tisdag 8 juli 2008

jag mår illa tra la laa

Det liksom trycker upp i halsen hela tiden. Vågar inte dricka nåt, för vätska vill bara ut igen. Kräktes tidigare minst en liter. Försöker hålla mig lite lagom liggande slash sittande så att jag om möjligt hjälper gravitationen dra ner det som ner ska. Fortfarande gläds jag lite åt känslan, men så fort den blir bokstavlig är det lätt att hålla sig för skratt. Vill gärna att det slutar vid detta nu.
Tack söta Mini för att du gör mamma uppmärksam på din närvaro men jag har hajjat nu och vet att du är där, så liten böna, det räcker nu. Men fortsätt växa och lev. Mamma älskar dig.

Med Dante var jag inte alls illamående, med Liten höll det på i ett par månader, mest om kvällarna, men blev aldrig mer än en varning. Men nu denna tredje gång har det redan skvätt ut ett par gånger och jag är rädd för vart det ska bära. Kanske är det så att det blir värre för var graviditet, då är det ju som det är och jag ska inte klaga.
Eller jo det ska jag visst det.
Fy fan vad jag mår illa! Riktig jäkla äckligt är det att ha en kombinerad frukost/lunch/fika milkshake toppad med vatten och fil åkande upp och och ner upp och ner hela eftermiddagen.
Bläää. Urk. Yäk. Fy fy fy...

Så där ja. Känns genast bättre. Nu ska jag försiktigt bita i något och sedan långsamt försöka svälja. Blir spännande.
God kväll.

6 kommentarer:

m sa...

Jag har hört att illamående under en graviditet är ett tecken på att det är en bra graviditet - att allt flyter som det ska.

Anna sa...

Tänkte på dig, Marcus och Mini hela eftermiddan igår och allt gick ju bra. Vad härligt!!

Själv väntar jag också på att få höra ett hjärtljud från magen. Har BIM på lördag så här försöker jag leta efter symtom, men har tyvärr inte hittat några än :-(

Kram på dig.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Mitt bästa kräktips ;-) är att äta nektariner.

Nektariner är det enda som faktiskt smakar helt ok även när det kommer upp.

Youghurt och fil är det sämsta!

Elin i Björken sa...

Jag har alltid mått illa med mina barn som jag väntat. Något som hjälpt mig mot illamåendet är att knapra RÅ BLOMKÅL. Ja, jag vet att det låter uräckligt, men det funkade. Det kan vara värt ett test, eller?

Berätta om det funkar för dig!

Heidi sa...

Salt kjeks hjelper

Anonym sa...

Det enda som hjälpte mot mitt graviditetsillamående var att äta postafen. Postafen är en åksjuketablett som finns receptfritt på apoteket. Det är inte farligt att äta när man är gravid, inte ens om man äter det i flera veckor. Det var min barnmorska som rekomenderade mig att köpa det.