fredag 25 mars 2011

mera Roma

Nu är det sommar här. Svensk sommar. Men det är bra så. Svensk sommar är fantastisk, framförallt i mars, i Rom.
I veckan hade vi besök av min kompis och det var så härligt att snacka lite -eller mycket och prova lite italienska goda viner om kvällarna och bara socialisera rent allmänt.
Och idag kom mina föräldrar. Milo är helt till sig. Hans momma och moffa. Så kul att få visa Rom till sina nära och kära. Denna vackra stad.
Hemmabesök betyder också lite tillskott i skafferiet, inte bara välling till barnen, själv fick jag bland annat förutom en påse saltpatroner -ett storpack frukt och fibertärningar samt inolaxolpulver och har nu tuggat och svalt både det ena och andra i ren frenesi med förhoppning om att få skita loss lite, men inget har hänt ännu. Med mamma och pappa kom också några påsar finskt rågbröd, så ger mig några dagar och jag kommer rapportera om flyt.  

Vi är i full fart att upptäcka barnens Rom. Kommer dela med mig av det vi hittar framöver.
Igår var vi till underbara Villa Borghese i alla fall. En sanslöst vacker och stor park med gungor, små sjöar att ro runt i, gräs och yta utan bilar. Ett himmelrike för de mindre. Dock ligger den en bit off från där vi är så nästa gång lämnar vi vagnen hemma och tar bussen dit. Men mer kommer alltså.

Nu ska jag ta ett glas rött och bläddra lite i svensk tidning på balkongen. Marcus ser fotboll (nämen det kan väl inte vara sant ;-)) och barnen sover, vilket lämnar lite skön egentid åt morsan baloo, ho hoo.

Kramar och pussar till vårsverige!

12 kommentarer:

Öländskan sa...

Oh vad mysigt det låter. Längtar tillbaka till Rom. En underbar stad. Kram.

Anonym sa...

Lovely

Alexandra sa...

Ville bara på tal om att Milo ha napp...jag hade napp tills jag var fyra-fem och jag ansågs iallafall helt normal :) Vilket jag fortfarande gör, eller iallafall så känner jag mig helt normal, haha. Ingen har farit illa och jag har utvecklats normalt (som sagt så inbillar jag mig det) men jag mår ju bra och det är väl poängen i det hela.

Sen att ens ge sig på barn...de är troll och bör inte matas.

Ha det underbart i Rom!

Helene sa...

Roligt att höra från dig igen. Det har varit lite tomt... :-)

Emma sa...

åh vad mysigt ni verkar ha det. våren har kommit hit till england där jag bor också, bästa tiden på hela året! Tänkte bara höra, hur länge ska ni stanna i Italien och vad gör ni där? Nyfiken :)

Anonym sa...

Hej. Det låter helt underbart! Jag unnar er all skön avkoppling ett somrigt Italien. Jag blir bara så sugen på att åka själv. Måste nog försöka få till en weekend i alla fall:))
Carina

Tina sa...

Åååå, vad härligt det låter! Önskar dig och din familj allt gott! Tror ni (gör säkert fler småbarnsföräldrar) behöver just det här efter en tuff höst och vinter.
Tina

Anonym sa...

Härligt att få lite info från dig om hur bra ni har det! Njut på bara så mycket ni kan. Kul att ni haft kompisbesök i veckan och att dina föräldrar kommit nu också. Lycka även för Milo att få träffa momma och moffa! Och så fick ni lite "behovssaker" OCKSÅ, hoppas resultatet visar sig nu också av inolaxolet ;-) Finskt rågbröd och Inolaxol måste väl iaf ge effekt!
Ha det fortsatt gott och jag ser redan fram mot nästa info från dig.
Kram till er alla från Maggan1

Gråa musen sa...

Härligt. Unnar dig och din familj allt gott. Undras om vårens färg är viiit. Thihi. Förlååååt Kraaaam

Anonym sa...

Letar själv efter boende i Rom. Av vilket bolag hyrde ni er lägenhet där? eller var det av någon bekant, eller prívat värd?

Anonym sa...

Låter som du har det jättebra, det är du värd, njut!

Jag förstår fullt ut att du inte har tid (eller lust) att blogga lika mycket nu men jag blir lite besviken varje gång jag går in o du inte skrivit nåt. Du har ju blivit lite som en person man bryr sig om o blivit nyfiken på fast jag inte alls känner dig.

Kram från en trogen bloggläsare :)

Lotta sa...

Å vad jag längtar tillbaka till Rom. Uppväxt där, min far spelade i Roma AC. Kan man fortfarande hyra cyklar till barnen i Villa Borghese? Njut av Rom och glöm inte att kasta en slant i Fontana di Trevi innan ni far tillbaka till Sverige