tisdag 2 oktober 2007

här kommer en

En bit av muren. Med en fånig finne poserande bredvid.
Det som mest fastnade i mitt minne och mitt sinne från Londonresan, hur gott pinten och suben än smakade, var det som fanns innanför väggarna i ett enormt bygge, the imperial war museum. Det går inte många timmar per dag så här efteråt utan att jag tänker på vad jag såg till exempel i utställningen om förintelsen.
Känns så futtigt att säga men jag gör det ändå. Jag tycker det är en mänsklig skyldighet att blicka bakåt, läsa om och lära sig om vår gemensamma historia. Det är enda sättet att på riktigt ta sig framåt.
Hade vi gjort det för länge sedan hade aldrig ett museum som detta kunnat fyllas.

4 kommentarer:

Olle sa...

Se där, tekniken fungerar. Fin och klar bild med härligt budskap!

Mackan F sa...

jätteviktigt, såg nyss på nyheterna om avsaknaden av källkritiskt tänkande i skolorna när det gäller internet, det borde in i läroplanen bums, trots att det är ett förslag från fp.. hehe
Förövrigt så måste stollen som armerade "din" bit av muren ha varit ganska kass, armeringsjärnen hänger ju bitvis utanför? tja, det var väl svårt att hitta rekorderliga murare på den tiden...

Katarina sa...

Ja, det borde vara en skyldighet! Sorgligt att så många fastnar i sina (utan att förminska) i-landsproblem och inte förstår vari viss problematik uppstår. Att se historien är ett sätt att förutspå framtiden. Många håller hellre fast vid sin falska inbillade kontroll, istället för att ta den kontroll de med kunskap faktiskt skulle kunna. Tragiskt!

Härligt fin bild!

finnjonna sa...

olle: Ja visst är det en fin bild!

mackan: tänkte också att "jäklar vad bråttom de måste ha haft". fp har sina ljusa stunder, ibland, tydligen.

katarina: så klokt sagt!