lördag 14 maj 2011

simsalabim

Jag måste trolla bort sulkyn.
Den ska väck. Bort, bye bye, auf wiedersehen -ciao!
Milo fick ju en leksaksvariant på tvåårsdagen i februari och den verkar fortfarande vara en favorit nu efter hemkomsten.
Då var det gulligt, han sprang och sprang med den framför sig. Min son med barnvagn liksom, vilket mammahjärta skulle inte smälta. Men nu. Inte så gulligt längre. Han springer och springer och springer, runt i hela lägenheten, gärna med lite osynkade ljudeffekter till och det skramlar och låter industrirock när den är som hårdast och sämst.
Nej sulkyn måste väck. Inte bara för vår utan även för stackars grannarna där nere (som iofs spelar musik på kvällarna så man inte hör TVn, eller gör dom det för att det under dagarna låter, om det nu låter, åskmuller av Milos framfart?)
Fast det tar emot. Kasta en älskad leksak bara sådär. Vi har försökt resonera och förklara för honom varför det inte är okej att rusa så, men det går inte direkt in. Eller in går det väl men väl där verkar den hamna på en bra och trygg plats för resonemang (finns rätt mycket där nu skulle jag gissa) som dryga tvååringen kanske en vacker dag tar till sig :-).

Hur "resonerar" ni med era små barn? Förstår de?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna,jag hade pratat med grannarna om den så kära leksaken.Kanske lagt en liten vänlig lapp i brevlådan till att börja med.Fråga dem OM den stör så mycket som du tror och samtidigt så funderar de kanske på sina egna "störningar".Gå för tusan INTE och fundera på det här utan ta itu med det. Kijan

rut sa...

Han kanske kan ha den som uteleksak så slipper ni slänga den? Den andra, den riktiga vagnen har ni ju bara ute!

Gråa musen sa...

Hade samma problem med ett par barnplaststolar som stod på balkongen. De var jättesöta men barnen skulle hela tiden ha dem som utsiktstorn. Det skramlade som åskan varje gång de ställde dem mot balkongräcket. Dessutom blev det ju farligt. Vi löste det med att de fick använda dem i lekparken. Kanske ett tips om det finns någon inhängnad där ni bor?

Annaomlivet... sa...

Hej tjejen, länge sedan jag skrev nåt, hoppas allt är bra med hela familjen!

Kanske det går att spara den så han kan få ha den ute och leka med? Det är som sagt tråkigt att slänga älskade leksaker...

Ha det så gott! Kram anna

Anonym sa...

Hej!har tre barn som är 3,2 och 1 år.Mitt tips är att lägga undan leksaken ett tag så att den får vila lite.Sen när man plockar fram den efter ett par månader kan leken vara lite lugnare.tack för en jättebra blogg!ärlig och inte så "tillrättalagd"men ändå väldigt inspirerande!Ha en fin dag:)

Särla sa...

Jag gjorde också så som de andra här skrivit. Min förstfödde fick ha den ute med sina bilar i :) *saknar* när jag gick med stora vagnen och lillebror. Han gillade inte iden först men eftersom jag gjorde reklam för iden som tusan så gick han med på det och älskade att göra så.. han hade den tillochmed med den när vi handlade mat.. :)

Anonym sa...

Jag tror att det är lite av nyhetens behag nu när ni kommit hem, att han verkligen kan springa runt med sulkyn och ha lite ljud till. Ge det hela några dagar och se om han inte tröttnar självmant. Men jag kan förstå att även den mest härdade vuxna kan tycka det blir jobbigt i längden. Men om Marcus och du står ut så låt Milo köra runt några dagar och snart har han kört färdigt. På dagarna har man faktiskt rätt att "leva runt lite" i lägenheten, men inte på sena kvällar och nätter :-)
Är övertygad om att sulkykörandet löser sig självt utan allt för stora bekymmer. Stoppa förresten en docka i vagnen och be honom sjunga en vaggvisa och vagga och köra försiktigt, så dockan kan somna. Kanske kan vara en idé?
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Tycker du ska prata med grannarna, de kanske inte alls störs!?
Annars skulle jag ställa undan den tidiga mornar i alla fall. Ett annat alternativ som redan skrivits är att ha den ute!
Släng den inte!

Kram