måndag 4 februari 2008

imorgon är en annan dag

Ett möte med arbetsförmedlingens chef och min käre handläggare är planerad till kl tio imorgon. Jag känner mig taggad även om tagget lämnar en del övrigt att önska såsom ro inför natten och de potentiella timmarna av sömn. Men taggad är jag.
Vi ska ju prata om det där som blev så fel innan jul och även om en ursäkt i princip redan har kommit så luktar det som om en till är på väg eftersom han, chefen, var så himla angelägen om vårat möte. I alla fall så väljer jag tro att det är ett gott initiativ från honom.
Själv undrar jag lite saker och ska bl a ifrågasätta raderna "Vi har inte rätt att föra in privata omständigheter i de anteckningar vi gör i handlingsplaner för arbetssökande...". För det förefaller fullständigt orimligt i mina öron. Om jag väljer att berätta något om mina privata omständigheter för min handledare så gör jag det för jag vill att denne ska veta, så jag kan bli behandlad som den individen jag är. Så vadå inte rätt? Enligt vem? Antagligen följer de väl som alla andra bara lagen och har fått order uppifrån om att inte ta hänsyn. Men då rimmar resten av texten illa "...Därför kan det bli så här olyckligt när vi anvisar till lediga jobb. Det beklagar vi." För om de bara följer lagen om hänsynslöshet finns det ju inget att beklaga. Eller? Ja ja, vi får se och höra imorgon. Intressant blir det.

Sen är det också dags att träffa en IVF-läkare. Privat sådan. För att få veta lite mer. Känns spännande och aningen nervöst. Har fått ett lånelöfte från min pappa så eventuell behandlingsstart känns inte en evighet bort längre. Men först ska vi bara prata lite. För sånt gör de tydligen inte på landstinget.
Lång och en annan dag imorgon alltså.

2 kommentarer:

furan sa...

http://www.ivf-gruppen.se/?page=1
har vårdavtal med Landstinget, det borde finnas fler. Lycka till!

Ljuvligaa sa...

AHA läste ikapp mig på det. Vad ska jag säga det är rent ut sagt fördj.... Blir så ledsen och blir glad att du ORKAR kämpa. En ursäkt räcker inte på långa vägar, tycker jag. Handläggaren är inte lämplig. Detta med att läkaren säger att FK inte ska godkänna sjukskrivningen har jag också varit med om fast då var det en samtalsterapeut som sa det, hon var inge bra visste knappt vem jag var...*s* Jag sa bara att det hjälper ju inget eller förändrar något, är jag sjuk så är jag inga regler eller annat kan ändra på det...Lycka till energi och mod -sparkar skickar jag iväg till dig...