fredag 8 februari 2008

tanken var god

Lätt i sinnet och med ett glatt humör trallade jag efter min terapistund mot stan.
Jag trallar alltid därifrån. Känns så himla bra att få prata om bara mig, mig, mig och mina behov. Alla borde ha sin egen terapeut. Någon att plocka fram när självförtroendet tryter och humöret börjar dala. Min påminner mig varje gång bl. a om att minska på måstena och istället göra sånt som känns bra för mig.
Så när jag går därifrån är jag alltid på väg att göra det som känns bäst! Vad vet jag oftast inte förräns efter ett tag, men med inställningen att göra det bästa för en själv kan man inte misslyckas.
Idag hamnade jag alltså på stan. Rätt snabbt drogs jag till babyavdelningen och så var ju det bästa för mig denna fredageftermiddag ett faktum. Egentligen är det en nalle jag letar efter att stoppa i min låda, men idag ropade en söt body och en ännu sötare sparkdräkt på mig och jag kunde inte gå hem utan dem.
I kassakön tänker jag på min vackra baby som en vacker dag ska ha dom fina kläderna på sig. Jag ler brett och riktigt lyser, inbillar jag mig, för så roligt är det att göda min dröm. Självsäkert lyfter jag upp mina fynd på disken och tar fram plånboken. Kan det här nu. Är inte värst nervös. Ser på de andra i kön brevid och nickar osynligt i samförstånd. Jag är som de. Som alla andra. Enda skilnaden är att jag är helt annorlunda. Jag fejkar. Jag handlar kläder att stoppa i en låda. Min bebis är en fantasi. Deras, riktig och levande. Jag vet det. Men inte dom. De behöver inget veta heller och allt går bra tills kassörskan hurtigt frågar om det ska bli en present. "Va? Nej!" utbrister jag för högt och blir röd tom en kvisttomat. "Sköt du ditt!" vill jag fortsätta tills jag kommer på att det är ju det hon gör. "Påse bara. Tack." Avslutar jag lite lugnare men känner hur allt är förändrat. Skit också. Det gick ju så bra. Känner hur ordet FUSKARE väller fram i pannan och jag går skamset därifrån. Så mycket för att göra det som känns bäst för mig.
Men väl hemma plockar jag fram de mjuka kläderna och känner hur jag blir varm och lite glad igen. De kommer passa perfekt! Jag viker försiktigt ned dom i lådan, som visserligen får vila i skåpet ett tag nu, och vet att det var värt det.
För visst är dom fina?!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jättesöta! Och du, blir det igen så är du beredd på den frågan och kan säga "Nej" med ett varmt leende utan att det är mer med det. Kram! :)

Anonym sa...

frustration. detsamma. vill vara anonym tills den dag jag kan säjja till dej som alla andra säjjer och vägrar säjja att att dom hade det kämpigt å låtsas som ingenting och sedan säjjer: JA MEN GUUU VAD JOBBIGT VI HAR VI SOM HAR SMÅ BARN. faen heller säjjer jag som inte förstår som mist ett barn mot 7e månaden, en vacker son. vi försökte länge, sen med IVF och miste vår son ändå... jaha. men vi hade tidigare blivit gravida själva som vi valde ta abort just då typ för många år sedan. skuldkänslor?? nääää??!! men det va då det å massa år år senare med en ihopfuckad hjärna som sa att nu bestämmer jag, slappna bara av. BULLSHIT. sen ha massa hänt. man blir sk. klassad som en som inte kan få barn helt plötsligt. näe ja orkar inte tänka på det mer nu utan å bli förbannad. sann kärlek till den man lever med är viktigaste å sen kan alla andra fara. IVF å va allt heter, jag har tappat tillit till dom med. 1, 2 ,3 försök å vad allt heter GRATIS, sen får man betala eller adoptera som dom så sk. frågar. Men jag/vi har en dröm, att få behålla vårt barn vi en gång få ha oss nära. vårt barn är i himlen men... jag vill ha honom i min famn! vi kämpar till ett syskon. ni andra har inte detta som vi har. en underbar förlossning till en ängel och allt det vi andra par genomgått, det klarar ni aldrig, en fantastisk relation!!!

Linda sa...

De är jättefina!

Emmama. sa...

Jättefina kläder! Det säger så mycket om din tvärsäkerhet över att de snart kommer komma till nytta - underbart! Lyssnar på din karl som "karlavagnar" och tydligen älskar han inte direkt eagles, hörde du? :) Ha en skön egen kväll! Kram!

Madde (maddepladder) sa...

Jättefina! :-)

Pia sa...

Jättefina!! Sänder lite styrkekramar och hoppas att du snart kan klappa på en växande mage :)