tisdag 29 mars 2011

ännu mer skoj

Såklart killen skulle ha tårta för att fylla på depåerna när han väl kommit ändå dit upp.

Tjusig liten kyrka.

Och så ner igen.

Appropå vad göra med barn i Rom.
I söndags var vi en sväng till och in i Castel Sant Angelo, en stor borg på andra sidan floden som genom en mur och tunnel i den är kopplad till Peterskyrkan i Vatikanen (iaf ni som läst Änglar och demoner av Dan Brown vet vad jag snackar om), ja hursom, in dit var vi och och såklart skulle Milo på sina små ben gå upp för alla trappor och golv ända till toppen och sen ner igen. Där emellan var det kul att gå i smala gångar och springa på innergårdar och äta tårta i cafét med något som måste betraktas som en av bästa utsikterna i stan. Inte tokdyrt heller som det lätt är så fort något kan ses från platsen (cappuchino 3,50). Nästa gång ska vi käka där och se över valfri sida av Tevere. Magiskt vackert. För oss som var äldre än 2 år.
Castel Sant Angelo alltså, för er med barn, vars ben gärna trampar trappor och gillar borgar med mörka gångar. En succé för en tvååring och säkert ett antal år uppåt. Mimmi verkade nöjd där hon sov i bärselen.
(Entré till borgen och alla rum innehållande massor av historia och fantasiska målningar var 8 euro per vuxen och det var det värt! Visserligen kanske inte alla rum kunde kikas på så noga som man hade velat med en gåsugen liten kille i hasorna, hade det varit första gången där, så jag är glad att vi en gång redan gjort turen.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Fler fina bilder, tack! Och berättelsen gör att man verkligen blir avundsjuk på er! Jag har aldritg varit i Italien, verkar på din beskrivning som om det är värt ett besök!
//Maggan1