tisdag 3 maj 2011

genom fönstret

Musiken tystnar plötsligt. Jag tittar ut och ser att det regnar. Inte roligt vara gatumusikant i regnet tänker jag och njuter en stund av tystnaden.
Vi har fönstret öppet mot Pantheon-torget mest hela dagen och njuter av melodierna som är trevliga, men efter några dygn av samma trallor känns det fint med bara lite regnbrus ett tag.
Pantheonutsikt var det ja. Eller inte. Vi ser de högra pelarna om vi lutar oss farligt långt ut eftersom det byggs just bredvid vårt fönster, men torget är helt ok att titta på det med så det gör inget. Annars är det hyfsat skönt att bo på hotell. Serverad frukost och städning varje dag, men nog saknar vi lägenheten som var vårt hem i två månader. Skönt att komma hemhem blir det med. Lite styrigt detta med att varje dag gå på restaurang med hela klanen. Gott visst, men det är inte många måltider som ätits med två händer. Kanske faktiskt just två och enhänt inslevande av god mat medan andra handen, armen gungar ett barn eller två kan smaka godare.
Ja ja.
Nu ska jag gå och titta ut. Antar regnet skrämt iväg turisterna med och det gör inget.

För övrigt 22 grader idag. Hoppas det fina vädret återkommer till däruppe med oss på torsdag.

11 kommentarer:

Linda sa...

Vill inte låta bitter men här snöar det :(( !! Ta med dig lite sol hem är du snäll!

Mira sa...

Välkomna tillbaka - såklart. Hoppas att ni finner er tillrätta härhemma i Sverige. Hos oss ganska så snälla och oftast välmenande svenskar av alla de färger, religioner och sorter. Hoppas även att din man har fått ett välbehövligt perspektiv på Sverige och svenskarna så att hans krönikor håller en schyst ton och en viss balans i stort och smått!

Nina sa...

Hej!

Där på torget åt vi vår sista måltid innan avresan hem till sverige, underbart att läsa dig skriva om Italien och minnena kommer tillbaka när du beskriver och lägger ut bilder.Ni ser ut att ha det bra. Kul att följa dig på bloggen.

// Nina

Anonym sa...

Lika kort svar tillbaks till Maggan 1. Kul att du har så mycket omkring dig som förgyller din tillvaro och ändå har du tid att kommentera i tid och otid. Tror inte så mycket på människor bakom skärmarna tyvärr. Man kan vara precis vem som helst och det är det som är det ruggiga. Jonna med Blogg och bilder är suveränt, där kan man verkligen njuta av verkligheten.....Men strunt samma, jag läser bloggen och småler åt både det ena och det andra.

Birgitta å Nyfikne Herrn sa...

jonna, var glad åt regnet och värmen! Här vaknade vi i går morse till stoora snöflingor, så ditt regn hade vi nog tackat för. Nu har vi en fin morgon, men sval. 1,8 grader. Kramar!

Anonym sa...

Trist att ni hade regn igår, men här hade vi snöfall på eftermiddagen. Men 22 gr varmt var ju inte illa.
Välkomna tillbaka hem till Sverige och hoppas verkligen ni har värmen med er hit.
Kramar till er från Maggan1

PS: Till Anonym från 3/5 kl 21.57: Kolla om det är jag som skrivit och hoppa över det. Jag har mitt liv och du har ditt. OCH det här är Jonnas blogg och inte avsedd för konversation/"pajkastning" mellan kommentatorer. Inga ytterligare kommentarer från min sida betr detta.

Mina sa...

Likaväl som många hinner skriva inlägg på sina bloggar flera gånger om dagen, och ändå har ett fungerande och socialt liv. Så är jag säker på att det inte är några problem alls, att som Maggan1 hinna kommentera de inlägg som Jonna skriver. Om Jonna hinner skriva inläggen, så borde ju Maggan1 kunna hinna ge en kommentar på dem.
Men visst känns det lite konstigt att någon alltid kommenterar precis allting på en blogg. Men om det känns bra, och är meningsfullt för Maggan1, och även känns bra för Jonna, så är det såklart helt okej. Men jag själv hade nog blivit lite skrämd. Men det är jag det! :)

Anonym sa...

Allt blir en vardag..men väl hemma tror jag att du längtar till Italien igen liksom du saknade vardagen i Norrköping...Om ni kan försörja er via datorn och bo i tex. Italien,vad skulle du välja ?

Carro sa...

Sol och 25 grader i dag hoppas jag! För nu drar vi till Rom!:)

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Åh, vad varmt och skönt! Fast det ska bli varmt här hemma i helgen.

Önskar dig en härlig dag!

Anonym sa...

Till "Mina sa", jag förstår precis vad du menar och jag håller fullständigt med dig, men det var inte det som var poängen med mitt inlägg och ingen pajkastning heller, jag kan inte förstå att man inte kan få ställa en fråga och få ett någolunda vettigt svar, jag reagerar bara som kanske många andra gör att man kan vara så intresserad att man som läsare blir smått förvånad, om Jonna åker tåg, så gör inte jag det, om Jonna lagar en viss maträtt, så gör inte jag det, om Jonna lyssnar på en viss sorts musik, så gör inte jag det, jag följer inte hennes sambo i allt han gör, det är där min poäng ligger. Jag tänker inte älta detta längre utan jag säger som dig, att har vissa ett behov av att delta i någon annans liv varje dag så är det upp till dom. VÄLKOMNA HEM Jonna och småkidsen.