lördag 19 januari 2008

potatisen puttrar i ugnen

Goda middagen är på gång. Hoppas jag. Är inte den bästa av dagar idag och då kryper matlagningstvivlet genast fram. Den kommer med de andra små tvivlen som blommar upp i takt med sjunkande självkänsla.
Nu gäller det för mig att under resten av helgen koncentrera mig på roliga och bra saker och endast äta färdigmat för att få någorlunda balans i tillvaron igen. Behöver det om nästa vecka ska rulla på som den bör. Inte tänka på svårigheter, varken gamla eller nya (som mina 38 kr) och inte låta illasinnade personer och tankar få fäste. Energin ska sparas till goda ting. Gäller för mig att komma på vilka de är bara.
På måndag ska jag kontakta en privatklinik. Måste i alla fall få prata med någon om det som kanske kommer bli. Kan inte vänta i tre månader till på att få ett samtal om sakernas tillstånd för att först då få veta om och hur vi ska gå vidare.
Måste ta kontrollen över mitt eget liv. Nu.
Först måste jag bara gå och styra lite i köket igen.
Återkommer om gratängens vara eller icke-vara sen.

6 kommentarer:

Metropol sa...

tycker det låter som en bra ide att ta tag i de hela själv. framför allt slippa sitta och undra hur de blir. Jag håller mina tummar för dig och tycker du gör rätt i att försöka ha en helg utan jobbiga tankar!

läser ofta inne på din blogg och önskra er båda all lycka tycker då de verkar vara eran tur nu!

kram Viola (metropol på FL)

mandarin och ned sa...

usch, jag hatar veckan innan BIM, när man börjar misstänka att mensen nog kommer denna månad också, och det känns som en evighet tills man får veta - och samtidigt en evighet till nästa försök. Samtidigt börjar det stora tvivlet... om att man aldrig kommer att få se det där plusset igen...

Det låter klokt att prata med en privatklinik, själv tycker jag alltid att det känns bättre att ha en "plan": Att bara vänta och vänta kan kännas helt outhärdligt, att bara göra ngt i det läget kan kännas som en befrielse, bara ett datum, ett möte, en känsla av kontroll och av att ngt händer! att det inte bara står still.

Men du, du måste hitta tillbaka till hoppet, snart kommer plusset ska du se! :-) kanske redan om ngn vecka, annars kanske ngn månad efter det! Tvivla inte nu, du har alla chanser i världen, det kommer att gå!

kram /mandarin (förlåt för mina långa inlägg...)

Madde (maddepladder) sa...

Sophiahemmet i sthlm rekomenderas. Man behöver inte ens ha börjat försöka få barn för att få komma dit på utredning om man känner att något känns "fel". Misstanken om att det inte kommet att funka på egen hand räcker med andra ord, till skillnad från på icke privata mottagningar.

finnjonna sa...

metropol: Tack för dina tummar!

mandarin: Precis så känns det. Att bara ha ett datum betyder så mycket. Förstår inte varför det måste dröja så för att få bara det från RMC.
En knapp vecka innan BIM. Hatar det, precis som du. Men börjar tyvärr bli van.
Du får skriva hur långa inlägg som helst! :-)

madde: Sophiahemmet är ett av de alternativ jag har kollat in! Vad bra med rekommendationer. Stort tack!
Utredning är ju i princip gjord på oss så vi skulle bara vilja veta om och när vi kan komma igång md behandlingen. Men jag tror det går rätt snabbt privat det också?

malin sa...

Jonna, vi fick samma besked från RMC, men de erjöd oss behandling i Örebro (landstingsfinansierad) för att få ner väntetiden. Vi fick göra alla kontroller på Lovisakliniken. Du kan ju fråga om det fortfarande är möjligt?

Madde (maddepladder) sa...

Jo jag tänkte bara att dom förmodligen tar emot snabbare än där ni står i kö. Bara en gissning men man kan ju hoppas! :-)