lördag 12 februari 2011

tusen tack för tips!

Dexter verkar vara en favorit hos många, vilket gläder mig då jag redan sen en tid har säsong 1 på dvd. Kanske blir att skaffa tvåan med och packa ner? Sen var det ju massa andra bra tips också, ska kolla in dom med.
Jag måste bara hålla med om Six feet under, Matador och Huset Elliot! Åh vilka serier. Nästan så jag blir sugen på repriser. Och flera andra därtill. Hade jag inte varit ett sånt nervvrak under min nedläggning med Milo i magen skulle jag ha kollat mer bra serier dvd. Tid fanns ju. Nu blev det visserligen massa Tv med Oprah och Dr Phil så det räckte och blev över, fast så mycket mer kvalitet hann, orkade, kunde jag inte med. Eller ja, jo Sex and the city rekommenderas alltid vid sängläge och lite bra brittisk deckare ibland när bricanylen verkade på ett bra sätt.

Jag har börjat med en 2do lista inför Rompackningen och stressen har minskat avsevärt. Har varit så inne i tankarna om vad packa, vack göra och vad köpa innan att det har stört den lilla sömn jag fått om nätterna. Har varit iväg på så många galna resor i mina drömmar, eller oftast har jag inte kommit iväg då alltid något har fattats i väskan eller tåg, flyg, båt har missats. En gång skulle jag skida till Finland och hade bundit väsrta väskan om midjan som jag inte orkade släpa på vilket ledde till dilemmat vad ta bort. Nästan lite komiskt hur mycket käppar drömmarna kan sticka in hjulen om det är på det humöret man är på. Men nu som sagt känns det lite lugnare på den fronten, har jag knappt drömt, eller så har jag lyckats att inte vakna mitt i för sedan ett par nätter kommer jag inte ihåg mycket och det är skönt.

Ha en fin vacker vinterlördag! För vackert är det ju hur mycket man än tycker att det borde ha räckt med puder.

Kram!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför gnäller du så Jonna ? Ytligt sätt har du ju fantastiskt bra men självklart förstår vissa av oss att så inte är fallet.Förstår du inte hur bra du egentligen har det i jämnförelse med tusentals Mammor som läser din blogg ?

Helene sa...

Visst är det konstigt vad mycket käppar i hjulen man sätter för sig själv i drömmarna. Jag som är lärare drömmer ofta om att jag kommer helt oförberedd till lektion, att schemat ändrar sig utan att jag fattar det, att jag måste undervisa på nätterna... Man är ju tröttare när man vaknar än när man gick och la sig.

Värmländska sa...

Här kommer mina filmtips: Miami Vice, Vita Huset och Mc Leods döttrar (utspelar sig i Australien o handlar om några systers liv på landet m vedermödor o glädje samt kärlekstrubbel). Har sett den flera gånger på TV och har inte tröttnat än. Har den även på Dvd.
Hoppas ni får det bra i Italien.

Anonym sa...

Om du vill ha ett tips till är The walking dead skitbra. Urläskig-men bra!

Anonym sa...

Oj, vad mycket dvd-tips du fått, vad kul. Här är ju nu bara att läsa och fundera och ev köpa en serie till mig själv urifrån de olika tipsen du fått.
Bra med 2do-listor. Jag gör alltid såna vad det än gäller; resa iväg, "storstäda" och i vilken ordning, handla, ja you name it. Känns så himla bra att sen kunna pricka av grej för grej. OCH man har förmodligen inte glömt något alls.
Här har varit en jättefin vinterdag, men kall. Men jämfört med gårdagens snöstorm så föredrar jag solsken och ett antal minusgrader.
Såna där drömmar du beskriver om packningen etc har jag ibland, men då gäller det mest jobbet och resorna och vad som ska med och inte och framför allt vem som ska med och inte, och oftast är det många fler som ska med än vad jag planerat för och jag jobbar och sliter för att få allt att gå ihop och vaknar med ångest, hjärtklappning och superstress. Och allt detta trots att jag vet att jag gjort min 2do-lista, men det är nån jäkel som satt en käpp i hjulet och sabbat min plan - i drömmen alltså. Men lugn, bara lugn, när man väl fått ruska om huvudet så inser man att det var ju bara en dröm och kan börja andas som en normal människa igen.
Har nu sett Melodifestivalen och måste säga att jag, min ålder till trots, gillar Brolle!
Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram till hela familjen från Maggan1

Lina sa...

Även vi ska till Rom om ett tag, dock en kortare resa, maken fyller år och har önskat sig en resa dit så vi letar för fullt efter ett par dagars resa, får se vad vi hittar :) Har aldrig varit dit själv, maken har jobbat i Italien och besökt Rom för en si sådär 10 år sen :P Blir spännande.

Helene sa...

Jag lyssnar på Marcus i P4 nu. Jättebra program, han pratar så klokt!