onsdag 2 februari 2011

ha ha happy

Hade svårt att gå upp i morse. Mimmis natt lämnade övrigt att önska och så också min.
Men.
När jag väl tog mig i inbillade kragen, gick upp, såg solen ute och mina underbara barn blev jag plötsligt sanslöst glad. Ville skratta högt och gjorde nog det med när ingen såg. Marcus är febrig idag och det är såklart inte kul, men vi övriga mår bra och det är ju de flesta av oss vilket är bättre än tvärtom.
Mimmi skrattar åt allt. När jag tittar åt hennes håll lyser hela ansiktet upp och världens största leende avfyras. Om och om igen. Hon är så fin! Milo vill krama hela tiden och när han inte gör det ritar han i tidningar eller drar glatt runt på någon grej i ett snöre medan han håller monolog om tillståndet i världen eller vad det nu är han bubblar om. Älskade unge! Hur kan våra barn ha blivit så perfekta och galet underbara? Vill ju bara tokkrama om hela tiden och pusspusspussa deras vackra små ansikten helt blöta.
Det är fantastiskt vilket piggserum de små kan ge sin mamma helt utan ansträngning. Och jag tackar för det och solen som skiner.
Blir en bra dag idag!


ps. Ni som rest med små barn och vet. Får man inte sitta där det finns mer benutrymme med småttingar? Vid nödutgångarna alltså. Läste något om detta och funderade då om det är värt att ta prioriterad ombordstigning på tex ryanair om man skulle välja flyga med dom.
Trodde naivt innan resan med Mimmi att man per automatik fick plats med mer av den varan när man reste med bebis i famnen men så var det ju icke.

15 kommentarer:

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

Ha ha, jodå, det går bra att få större benutrymme, men kära du, det måste man BETALA extra för! Ingen
förståelse för barn. Och ej heller för kärringar med magar (ej av standardklass) Livet är hårt!
Skönt att du mår bättre nu, kramar♥

Lisa sa...

Håller med. Sol i sinnet.

Amanda sa...

Det är nog mera en säkerhetsgrej, eftersom det är vid nödutgångarna. Jag vet nån gång när jag flög var det en familj som hade sex platser eller nåt och då hade ett av barnen satt sig på en av de vuxnas platser vid nödutgångarna. Det var ok att hon satt där under själva resan, men hon var tvungen att byta plats under start och landning.

Ha en fin dag!

Hanna sa...

Jag har rest massor med min dotter (just till och från Italien faktiskt) både med Ryanair och andra bolag och har aldrig fått sitta vid nödutgångarna. Det handlar väl om att de som sitter där skall ha möjlighet att hjälpa till och öppna dem vid behov och det kan man ju inte gärna göra med ett litet barn i famnen. Prioriterad ombordstigning med Ryanair är överskattat. Ställ er först i kön vid gaten istället så hamnar ni strax bakom dem som betalat för att få boarda först. Lycka till!

Camilla sa...

Vi reste med två barn under två år nyligen och blev placerade vid varsit fönster på varsin sida om gången. Helt vansinnigt. Turligt nog hade vi snälla medresenärer som gav oss gångplatserna. Hade blivit jobbigt annars när man ska ha tag i skötväskor och annat som ligger ovanför. Nu kunde man också svänga ut barnens ben i gången så att de slapp att sparka framförgrannen i ryggen. Vi har skickat ett argt mail till flygbolaget och bett dem att tänka LIITE när de gör placeringarna i planet. Tilläggas ska att vi checkade in nästan först just för att få sitta tillsammans, men icke.

Anonym sa...

Men ring och fråga och boka isf priority kö biljett. Det är ju inte garanterad plats men större chans iaf, ni får väl ställa er först i kön helt enkelt :) På större flyg, som när vi ex reste till Thailand så kunde man boka och betala extra för plats framför en vägg, som då hade större benutrymme. Men som sagt vid nödutgång får INTE barn sitta.

Rebecca sa...

Av säkerhetsskäl får inte barn sitta vid nödutgångar. De som sitter där måste kunna klara av att öppna dörren om det skulle behövas. Om man hamnar på en sådan plats med barn kommer flygpersonalen flytta på en till ett annat ställe i planet.

