söndag 3 februari 2008

söndag em

Min älskling är just nu på väg hem efter fem dagar borta och bättre sätt att avluta en vecka och börja på ny finns inte.
Som vi har väntat och längtat jag och katterna. Lägenheten är för stor för bara oss. Vi är förvirrade i vår ensamhet och går nästan vilse. Det måste till en Marcus (och hans ego ;-)) för att fylla ut alla kvadratmetrarna här hemma. Katterna är speedade och springer runt som tokiga, nästan som om de är glada och fattar att snart är pappa hemma, eller så har de bara bajsat precis. Brukar bli tokspring då. De känner sig säkert ett par katt-ton lättare efter lite slaggdumpning och måste fira detta genom att som besatta fara åt alla håll samtidigt i en sjukt hög fart. Som nu alltså.
Själv ska jag sätta igång med min indiska kycklinggryta, med tillhörande papadumbröd och raitadip. Blir gott! Och känner jag mig rätt, blir det säkert en bild eller två på skapelsen lite senare.

7 kommentarer:

Madde (maddepladder) sa...

Oh no, nu väckte du min hunger, det är ju alldeles för sent för svull nu! Lät väääldigt gott, älskar indiskt men har aldrig provat att göra själv.

Anonym sa...

Måste bara skriva en kommentar, en som säkert får mig att låta helt sjuk i huvudet men det är konstigt vad hjärnan kan göra när man längtar och aldrig får. Hur som helst:

Jag är så avundsjuk på dig som har varit gravid och kan bli gravid igen! Det är hemskt det du varit med om, att föda fram en älskad liten som snabbt försvinner, men bara att vara gravid är så mycket mer än vad jag någonsin kan bli.

Jag tittar avundsjukt på gravida magar runt mig, försöker att förtränga min egen längtan efter att få vagga runt och klappa en rund mage, mår dåligt och tittar åt andra håll. Jag är tom och kommer alltid att så förbli. Tvingar min pojkvän att inte umgås med sina gravida vänner, att vänta tills barnet är fött.

Jag fattar inte hur jag kan vara avundsjuk på dig, men något inom mig läser din blogg för att få låtsas som att det är jag som väntar på att bli gravid. Jag hoppas all välgång för er två! Jag hoppas att detta året är det år då ni får uppleva det största! Men jag vet inte om jag pallar att läsa längre, i samma sekund du blir gravid.

Anna sa...

Dina katter är inte på något sett unika;-) Kära Baltazar blir också helt galen efter att ha varit på låda och gjort stort arbete... Då har han sin springrunda från toaletten ut i hallen och in i vardagsrummet och tillbaka igen. Efter ett par varv kan han lugnt lägga sig att sova igen.

Hoppas du får en bra vecka.

finnjonna sa...

madde: Det är jätteenkelt om man som jag fuskar med färdiga kryddblandningar från affären. Där finns allt. Tom papadumbröd som blir klart på en minut i micron. Testa! Oftast är yougurt (kör med turkisk) det enda man behöver lägga till. Lycka til!

anonym: Det låter inte alls sjukt det du skriver! Absolut inte. Jag förstår verkligen din längtan. Har som du skriver haft lyckan att vara gravid tidigare, och tror det iofs är något som triggar min längtan ännu mer.
Jag är själv avundsjuk på mig. Hur sjuk låter inte jag då? :-)
Hoppas det är så att jag blir gravid igen. Men det finns ju inga garantier. Kanske väntar och längtar jag förgäves?
Gravida magar har länge varit tabu i mitt synfält också, men försöker numera de bra dagarna försiktigt titta, men det är en kamp.
Många kramar till dig och tack för ditt ärliga "brev".
Jonna.

anna: Vad roliga de är, våra älskade katter! Det måste vara nåt väldigt speciellt med att tömma sig om man är en liten lurvig sak :-D

furan sa...

Hej Jonnalainen!
Kryper in här en stund, tröttnade på den aggressiva andan på mackans blogg (kommentarerna)... Fan, annonymitet tar fram det sämsta hos folk.
Jag har haft en kanondag! Min reumatolog här i Oskarshamn har slutat, innan dess skickade hon en remiss till Kalmar sjukhus. Idag var jag där.
Jag blev mottagen av ett team! I tur och ordning träffade jag, kurator, arbetsterapeut, apotekare, läkare, syster och sjukgymnast. Allt upplagt fint och prydligt med fika emellan. Jag kände mig verkligen sedd och hörd. Fint att få alla specialister för sig själv en dag. De planerade sedan tillsammans fram en plan att jag skulle komma ner till dom i tre veckor och lära mig mer om Bechterews, träna och få massa sköna behandlingar. Jag kunde bo på deras sjukhushotell också!
Fan, känner mig glad och hade ingen lust att blotta mig för hyenorna, valde ödmjuka du istället! :)
Som sagt, en fin dag, hoppas på dito för er. // mackanF

Anonym sa...

Tack! Ditt svar värmer! Och som sagt, jag önskar er all välgång! Kämpa på!

finnjonna sa...

furan: Här är du alltid välkommen!:-) Vilket mottagande du fått! Låter ju kanon att få träffa specialister sådär och att de alla var där och till för dig. De tre veckorna kommer göra dig susen.
Här har dagen varit rätt god med.
Kram!