1. Bryn lätt halva kycklingfiléer i en traktörpanna med lock.
2. Tillsätt vetemjöl, 1,5 tärning hönsbuljong, 1 tsk mald ingefära, 2 dl julmust och 1 dl grädde, 2 tsk soja. Salta och peppra lätt och låt sedan puttra i ca 10 minuter tills kycklingen är klar.
3. Servera med kokt ris.
Till detta passar en ljummen sallad kanon.
Strimla 1/3 purjo och en halv kinasallad.
Ha i olja i panna och värm salladen däri. Strö över en halv påse torkade tranbär, skvätt på lite vitvinsvinäger och honung, salta och peppra. Blanda och servera!
Mimmi tyckte mycket om kycklingen och såsen. Smaken är lite söt och väldigt barnvänlig!
Ett tips, ifall ni har ett såskänsligt och matstrejkande barn, är att skära filen i bitar, stoppa på grillpinne och servera med rus vid sidan av. Lite roligare då!
6 kommentarer:
Låter riktigt gott!
Gott, gott kan jag tycka!
Men du, tipset för såskänsliga och matstrejkande barn med rus till grillspettet? Tror säkert det blir roligare då! Tryckfelsnisse - jag förstår det, men ändå. Kul!!
Kram Maggan1
smarta förvaringstips :)
http://ekoenkelt.wordpress.com/2011/12/21/living-small/
God jul!
Önskar dig och din familj En God Jul och Ett Gott Nytt År !
/Karin
Tack för barn-inputen, ska nog testa kycklingen här i jul, god jul till er alla, från en trogen bloggläsare!
/Sara
Önskar dig och din fina familj en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.
Hoppas din rygg funkar så du kan glädja dig av de helger vi har framför oss.
Kramar
Skicka en kommentar