fredag 29 februari 2008

fredagstur

Har hyrt bil idag inför Göteborgstrippen imorgon då vi ska träffa ena halvan av familjen och samtidigt fira Marcus käre morfar på hans 90-års dag. Blir jättetrevligt!
Det kändes så bra att köra igen efter två månader av promenader så istället för att parkera bilen efter hämtningen tog jag en tur bort och hamnade mitt i köprushen på city-gross. Men jag hade inte bråttom, så jag strosade lugnt omkring i de enorma gångarna hur länge som helst, tittade på varor jag sett hundra gånger förr och skojade med folk som körde på mig. Fredag betyder också smakprov och det fanns det gott om. Det var jag och de andra tanterna som trängdes framför diskarna för en gratisbit korv och allt annat som det bjöds på. Mycket trevligt hade vi. I alla fall jag.
Hemåt körde jag brett leende med radion på högsta volym och bilen full av varor som inte var ett dugg billigare. Jag var på ett väldigt gott fredagshumör och hade fortfarande ingen brådska, inte så som de andra bilförarna. Så istället för att tränga mig före släppte jag fram folk åt höger och vänster och mottog mängder av glada, tacksamma vinkningar, vilket fick mig på ännu bättre humör. Helt otroligt hur lycklig man kan känna sig av att få för sig att man gjort någon annan lite gladare. Jag tror inte de kom hem fortare än jag, men de tror säkert det och det är gott så. Ska göra det till en vana att ge mig ut i fredageftermiddagsstrafiken varje gång tillgång till bil finns och bara vara vänlig och leende. Kanske smittar det.
Nu är det fredagkväll och dansen hägrar. Blir skoj. Min mage har varit ond idag så nu ska det liggas i soffa och inte göras nånting mer.

Inga kommentarer: