onsdag 25 januari 2012

finnjonnas comeback

Nu är jag på topp. Kände mig inte alls hip där ett tag, men efter en intervju med sisu-radio nyss känner jag mig som den stolta finnen jag är!

Vi pratade tvåspråkighet och det vet ni, vid det här laget, att jag brinner för. Roligt att prata om sin barndom och erfarenheter och hur man idag väljer att göra med just modersmålet, även om det för mig inte är så mycket till val.
Måste erkänna att det var svårt att plötsligt bli intervjuad på finska, tanken går i många fall snabbare än tungan och vissa ord gömmer sig i ren protest bakom lillhjärnan, men det blev nog bra ändå.
Imorgon ska det sändas.

Nu plugga italienska. Från det ena språket till det femte, he he.


6 kommentarer:

Emelie sa...

Heja heja!

Mina sa...

Finska, svenska, engelska, ...., italienska. Vilket är ditt fjärde språk? :)

prinsessan Tyra sa...

Finnjonnas ständiga bergochdalbana känslomässigt. Himmelsskriande LYCKA byts snabbt mot deppträskets SVÄRTA.
Normalt - tja, kanske för finnjonna. Nog fan räcker du till och vem kan begära mer. Barnen har ni äntligen fått, hälsan står er bi och karlen är trygg i religionen samt försörjer sin familj - nog borde väl det räcka till daglig glädje. VAD FATTAS DIG EGENTLIGEN.

Anonym sa...

Kul med intervju med sisu-radio. Jag hör ibland på P4 där dom pratar finska, men jag förstår ju inte vad dom säger mer än att jag nu kände igen ordet sisu. Ibland pratar dom finska och ibland svenska och ibland blandat.
Skönt att höra att du är på topp igen och att det nu är italienska som gäller för studierna.
//Maggan1

Anonym sa...

Hej,
vad ska du söka för jobb när du pluggat färdigt?
vad är det du utbildar dig till?
/anna

Anonym sa...

Prinsessan Tyra: på sin egen blogg skriver man vad man vill, det hävdar jag bestämt. Jag uppfattar att Jonna spetsar till sina formuleringar och inte alls svänger mellan lycka och depp så som du skriver. Hon har onekligen gått igenom enormt svåra saker, så pluggstress är nog en liten sak i hennes liv. Nu är det upp till henne att försvara sig, förstås, men jag tror att många läser bloggar som Fan läser Bibeln. Ha lite humor i läsningen så framgår nog budskapet lite bättre. Eller tror du att Jonna är manisk om sin mage också? Jag vet hur störande en icke-fungerande mage kan vara, och förstår det komiskt uppgivna hos onna när den krånglar. Rätta mig om jag har fel, Jonna, det är din blogg//AC