Anonym sa...

På de bolag jag rest med får man inte sitta med barn under 2 år (dvs de som inte har egen betald stol) vid nödutgången!

Johanna sa...

Precis, vid nödutgångarna får man inte sitta, men man kan som Birgitta skrev betala för att välja plats med extra benutrymme. På många flyg finns också en liten liggkorg man kan ha barnet i om det är under 6 mån (eller nån viktangivelse, kanske 13 kg?) men dem tror jag också man måste beställa speciellt.

När vi åkte med vår dotter precis innan hon fyllde två valde vi att lägga en extra tusenlapp per resa på att få mer plats på golvet nedanför våra platser, så hon kunde sitta och lägga pussel. Alternativet hade ju varit att beställa en egen stol till henne och betala fullpris... :S

Anonym sa...

Förstår på dig att natten inte var så kul. Men desto roligare med en solig dag! Och glada barn när det väl blev dag! Här rinner snöns smältvatten i strida strömmar och jag bara blir så lycklig - snart är det vår!
Hoppas nu Marcus kryar på sig också, så att alla mår riktigt bra.
Kramar till hela familjen från Maggan1

Anonym sa...

Min dotter på 17 år fick inte sitta vid nödutgång, man måste vara över 18 år sa de.

Anonym sa...

Alltså. En sak som jag går och grunnar på (visar kanske att jag inte har så mycket eget att tänka på? ;-)) är följande: då du var på födelsedagsresa med släkten så höll din gubbe en författarcirkel i Nyköping, med ett på förhand bestämt datum. Och jag tänker...hade han redan på förhand bestämt sig för att banga resan eller träffen?

Arlene sa...

hej jonna! jag ber om ursäkt för min svengelska, men ibland är det enklare men engelska ord =)

för några år sen jobba jag som flygvärdinna för just ryanair i några år. och så här va det då.

i nödutgångarna vid vingarna (rad 17 och 18), den första raden och den sista raden (rad 33) får endast vuxna sitta. alltså en person som dom (flygvärdinnorna) anser passande att hjälpa och assistera dom vid emergencies. personen måste vara över 18 år. t.ex. om dom anser att en person är för stor eller för gammal får dom be dom att byta plats. detta är dock bara under take off and landing. så så fort seatbelt-sign har slocknat får dom byta plats med barn, gravida, gamla och handikappade tills det är dags för landning.

men priority-boarding så beror det lite på var man flyger. jag bor i england nu och flyger hem till sverige då och då med mina två barn, och svenskar in general tycker om priority, så om ALLA köper priority spelar det liksom ingen roll längre. men eftersom jag som du har två barn, tycker jag det är säkrast att ha utifall. så många gånger när jag flög som flygvärdinna och en barnfamilj kommer på sist och pappan måste sitta längst bak, 8-åringen själv och mamma med bebis på andra sidan, inte kul när det är 2-3 timmars flyg. men sen får man också hoppas på att nån "singel" är villig att flytta runt, men det är en annan sak.

sorry att det blev så långt. lycka till!

mvh arlene

Frida sa...

Fin blogg!:)

Anonym sa...

Vi brukar betala extra för att boka våra platser i förväg. Reser med 3 barn, varav 2 ganska små. Första gången vi reste var minstingen 3 månader. Då hamnade vi på en "vanlig" plats. Jag hade bebisen i famnen hela resan. INTE kul. Hemresan fick vi platser med en vägg framför ( där brukar det vara lite mer benutrymme ) och där kunde vi låna en babykorg som minstingen kunde sova i en stund. De resor vi gjort efter det har vi alltid bokat, och betalat extra för, platser vid en vägg. Då kan barnen sitta där och leka. Vi har även haft med kudde och filt så ett barn i taget har kunnat sträcka ut sig och vila en stund på golvet. Det är verkligen värt de extra pengarna för att barnen ska kunna röra på sig lite. Det blir ju så jobbigt för dem att sitta stilla på sin plats hela resan.