måndag 23 mars 2009

ny vecka

Min sons sjunde. Tiden går fort. Så fort. Ser verkligen fram emot allt det som komma skall, leenden, skratt, joller, krypande etc, men samtidigt. Allt det som lämnas bakom. Det gör jag med ett litet vemod i hjärtat. Den första tiden, om än fylld av stress, panik och oro, kommer aldrig igen.
Har nu ordentligt packat ner alla Milo Santinos första kläder. Dessa små, söta, som finaste älsklingen inte längre får plats i. Känns otroligt att han växer så, varje dag är det något nytt som hamnar i den lådan. Och så ska det vara. Liten kille ska bli större, växa.
Igår la vi honom på mage på golvet och han lyfte huvudet högt, högt, samtidigt som benen fladdrade hej villt där bak. Ibland lyfte han på både fram och bakdelen och såg ut som att han närsom likt stålmannen skulle lyfta och flyga iväg. Stolt satt jag hejade på dessa små övningar han frustande ägnade sig åt. Åh de där ljuden. Stön och stånk hela vägen. Det är inte bara att lyfta eller vifta, allt görs med ljudeffekter numera.
Lyfta och vifta, sen vila.

48 kommentarer:

Skruttkärringen sa...

Så underbart söt han är eran lilla Milo Santino. =)

Anonym sa...

Hej! Har inte lämnat ngn kommentar förrän nu. Fick själv en liten Gabriel den 12/2 o har följt er med spänning sedan jag hittade hit. Har själv varit sjukskriven större delen av graviditeten. Det är en härlig tid vi har framför oss, livet är underbart!

Sofie sa...

Tänk va han är söt! En riktig blandning av dig och Marcus!

Anonym sa...

vad underbart vacker och duktig han är! Dessutom väldigt lik sin pappa! :)

Anonym sa...

Så söt han är! Tycker det ser ut som att han ärvt dina stora ögon:)

Anonym sa...

Såklart att du tycker att han är världens vackraste, men han är verkligen vacker!!! Tack för en fin blogg!!

Anonym sa...

Så söt!!! Såg er när ni var på TV 4 också. Ni är så fina!

Anonym sa...

Fina fina Milo....

Anonym sa...

Har inte skrivit till dig tidigare, men nu vill jag skicka en stor kram och ett grattis till er lille son. Vilket underverk! Det bästa från två vackra föräldrar! Önskar dig och Marcus all lycka tillsammans och med er lille pojk. Tack för att du orkat/ orkar dela med dig av ert liv. Kram Anna

Anonym sa...

Ack så söt och go........

Anonym sa...

Hej! Vackert barn - så underbar - kan inte bli annat med så vackra föräldrar. Nu händer något nytt varje dag, det är nästan att man vill bromsa lite.Ha det gott!

Anonym sa...

Går ju inte att ta miste på vem som är pappan, är ju jättelik Marcus!

Nilwa sa...

åhhv a fin han är, er lilla kille, och vilka ögon...riktig tjejtjusare redan ;-)

Anonym sa...

HAN ÄR JÄTTEFIN!!!!

Anonym sa...

Åhhh, så sööt!! Jag tycker han är lik mamma jag! Vilken goding, man blir ju alldeles jättesugen på bebis när man ser honom.
Men leenden har du väl börjat få från honom nu va?
Kram

Anonym sa...

vilket litet gull han är er son... :) och tack så mkt för att ni delar med er så mkt. det är tröstande för oss som kämpar.

Thess sa...

Men åh vad fin han är!!!
Är så glad att allt gick vägen för er.

Anonym sa...

Herregud så söt han är!
Blivande akrobat kanske?
Ville också kommentera det jag läste några inlägg tidigare, med större bak osv....
Jag tycker att du är oerhört vacker och verkar vara sympatiskt och härlig tjej. Tycker absolut inte att du är stor och ord som omvänder din tanke till det kan med vinden fara sin kos. Du verkar vara snäll, trevlig och alldeles naggande god :)
/Jenny en trogen norrköpingska

Anonym sa...

Gullig gullig gullig!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Gud så söt han är lilla Milo Santino. Vilka kinder han har, jättegullig. Kram från oss!

Anonym sa...

Jaaa, vilken fin bebis ni har!

Anonym sa...

Så stor han har blivit! Men jag förstår att det känns vedmodigt att det går så snabbt. Ju närmare realiteten att jag faktiskt kanske kommer att få ett barn snart, desto räddare blir jag för hur det faktiskt kommer att bli då. Kommer verkligheten att leva upp till alla förväntningar? Har spenderat så många år nere i avgrunden med att längta efter barn att det känns läskigt när man då helt plötsligt måste börja ta itu med alla livets andra problem. Vore intressant att höra dina tankar om det här, men jag antar att det inte går för då blir du väl attackerad igen som förut när du glömde att ta bort din widget (nyss hemkommen från bb herregud) och du skrev om hur mycket du älskar dina andra barn.... Ja ja, folk är märkliga och trångsynta ibland.

KRAM

Anonym sa...

Vilken söt son du har! =) //Eva

Anonym sa...

Är det mammas ögon på den pojken? Så fin kille!! Grattis till the perfect match! ;)

Anonym sa...

