fredag 11 januari 2008

på tv

En ny serie började igår på trean. Damages. Klart jag hängde med, nästan från början. Ja eller, hängde nästan med. Vet inte om det var min för nuvarande lätt förvirrade, trötta, alternativt tomma hjärna som satte käppar i tankehjulen eller om den ska vara sådär knepig i början. Inte så att den var dålig. Tvärtom. Skitbra (tror jag). Spännande och med perfekta skådisar. Glenn Close är en gammal favorit sedan kaninkokningstiden (även om jag absolut inte har överseende med sådant beteende i verkligheten) och så gamle Skål-Sam som skurk. Me like! Men ändå låg jag där som ett snett frågetecken de två timmarna som det begav sig.
Blev så konfunderad av de korta snuttarna av kronologisk oordning (om det nu ens var det) att jag tappade taget om alla trådar. Jag som egentligen älskar kaos i handlingen och är ett stort fan av David Lynch (bl. a) vars filmer det ju oftast inte är någon ordning i alls men där jag ändå lyckas finna mig en egen tillräckligt rosa liten tråd så det hela känns fullt naturligt (nåja) i slutändan i alla fall.
Ja ja. Bra verkade det, så fortsättning följer nästa torsdag. Försöker komma ikapp med sömnen innan det och hoppas susen blir gjord.

En annan ny bra serie, återigen tror jag (såg inte hela) var Californiacation på fyran. Ska ge den också en till torsdagkväll och se om det är nåt att sitta uppe för. Trök-Mulder som supande och pippande butter författare. Ha ha, låter ju väldigt lovande.

Annars går mina kvällar och nätter just nu åt till att titta på underbara scrubs, gamla spin city- och suveräna Seinfeldavsnitt. Helt fantastiska glädjepiller mitt i den sömnlösa natten. Att ligga och skratta dovt i ett par timmar är som mjukmassage för själen och borde vara ordinerat alla som kanske inte mår helt 100.
Så där har ni. Inte en ordination men dock ett tips och några till.

2 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Du, du skriver mycket om sömnlöshet. Har du provat sömntabletter? (kanske en helt galen fråga, och då ber jag om ursäkt) Det finns ju tabletter som man kan äta även när man är gravid.

Jag gillar egentligen inte att äta tabletter, men jag har kapitulerat inför möjligheten att ibland slippa ångestnätter. Och att få sova gör livet så mycket enklare, även om allt som fortfarande är skit inte ordnar upp sig.

finnjonna sa...

kattmamman: Jag fick faktiskt ett nytt recept på insomningstabletter i fredags. Inte att rekommendera under graviditet men är ju ännu inte det. Vill inte bli för van vid tabletter så jag låter bli så länge jag kan, men nu känns det skönt att ha dom. Ibland måste man sova som sagt :-)