söndag 14 oktober 2007

ett filmtips det blev

C.R.A.Z.Y -kanadensisk film från 2005. Varför hör man inte talas om eller än mindre får tag på såna filmer i Norrköping förrän de dyker upp, om de dyker upp på Biblioteket i ett exemplar och man måste då tajma besöket dit med att någon precis återlämnat lånet efter en 8 dagars hyresperiod? Det är ju nästan sämre odds att få tag i nåt bra där än det att få ett ägg som är löst befruktat. Jag fick iaf tag i denna filmen nu, utan att veta att den fanns.
Ägget däremot är fortfarande löst. Men det är en annan historia.

Filmen var otroligt bra. Fantastiska skådespelare (har nog iofs aldrig sett eller upptäckt en dålig fransk skådis), det är enkelt och snyggt fotat och med härlig musik och rätt "look" ramar det in den fina, varma och verkliga berättelsen om en vanlig familj, från 1960-1980.
Feel-good skulle den ju vara. Nja. Bitvis kanske, och så här i efterhand, visst, den var ibland riktigt rolig, men det fanns höga toner av ångest genom det hela och jag grät inte bara en gång. Sista kvarten hulkade jag högljutt även om ett leende smög sig fram där nånstans bland rännilen av tårar.
Se den!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Will do!

finnjonna sa...

stoltkatarina: Bra beslut! :-)