torsdag 10 mars 2011

socialt utarmad

Sitter dateredo med ett glas vitt i näven och en mandelskorpa i andra. Skulle chattat med Jess runt nu, men något måste ha missats i kommunikationen, det kanske inte alls va idag. Eller halv nio. Eller har jag drömt det hela? Ha ha ho ho. Sitter ett tag till ifall hon blir sen. Jag är i alla fall inte sen att erkänna att mina timmar och dagar flyter i ett här så allt är princip möjligt.
Men visst är det väl tordag idag?
Om så, ja då ska vi på tur i Vatikanen imorgon förmiddag. Blir himla kul. Det blir en personligt guidad liten tripp av en bekant till Marcus och jag har faktiskt inte varit där än. Peterskyrkan visst och piazzan framför, men inte in liksom där bakom. Häftigt häftigt. Kanske får jag svar på frågan var alla snoppar tagit vägen. Statyerna där inne är ju avsnoppade så någonstans borde ett tusental stensnoppar finnas eller kanske krossades de till grus. Hade en diskussion med släktingarna (så roligt att träffa dom här!) som var i stan förra helgen och moster min kom med förslaget att de kanske skänktes till nunnorna nånstans. Moahahaaa. Oooooh, tusen tack, liksom.
Nämen på riktigt, det ska bli väldigt intressant och stort att komma innanför murarna.

Mimmi har börjat sova igen. Hennes förkylning börjar ge med sig och nu är vi alla någorlunda på g igen. Mina bihålor har nog sett bättre dar, men det är inte galet täppt så jag överlever.
Nu pratar Milo i sömnen. Vatten, vatten, vatten säger han. Eller våtten, våtten, våtten. Killen alltså. Det är mycket nu.

Nehep. Ingen date. Får försöka någon annan kväll.

Nu film. La vita e bella eller Cinema paradiso? Måste träna på italienskan då det sociala livet som sagt inte kickat igång än här.

Kram och ciao.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är torsdag, hela dagen! Så än är det några timmar kvar ;-)
Vad spännande med Vatikanen och att ni får en personligt guidning av någon Marcus känner! Verkligen häftigt! Om du får svar på snoppfrågan måste du berätta det, men jag tror inte du får det, sorry.
Härligt att Mimmi är bättre, och dina biihålor blir säkert bra nu när solen skiner så fint på er! Och vad skönt att dom sover dom små liven vid den här tidpunkten på dygnet, då blir det ju lite egentid för er vuxna också.
Lycka till med italienskan! Det är nog inget lätt språk att lära sig.
Ha det fortsatt gott. Kram Maggan1

Anonym sa...

Såg precis att Marcus också lagt ut några bilder på Italienbloggen. Jättefina bilder, både på bron och på Milo! Tack till honom för dom.
//Maggan1