söndag 15 januari 2012

Turner, Monet och Twombly

Det var en fin utställning.
Turner är en gammal favorit och hans konst tar andan ur en varje gång. Monet är också alltid mycket trevlig att beskåda medan jag inte alls kände till denne Twombly. Fast kul med nya bekantskaper!
Men såhär efteråt är jag väl inte direkt såld på honom. Några av hans färgkonstellationer var mycket vackra och man blev lite tagen och tittade ett tag extra medan vissa alster kändes mer som terapimålningar av en hyfsat galen person utan att jag för den skull säger eller vet något om Twomblys mentala hälsa under perioden.
Trevligt och bra var hursom mötet de tre herrarna mellan. Dock är det aningen tveksamt om det var värt köandet i kylan och efterföljande värken jag nu försöker samsas med.
Jo det var det.
Jag säger så, annars skulle det vara trist och trist är det inte. Jag är glad. Konst och vackra ting gör mig glad och glädje är aldrig trist. Trots värk.

Nu ska jag fixa lite bilder på vår Phil and Teds vagn som jag ska sälja. Ni har första tjing. Det är en mycket fin vagn som förtjänar fina nya ägare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trevligt att du hade en fin dag med konstutställning. Synd bara att Markus inte kunde följa med. Här i vår lilla stad bjuds inte på mer än på sin höjd ett par utställninbgar per år och då är det "bara" lokala förmågor som ställer ut. Man ska nu inte säga "bara", för deras alster kan vara riktigt bra att beskåda. Sen förstår jag att det var en lång kö innan du fick komma in och se och att kylan gjorde sig påmind, men jag hoppas din värk ger med sig fortare än den dök upp.
Jag är för gammal för att vara aspirant på er barnvagn, men jag hoppas ni får sälja den till ett bra pris.
Natti från Maggan1