fredag 12 augusti 2011

frukost
Nu ska jag verkligen försöka göra vad jag kan för att magen ska må bättre.
Utesluter kolhydrater så gott det går just nu, idag och ska se hur det hela utvecklar sig.
Är ju en mackmänniska av rang i vanliga fall så det lär bli svårt, men då mitt mellanparti nästan jämt efter macka krampar sig får jag helt enkelt testa lite annan diet för eget välmående. Älskar ju korv med så galet tufft ska det inte vara detta med att skippa brödet.
Har inför morgondagen en bulldeg på jäsning och det kan bli dagens prövning känner jag, eller bulle förresten, det är ju inte bröd... Hehe.

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Om det är kolhydraterna som ställer till det för din mage så är LCHF definitivt något att testa. Min mage har blivit i princip normal sedan jag slutade med kolisar. Och, man kan äta bröd ändå. Det finns många bra LCHF-varianter. :-)

sara sa...

Ett annat litet men helt underbart tips som hjälper mej är Silicea mag o tarm gel som du köper på hälsokosten.Det känns som man dricker en uppblött manet...men man vänjer sig. Nytta gör det man kan ta det akut eller som kur. Lycka till :)

sara sa...

Ett annat litet men mycket bra tips är Silicea mag och tarm gel. Känns som man dricker maneter men man vänjer sig snabbt.Det har verkligen hjälpt mej!! Man kan ta det akut eller som kur i flera veckor. Lycka till! :)

Rigmor sa...

Det låter som Du är Gluten- allergiker

Anonym sa...

Tänk på att äta korv med högt köttinnehåll, annars får du i dig en massa kolhydrater genom korven också.

Lina sa...

Hejsan. Jag är en av dom som inte är jätteförtjust i att utesluta nåt ur kosten. Vi är nog gjorda för att ha en kost där man får lite av varje, inte för mycket eller för lite av det ena eller andra.
Har du problem med magen så är det smartaste att gå till en läkare. Säg vad problemet är och försök och lös det med nån som vet mer än en själv. Nuförtiden finns det jättemycket preparat som är tio gånger bättre än att mixtra med sin kropps energitillförsel.
Det kan ju vara så att du är glutenintolerant. Då är det inte bra att själv mixtra med kosten, för då är det viktigt att man går på en "vanlig" kost så att det förändringar som sker på tarmslemhinnan kan upptäckas.
Ett äldigt bra exempel vad som kan hända när du utesluter nåt är dt som hänt med "fettdoktorn", hon har troligtvis utvecklat diabetes även om hon själv hävdar att ett p-glukosvärde på 13 är ok.(ska ligga mellan 6-8)
Ett annat ex. är mister Atkins himself. Han dog visserligen av njursvikt men hade fruktansvärd värden vid sin död, högt blodtryck, hjärtsvikt mm.
Ät balanserat och ta itu med magen på riktigt istället.