onsdag 16 mars 2011

regnig rusk och god mat

Bakom oss satte sig ett prästsällskap och började käka.

Paula med Mimmi.
Kokerskan Paula på restaurangen Der Pallaro bakom hörnet snodde med sig ett barn i taget och visade dem köket, eller vad de nu hittade på där inne. Kul när det händer saker tyckte vi och mumsade vidare i oss fyrarätterskalaset.
Det regnar idag och när det regnar får man passa på att göra annat än hänga ute. Äta gott, mycket och länge eller gå på museum till exempel. Vi gjorde allt. Caravaggio a Roma är en utställning om konstnärerns liv och leverne i den eviga staden som vi länge har velat se. Och ja, vad ska man säga. Det kanske inte var den ultimata musei-upplevelsen då Milo helst inte ville gå runt och titta på konst och gamla böcker, och vilken tvååring vill det när det finns pölar att hoppa i? Nu har vi i alla fall testat det och det blir nog ingen med medeltida konst för barnen, men det finns ju annat att hitta på när nästa skur kommer. Har ju Paula och co runt hörnet.

5 kommentarer:

Maud sa...

Bodde drygt två år (inkl två vintrar) i Italien, Neapel närmare bestämt, och har väl aldrig sett maken till regn. Bor nu i Spanien sedan drygt tio år och här är inte hälften så mycket regn. Tänkte varna er innan ni åkte men så kom jag på MATEN!!! Idag skulle jag gärna stå ut med vatten ovanifrån om jag bara kunde slinka in nästan var som helst och äta GOD UNDERBAR MAT!! Förstår inte varför spanska köket är så underutvecklat när vi både har Italien och Frankrike runt hörnet.
NJUT!!!

Anonym sa...

Hej hoppas att ni har det riktigt härligt! Jag och min sambo har dividerat lite med varandra om er Italien vistelse, jag säger att ni är där på lång semester och han säger flytt. Han läser expressen och jag läser din blogg! Hur är det egentligen?

Jag vill bara säga att skit i allt napp och socker tjafs...vad det än gäller finns det alltid nån som vet mest och bäst!

Ta hand om varandra!
//Tanja

Anonym sa...

Fina härliga "vardagsbilder" igen, tack! Du tänk om man kunde få vara Milo ibland, så att det var helt ok att hoppa i vattenpölar i regnet! För är man vuxen går kan man ju inte göra det, även om man får lust till det!
Men om Marcus och du vill gå på museum så kanske Paula vill passa barn någon timma, vem vet?
Hälsa Marcus också, han har så trevliga och fina krönikor på sina bloggar och lite bilder då och då!
Kram till hela familjen och som sagt (med risk för att bli tjatig) NJUUT!
Kram Maggan1

Birgitta å Nyfikne Herrn sa...

regnet upphör nog snart, och ni får den ljuvligaste vår, som tänkas kan!Regnet behövs, för alla underbara grönssakerna, frukterna mm.
Det är det, som är skillnaden här i
norr och de barnälskande sydeuropeerna. Här är det nästan barnförbjudet på restaurangerna!!!
Ha det gott och tack för fina bilder!

Jonas sa...

Härligt att ni "flyttat" till Italien för ett tag nu i vår. Det låter skönt med en långvistelse där. Ibland behöver man lite miljöombyte.