fredag 18 januari 2008

eftermiddag på museum

Hela eftermiddagen tillbringade jag, min bror och Lisa på Arbetets
museum. Det var gripande, viktigt, roligt och kärleksfullt det vi såg. Tre utställningar blev det sammanlagt och jag tipsar om alla.
Är du från Norrköping med omnejd har du nästan ingen ursäkt alls för att inte se: Sverige och Förintelsen (!), Han i hennes ögon och Nästan vuxen 1975-1980, varav den tredje blev lite av en parentes i sammanhanget men ändå en trevlig bekantskap.
Jag verkligen älskar att vandra runt på museér och utställningar! Tänk att detta fantastiska nöje fortfarande är gratis på många håll!
Är du en sån som instinktivt tänker "Museér en fredageftermiddag -get a life", tänk om. Jag lovar, det finns så mycket olika saker att titta på och uppleva. Och att det är gratis gör det ju så mycket enklare att testa på och passar det inte går du därifrån och provar nåt annat. Nu finns det ju kanske inte i varje stad sådana pärlor som vi är lite bortskämda med här i Norrköping, men är du i en sådan stad, ge valfritt museum en chans, strosa runt och insup med alla dina sinnen den sköna museéatmosfären och miljön så ska du se att afterworkölen lätt bleknar i jämförelse. Eller så kombinerar du de två och tar ölen efteråt. Den smakar garanterat godare med lite öppnare sinnen.

Vi avslutade det hela med en liten tävling på bottenvåningen, som är för komplicerad att förklara i ord, men som jag vann. Vinsten var en bedrift vill jag lova och därför värd att berättas om, gammal och skruttig som jag annars känner mig i ungdomarnas närhet.

1 kommentar:

smultron sa...

Jag älskar också att gå på museum och här finns det många men det är dyrt. Jag tror att jag betalade 70 kr sist.