tisdag 29 januari 2008

filmkväll och carola

Köpt lite filmer idag. Jag gör det fortfarande. Tycker om att ha dom på hyllan.
Såg nyss Children of men. En mörk historia. En beskrivning som mobbar-Marcus skrattar åt och tycker är skriven av någon som tar sitt bloggande på lite för stort allvar. Ska han säga.
Alltså. En mörk historia. Jordens kvinnor (alltid vårat problem!) är infertila. Inga barn har fötts på 18 år. Mänskligheten är på väg att dö ut. Så dyker en gravid flyktingkvinna upp... osv. Kanske inte ett helt klockrent ämne för mig just nu så jag tjöt mig igenom halva filmen. Efter mitt eget lilla register av förlossningstrauman kan jag ännu inte se värkarbete odylikt på nära håll utan att börja störtläcka och det var såklart en hel del av sånt. Men trots det måste jag säga att filmen var, ja, rätt bra. Häftiga kameraåkningar och långa tagningar går jag igång på och så var ju historien, om än något dyster, rätt intressant.

Förutom film på kvällen är det sjukt mycket jobb nu. För att inte tala om sökandet efter nya.
En parentes i den processen är att Af-chefen jagat mig i ett par dagar och idag pratades vi vid ett tag. Ska träffa honom och min handledare nästa onsdag och prata om vad som egentligen gick snett. Intressant.

Sedan läser jag i tidningen att Carola är blåst och tycker det är hur kul som helst. Roligast är att 16, nej nu blir det ju 17 bloggar har skrivit om denna "nyhet".

Nu blir det sömn.

5 kommentarer:

Sabina sa...

Har som du haft skoj åt blåsta carola historien idag! Tänk vad lite som krävs för att man ska dra på smilbanden en regngrå januaridag.. *S*

Undrar hur många som kommer att blogga om det innen stormen har lagt sig.. (sedan blir det lite extra komiskt om man ser till stormmaskinen hon envisas att ha på fullt blås oxå *haha* ledsen för brutalt dålig humor idag)

Hoppas mötet med AF ska gå bra.
Har du möjlighet att ta med ngn? Annars e det lite "orättvist" med att dom ska köra "två mot en". Ska bli mkt intressant att se vad handläggaren har att säga. Hoppas du kommer få en ordentlig ursäkt!

Tovan tycker sa...

Hej Jonna!
Håller med dig, filmen var bra men jobbig. Det är så typiskt mig att titta på mörka eller tunga filmer när jag egentligen behöver en solskensfilm. Nu behöver jag en gladfilm. Har du några tips? Och du, lycka till med skitstövlarna. På dom!

ingela sa...

åh, "children of men" en av förra årets bästa filmer..!
Pan's Labyrinth oxå.
Se oxå; This is England. Grym! Väldigt berörande och en otrolig barnskådis.

finnjonna sa...

sabina: Blåsmaskinen ja. Ha ha! Marcus erbjöd sig att komma med, men jag tror jag klarar av dom.

tovan: Hmmm gladfilm. Svårt med det just nu. Little miss sunshine är den enda jag kommer att tänka på. Älskar den. Annars är jag inne i serier som Scrubs, spin city och seinfeld. Mår hur bra som helst av dom!

Tack Ingela! Ska se den. Pans Labyrinth var skitbra!

Tovan tycker sa...

Såg This is England i går. Kan bara hålla med Ingela, grym! Pans Labyrinth är också bra. Ni måste också se Tim Burtons Corpse Bride. Den är helt underbar.