Vilken sötnos han är :)

Anonym sa...

Vackraste ögon!

Anonym sa...

Ljuvliga bilder på underbart söt pojke!
Ditte

Anonym sa...

Jonna,
Jag såg Er i TV, eller på webben eftersom jag inte kunde se live. Jag tycker att det var ett fint och ganska nertonat samtal.

Ville bara skriva också att jag inte såg något av "putande". Jag tycker du ser lika ut på korten när jag precis började följa bloggen och det var precis innan ni fick besked om Milo Santino "på stickan".

Bra att du "väljer att skratta" och fortsätter att göra de du mår bra av! Jag tyckte du var jättefin i din blåvita blus och matchande byxor. Men mest är de dina vackra pigga ögon och fina ansikte som speglar din varma personlighet och som gör mig glad när jag ser dig!


Kramar
My

Eva sa...

Åh så söt han är och så duktig,tänk så fort det går.
Ha det fortsatt mysigt och njut.
Kram Eva

Unknown sa...

Åh vad roligt för er...
Klappa om den lille från mig.
Kram från Marie

Anonym sa...

Så underbart det är att vara här och läsa din blogg.
Härligt att läsa om er lycka.
Äntligen!
Milo Santino är så söt så söt.
Vilket mirakel.

Du ska se vad fort det går.
Du tycker att de första sex veckorna har gått undan.
Håll i hatten!
Jag tyckte det var nyss jag kom hem från BB och nu har vi en "monsterbebis" som kryper omkring och ska resa sig helt hysteriskt mot precis allting.

=)

Anonym sa...

Sicken söt liten kille, mest lik mamma tror jag. <3

Kram från Bussan i Borås

Anonym sa...

Men snälla världen vilken söt liten gosse!!

Anonym sa...

Ai ai, noin ihana ja virkeä lapsi!

Tosi hyvän näköinenen pieni poika!

Kaikkea hyvää täältä Norjasta teidän pienelle perheelle! - hymy -

Anonym sa...

hihihi.. underbara söta! hejja hejja! :)

Anna sa...

Vilken otroligt fin liten kille! Han ser redan klok ut åxå:-)
Stort grattis till den lille godingen!!

Anonym sa...

herre gud vilken söt pojke.

Anonym sa...

Han har verkligen fått mammas vackra ögon=)
Underbar liten kille!

Anonym sa...

Vilken min, och vilka ögon! :-)

Anonym sa...

Så fin han är!! Jag är lite sen av mig så såg er medverkan hos Malou först igår. Blev alldeles tårögd. Själv är jag i v.34 nu och har UVI för tredje gången den här grav. Som tur är har omständigheterna (smärta i rygg o dyl) gjort att man kommit på det i tid, för annars har jag inga symptom. Lite läskigt det där.

Anonym sa...

Grattis till den lille killen! Du gör ett beundransvärt jobb. Det är inte lätt de första månaderna...
Åh, va söt han är! Grattis!

Anonym sa...

Jag instämmer med övriga som säger att han är en riktig liten söting ... (... men ... som om någon av oss trogna bloggläsare någonsin trodde något annat ... ;-)

Det är lite roligt det där med kläd-lådan, tycker jag. Tidigare skrev du väl om att ni fyllde en låda med små babysaker som ett tecken på er längtan och ert hopp - och nu fyller ni den istället med kärlek och fina minnen. Cirkeln sluts liksom. Fin symbolik om man väljer att tänka så.

Och så kan den ju bli till en jättefin gåva att spara och ge till Milo Santino senare i livet … Kanske när/om det blir dags för honom att själv bli förälder en vacker dag.

Anonym sa...

Han är helt fantastisk! Vilken underbart söt unge ni har!

Tips ang ond bebismage är att sluta med mjölkprotein några veckor.

Anonym sa...

Det är något bitterljuvt med att packa ner de första kläderna och de som kommer efter. Inez är tio veckor och lär sig saker hela tiden. Men likt dig har jag en liten tagg av vemod. Allt går så fort som om jag inte hinner minnas alla små steg frammåt. Vi får njuta och älska varje liten stund vi har helt enkelt.


/Johanna

Carina sa...

Såg er på tv förra veckan, man sitter med tårar i ögonen när man hör er berätta! Läser även Marcus onsdagskolumn i FK. Så himla bra,precis som alla hans böcker! Massa kramar till er och ta hand om varandra!

Anonym sa...

Så mycket vishet och förundran det ryms i hans ögon, man kan inte se sig mätt och visst har han "dina" ögon Jonna, stora och vackra.

Anonym sa...

Har ni fått nåt leende än från honom?behöver väl inte säga att han är sööööt ,det vet ni ju redan,alltid nåt speciellt med mörka barn,själv har jag en blondin med blåa ögon och otroligt långa ögonfransar ,4 år är mitt livs kärlek.

mia sa...

Att minnas och att uppmärksamma. V 17 kommer jag ha en tävling, det gäller att vara bäst på att måla häftiga bilder i paint. Alla biddarag är vilkomna att skickas till min mejl men bara de lämpliga publiceras i bloggen. Bilden som fått flest kommentarer söndagskvällen V.17 23.59 få ett fint pris. Skicka ditt bidrag till miajunnogelin@hotmail.com.