tisdag 1 mars 2011

vacanze Romane

Sitter med dator i knät bredvid Mimmi på golvet. Vi är framme och framme framme. I söndags åkte vi till Arlanda och hotellet där, igår flög vi till Roma och hotellet här och idag anlände vi till Via dei Giubbonari och vår fina lilla lägenhet.
Äntligen!
Resorna har gått mycket bra. Det var svettigt i omgångar och jag tror både jag och Marcus för oss själva och i smyg hotade med aldrig mer, fast sen är man plötsligt framme. Och framme -framme.
Vår lägenhet är liten, men fin som sagt. Balkong och hiss, stor nog att rymma vagn (!!!något som inte är vanligt mitt i det romska historiska myllret) och allt annat man kan behöva under två härliga månader här.
Milo är glad. Han förstår nog inte riktigt vad som händer men han trivs. Mimmi förstår ännu mindre och är som vanligt nöjd i alla fall.
Kylskåpet är fyllt nu efter min tur till supermercato (älskar supermercatos!) och imorgon börjar den riktiga semestern. Inget mer släpande på sjukt tunga resväskor eller inplastade otympliga dubbelvagnar. På ett tag. 
Morgondagen ska starta med att Marcus går till bageriet runt hörnet och köper hem lite färskt frukostbröd och sen ska vi göra... ja, får la se.

Nu säger jag god natt och skickar blöta pussar. Det regnar nämligen. Men i Rom gör det inte så mycket :-)

10 kommentarer:

Jonas sa...

Vet inte hur länge ni ska stanna. Men i början på nästa vecka ska det bli soligt i Rom.

Anonym sa...

Tack Jonna, för en härlig och positiv information.Förstår att det stundtals varit lite jobbigt med resan, men vistelsen i Rom kommer att uppväga det mer än väl.
Jag unnar er en välförtjänt avkoppling, mys och pys, lite jobb förmodligen för Marcus del, men framför allt att ni får tid för varandra och avkoppling och en härlig vårvärme, långt bort från detta kalla, snöiga som är här hemma.
Ha det riktigt skönt och många varma kramar till hela familjen från Maggan1

nemesus sa...

Gud va härligt och underdunderbart!
Hoppas ni njuuuuuuuter i fullaste drag! Och hinner uppleva för-vårkänslor inann det når Sverige (och ni är lagom tillbaka till svenska våren)

KRAM från en annan mamma som längtar bort.

Ida sa...

låter alldeles underbart!

Anonym sa...

Men herregud så ljuvligt det låter, jag fick faktiskt en liten tår i ögat...är RIKTIGT glad för din skull, du förtjänar detta mer än de flesta.

Anonym sa...

Hurra vad det låter mysigt! Så avundsjuk på er, vill inget hellre än att packa ihop familjen och fara iväg till värmen :) Hoppas ni får det toppen, kram från Anna

Helene sa...

Jag är inte alls avundsjuk, nej... Vad skönt det låter! Njut nu av den här tiden!

Anonym sa...

Hoppas ni får det underbart!!

Anonym sa...

Önskar er en underbar tid i Rom och ser fram emot att följa din härliga blogg från ett italienskt perspektiv! Allt gott, Helena

Birgitta å Nyfikne Herrn sa...

Oh himmel, att gå ut på morgonen, och köpa gudomligt gott bröd, snyft. Känner dofterna! Supermarcets, jojo, det är super. Och där finns det oxå dofter, tvättmedel armsvett och en massa andra! Milo kommer att trivas, som fisken i vattnet, Mimmi med! För är det något, som älskas, så är det barn!
Jaha, då får vi se om Marcus badar i Fontana di Trevi, han har ju lovat det. kram till er alla, ha det så jättehärligt♥