söndag 20 januari 2008

sköna söndag

Det gäller att bestämma sig snabbt. Så fort en smula blod nått hjärnan. Innan känslan vaknar. Man behöver inte ha öppnat ögonen eller ens fattat att det är morgon än, men nanosekunden efter att det börjat pirra igenkännande bakom pannan ska man genast tänka -Det blir en bra dag idag. Tanken som styr verkligheten som min terapeut säger.
Oftast vet jag innan om det föreligger risk för morgonmorr. Denna vetskap framträder när jag till exempel vaknar vid tre och inte kan somna om. Inatt var en sådan natt. Men tack vare ett par jobbiga dagar och det faktum att jag inte har råd med fler sura jonnaminer denna helg laddade jag envist sista vakna halvtimmen innan åtta med att inte tillåta känslan dirigera vid uppvaknandet någon timme senare utan låta just tanken styra. Och tanken sa -det blir en bra dag idag.
Nu skördar jag frukten av denna sköna tanke. Inget kan gå fel. Kaffet smakade underbart, likaså mackan även om brödet enligt datumet var lite gammalt. Marcus är visserligen i storstaden och saknad, men saknad är en fin känsla om man vet att den får sig ett slut imorgon redan. Efter ett vänskapligt litet lån har jag numera ett antal hundralappar till mitt förfogande på mitt konto och jag vet precis vad jag ska köpa.

Det här blir en bra dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Occh jag älskar dig. Hoppas det också hjälper dan att bli en fin en...Din M.

finnjonna sa...

Min M: Ja det gör det! :-)

Anonym sa...

Skönt att höra att du snappat det där med inställning och att det fungerar för dig... jag har inte längre problem, bara utmaningar i mitt liv. Har tagit tre år, men det är skönt att inse att man kan förändra sig själv och dagarna man har till förfogande... fortsätt med dina bra dagar

Anna