måndag 21 juli 2008

finnjonna faktiskt gör något

Idag har jag äntligen fått upp nya gardiner. Både i vardagsrummet och i det som är tänkt att sovas i. Även om bara de i vardagsrummet är nynya på riktigt, de andra är därifrån så egentligen bara nya i sovrummet, men ändå nya, just där. Eftersom våra gardinstänger är på drygt tre meters höjd har det blivit rätt mycket klättrande på stegen och jag måste säga att jag är glad det är gjort nu. Högt upp, lågt blodtryck och graviditet är ingen bra kombination så -no more, säger jag och menar det. Nu är jag färdig. Inte ens dumma överfönstrena tänker jag tvätta. Får kolla om nån professionell kan göra det och till vilket pris för rena fönster önskar jag mig till tiden då jag ska ligga lågt.

Jag var faktiskt osedvanligt duktig på jobbet idag. För att vara jag, just nu. Fick massor gjort. Framförallt såg jag till att vi alla får lön denna veckan! Det är väl inte annat än supersnällt att klämma in en jobbvecka mitt i semestern för att fixa det? Jo jag tycker nog det och därför ska jag belöna mig med något trevligt så fort lönen väl landar på mitt konto, något som tvärr dröjer ett par dagar till. Vet dock inte riktigt vad än. Kläder och skor har jag rätt mycket av och det är inte länge till jag eller nån annan för den delen heller kommer bry mig om vad jag har på mig, fast kanske är det det jag borde göra ändå... lite. Får börja pula på en modeblogg, en tagen på sängen eller nåt annat fyndigt. Ha ha, det skull ju vara nåt. Kanske bra att inte helt deka ner sig och ha en anledning att åtminstone försöka se lite levande ut mellan varven. Skor tror jag dock är överkurs när jag ligger där och åker upp - åker ner. Hursomhelst så tror jag inte att jag behöver några fler plagg av något slag, funderar istället lite på ett klipp. Av håret. Kan vara trevligt att få det trimmat så här på sommaren. Framförallt nu när jag till min stora sorg har en hårfärgningspaus. Hmmm. Det ska jag fundera vidare på.

7 kommentarer:

LR sa...

Vill inte alls skrämma dig, men under min första graviditet så fick jag stränga tillsägelser av min gynekolog att inte klättra upp och ner på stolar (vi höll på och flyttade.) Jag hade fått tidigt missfall av en tvilling, och det var stor risk att även det andra fostret skulle följa med ut. Jag blev rekommenderad att ta det mkt lugnt tills det hela hade lugnat ner sig. Inga promenader, inga tunga lyft och inget stolsklättrande var de föreskrifterna jag fick.

Nu är ju din situation kanske inte riktigt likadan som min var, men tydligen så var det något med kliv upp och ner från höga höjder och armarna ovanför huvudet samtidigt som inte var bra om man har förhöjd missfallrisk. Vill som sagt inte alls skrämmas, utan bara att du ska vara rädd om dig&bebisen.

Önskar er all lycka och jag håller mina tummar för er skull. Jag har också förlorat ett barn, i v.32, så jag vet precis hur tufft det är att vänta barn igen.

Mvh, LR

Anonym sa...

Din färg är så fin. Vad färgar du med? Henna?

Elin i Björken sa...

Tips på aktiviteter att göra när du blir sjukskriven:
Istället för att göra fotoalbum kan du göra bildspel av dina fotografier från resor och så. De tar betydligt mindre plats i bokhyllan och de är roligare att titta på. Man kan lägga härlig bakgrundsmusik genom bildspelet som passar till tex resan.
Jag kan sända över ex på hur det kan bli.

finnjonna sa...

lr: Tack. Du skräms inte, jag tycker man bör vara mottaglig för information från andra och själv sortera hur och vad man ska göra med det. Jag ska inte klättra mer. Får hitta på ett annat sätt att få ut min "frustration". :-)

anonym: Tack så mycket! Ja det är henna och sen slingor och sen henna och sen slingor och så har jag hållt på... Nu var det dock länge sen jag gjorde något av det.

alin: Ja, det där lät spännande. Skicka gärna till min mail jonna snabel-a stahl.nu så får jag se hur du menar.

Anonym sa...

Men snälla rara, du bor väl inte själv? Eller är han hysteriskt höjdrädd som min make? :) Lite girl power och dirigera från soffan. Ligger man ner så ser man bra - om det putsas ordentligt.
/V

Anna sa...

Du gör rätt i att sluta klättra. Marcus kan väl fixa med gardiner och putsa fönster, det ska väl inte du behöva göra. Du ska ta det försiktigt.

Anonym sa...

va stor mini är nu! det kommer att gå jättebra, lyssna inte på skrämselpropaganda, du är mamma, till två änglar och till mini och du vet, du känner. lita på instinkt och mage så kommer allt gå bra. Det vet jag. Det där bandet du har fått inopererad, sitter det kvar livet ut sen, eller vad? kram