla Mimmi. Och stackars mamma. Inte dumma - inte pga av en olycka. Förstår att du lider med din tös och har dåligt samvete. Men som förälder kan man inte förebygga alla potentiella olyckor. Vi gör så gott vi kan.
Stor och varm kram till stöd. Hon är tapper er lilla kämpe och kommer klara detta galant. Förlåt dig själv, så kommer du också att klara detta galant.

Ninakatarina sa...

Du ska inte vara så hård mot dig själv. Saker händer, så är det bara.
Nu gick det ju bra.

Anonym sa...

Lider med dig/er! Det som inte får hända händer ibland ändå. Man kan inte vara nog så försiktig med allt. Verkar som allt gått bra ändå som vi kan se på ditt senaste inlägg och bilder, det är huvudsaken. Allt gott till dig och din fina familj.
Kramar från Tuvstarr (Norrköping)

PS. Älskar bilden på lilla Mimmi där hon sover mot din bröst.

Anonym sa...

Usch stackars Mimmi och er andra, ajajajjjj. Man känner sig som världens sämsta mamma men en olycka händer så lätt. Jag spillde hett kaffe på min bebis på ett fiiiint kalas, så jobbigt ville bara försvinna. Ta hand om er!

cissi sa...

Ja usch och fy vad snabb hon är. Skönt att det verkar gå framåt med läkningen och att hon mår bättre. Jobbigt sådant där, och så oroliga vi varit! Kramar

Linda sa...

Sluta banna dig själv. Det gör ingenting bättre, det är ju inte så att du någonsin kommer att lägga ifrån dig en termos med något varmt i utan att skruva igen den som en galning. Det finns ingen anledning till att du också ska må dåligt när Mimmi gör det. Bara gosa och ta hand om istället.

Anonym sa...

KRAAAM till mamman!!

Ditte sa...

Stackars liten. Vilken tur att det gick såpass bra ändå. Försök att inte ha skuldkänslor! Kram till er.

Anonym sa...

fy :-( stackars Mimmi, och stackars er! Jag vet precis hur det känns. När min idag 5½ årige son va 13 månader så fick han en kopp tevatten över hela sin högerarm. Skinnet lossnade och det vart djupa köttsår. Under hela våren fick vi göra täta besök på brännskadekliniken på astrid lindgrens för att lägga om såren. Sedan skulle vi under ett års tid massera det brännskadade området med bisalva för att förhindra förhårdnader.

Hoppas er lilla Mimmi blir frisk snabbt.
kram Jessica