måndag 23 januari 2012

högskola -here I come

Idag jag finnjonnan börjat på högskola!
Tror och hoppas jag.
Det är varianten distans och jag måste erkänna att jag nog är dummare än många trott för fortfarande är jag osäker på registreringarna har lyckats.
Jag ska alltså läsa Filmvetenskap och Italienska. Spännande, kul, läskigt och sjukt frustrerande då jag just nu mest känner mig som jag vet inte riktigt vad. 
Jag vet.
Jag ska ta det lite lugnt och inte hetsa upp mig och bli irriterad för allt (det mesta) som jag tror att jag inte fattar. Måste ge det en chans och vadå, har ju varit sjukskriven, socialt isolerad, sänliggande och föräldraledig så länge att konstigt vore väl om jag bara gled in och valsade vidare på skalet.
Nä. Det hade jag inte trott heller. Vad som helst hade kännts motigt gissar jag så jag ska försöka andas lite mellan varven och sen logga in mig igen och se om jag fattar mer.

Hoppas ni har haft en bra dag idag!

12 kommentarer:

Sachiko sa...

Det kommer gå jättebra! Och du kommer älska att plugga lika mycket som ag och Jess gör. Lovar!
Heja Jonnalainen!

Suzan sa...

Spännande!

Birgitta sa...

Jonna! Det fixar du lätt! Kram och löcka te♥

Lotta sa...

Vad läser du? Lycka till!

Anonym sa...

Vad spännande! Ocj självklart komer det att gå jättebra, det här fixar du! Good luck!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Hej Jonna! Klart du är lite ringrostig,men det kommer du att fixa.Gäller väl att få in en rutin på pluggandet precis som med annat.Kul med italienskan,har alltid velat lära mig detta språket men inte kommit till skott(lyssnar en del på en viss italiensk smörsångare och skulle gärna vilja sjunga med,hihi)+ att jag vill åka till Italien och då kunna förstå lite.Har faktiskt en språkkurs på Dvd får ta och leta fram den...!Bilderna på barnen är supergulliga :-) Hälsningar från Margreth och Lycka Till med studierna.

caya sa...

Det går kommer att gå jätte bra

Anonym sa...

En nyfiken fråga - var ska du läsa distanskursen i Filmvetenskap och med vilken inriktning? Är själv filmvetare och tycker givetvis att det är ett superintressant ämne, hoppas även du kommer att göra det.
Lycka till med de stundande studierna!

/Bella

Anonym sa...

Lycka till Jonna!
Mvh Anette

Anonym sa...

Hoppas, hoppas, hoppas att du läser detta för intresse och att du inte tar lån!! Film och Italienska ger inga jobb. Ska du ta lån så läs något som ger garanterat jobb. Jag talar av egen erfarenhet då jag just nu betalar tillbaka CSN-lån efter en utbilning som inte ger jobb idag. Så snälla, tänk efter i alla fall innan du tar lån (om du ska läsa sånt som inte är eftertraktat på arbetsmarknaden.. det skriks ju inte direkt efter saker inom film/Italienska)

Sara sa...

Härligt med lite studier!

Om jag förstått allt rätt låg du typ hela dina graviditeter? Hur klarade du det och vad gjorde du?

Jag är heltidssjukskriven och beordrad strikt sängläge sen igår. Är gravid m tvillingar efter 8 ivf-försök och är i v.20.
Så, två dagar har jag legat å jag är sååå rastlös redan. Så, lite tips mottages tacksamt!:-)

Anonym sa...

Jag läste fyra år till civilekonom & är sedan många år avklarade nu. Under alla åren på universitet fattade jag på de flesta lektionerna nästan ingenting. Det var först när jag satt ner i lugn & ro & läste själv som orden från lektionerna sjönk in.

Så var inte orolig, den där känslan har de flesta.