onsdag 3 oktober 2007

darrig

Handlade idag. Sådär riktigt rejält, som man gör ibland. Mycket och till bra pris. Var alltså inte på Konsum. Mina händer liknade mest ett par rostiga krokar när jag släppt ned de tunga kassarna i hallen. Kunde på ett bra tag inte räta ut stackars fingrarna. Men till sist lyckades jag i alla fall buffa in sakerna i rätt skåp. Så vår lilla frostskadade frys är åter fylld med massa goda saker, även om den bäst skulle behöva en ordentlig avtining.
Det där påhittet om släpbar korg är inte riktigt min grej. Visserligen slipper jag kånka i affären på tunga varorna, men då har jag åtminstone lite hum om alltings vikt och kan bedöma vad jag orkar bära hem och inte. Nu går jag istället runt och fyller på som om det vore för sista gången (varje gång) för det är ju så lätt att dra runt den där. Känns som att man inte har stoppat ned någonting. I kassan får jag sedan alltid värsta chocken när jag halar upp två kilo apelsiner från botten jag helt glömt bort att har slängt ner i början av promenaden och en tvåliters apelsinjuice och fem små lättdryckskartonger i olika smaker.

Och nu sitter jag här. Rör fingrarna över tangentbordet mest med tankekraft och suckar högt men nöjt över mina fynd.

5 kommentarer:

Kantarellkisse sa...

Dramaten?

Katarina sa...

Känner igen mig så! Men visst är det skönt och tryggt att fylla skåpen där hemma... Som att omge sig själv med mjuka kuddar. Lyxigt. ;)

finnjonna sa...

kaki: dramaten?

katarina: det e lyxigt! och snacka om mycket c-vitamin jag har hemma just nu! :-)

Kantarellkisse sa...

Ja, en sådan där shoppingkärra som tanterna har innan de börjar rulla den i rullatorn. En dra-maten...

finnjonna sa...

kani: ha ha ha! dramaten!