onsdag 16 januari 2008

debatten fortsätter

Så pryder man en helsida i kvällstidningen igen. Hmm. Vad tycker jag om det egentligen? Vet inte riktigt. Fick frågan igår om det var ok använda bilden på mig och Marcus idag i en fortsättningsartikel om myndighetshetsen i Aftonbladet idag. Visst tänkte jag. Även om det krampaktiga leendet på fotot får vederbörande att osökt se ut som en knasig blandning av en liten groda och kronprinsessan Viktoria så gör väl en liten bild i hörnet inget. Men när jag sedan tidigare idag oförberett öppnade tidningen, hoppade min haka rakt ut och anfallöll mig. Typ. Så stort var det. Men men. Det är för en bra sak i alla fall.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article1640217.ab

Diskussionen handlar om hur man bemöter andra, om solidaritet och medmänsklighet. Begrepp som är på väg att urholkas och försvinna helt i samhället vi lever i idag. Det handlar alltså inte egentligen (som jag ser det) om fuskare och lögnare, något som är en annan debatt, en annan gång, vid sidan av denna.
Jag står fast vid det jag skrev tidigare. Det är viktigt att alla i vårt samhället i ALLA lägen ska betraktas oskyldiga tills motsatsen är bevisad. Inte tvärtom. Och för att komma dit och hålla oss där måste vi det vanliga folket precis som myndighetspersoner börja se ALLA medborgare som människor.
Nu fick jag det sagt. Igen.

4 kommentarer:

Tovan sa...

Jonna!
Ni är fantastiska! Riktiga hjältar värd all respekt! Du är bäst!

Massor med kramar

Sabina sa...

Och du har så rätt så.
E bra att ni kämpar på du o din M!

Jag sj har trälat omkring o tampats med dom X antal g. Lärt mig att sätta hårt mot hårt o köra brutalt raka rör. Ifrågasätta dom rakt på o aldrig acceptera om de tror att de vet bäst om jag sj känner/vet annat!

Synd bara att det tar så extremt mkt kraft att ha dessa "kamper". Att man egentligen behövt den kraften till att hålla näsan över ytan.

Jag e så förbannat trött på att man ska känna sig som en parasit o myglare om man behöver stöd av FK.

De som fuskat har förstört för så många. E ju inte så att man velat ha den ersättningen från FK om man hade kunnat jobba. (men e som du säger en annan historia)

Man hade kunnat lägga fram så många exempel på hur sjukt allt e. Blir förbannad ju mer jag tänker på det. Så pass att jag börjar må fysiskt illa!

Less på alla som kraxar om lata biståndstagare, att sj hade dom minsann kunnat jobba med bruten nacke (mild överdrift men men*S*).

Trodde att vi kommit så pass långt i dagens samhälle att man lärt sig att man inte ska vara så snar att dömma. Man vet ALDRIG vilka vändningar livet tar o hur man sj eller ens nära kommer att drabbas.

Vare sig fysiskt eller psykiskt!


(ang din läkare som slutade sjuksriva dig de sista procenten.. läste innan o blev helt förundrad. vilken nöt du lyckades möta! så får de inte behandla ngn.. handlar inte om att man ska vara sjuksriven si o så länge ef en viss mall/händelse, utan vad har den saken gjort med en. hur har man blivit påverkad o vilka (permanenta??) skador har man fått av det)


Bra du fortsätter träla på.. Ang bilden. Ni e hur fina som helst! :)

livelev sa...

Har en kompis som FK ville ha att jobba samtidigt som han fick cellgiftsbehandling för lymfcancer. Säger en hel del va?

Själv får jag inte ens sjukpenning, trots att jag bevisligen är sjuk. Den enda myndighet som givit mig ett värdigt bemötande sedan jag blev sjuk är socialtjänsten.

Hela berättelsen på min blogg.

Havsglimten sa...

Det har hänt en total omvandling av landet, till det mycket sämre.Nu vaknar människorna äntligen!