fredag 13 februari 2009

åtta dagar -vi lär oss

Mycket amning blir det. Bra det. Ont med. Fast det onda grimaserar jag bort och smeker sedan min underbare lille sons runda kind som tuggar, tuggar, tuggar på så duktigt. Kan inte ta eller se nog på honom, så vacker är han! Liten kille. Mammas nyföding. Ungefär som mamma själv. Jag går runt och känner efter med foten före innan jag tar nästa steg. Försiktigt, långsamt. Allt är helt nytt och heligt. Till och med att plocka ut skinkan från gamla kylen känns som en salig handling.
Jag är trött. Väldigt trött. Förstår nu snacket om tröttheten som kommer sen.
Den kom. Synd att jag inte kunde lagra sömn under mina 165 dagar i tvångsvila, det hade behövts. Men jag klagar inte. Inte än :-). Det är för otroligt och underbart allting just nu. Trots ständiga värken som inte lämnat min sida, snarare kallat in lite förstärkning och sömnlösheten som går att läsa i mina ögon. Det här är värt allt. Min lille Milo Santino är värd allt! Alltid!

Idag testade vi bärsjalen. Det blir nog kanonbra tids nog. Han verkade iaf trivas däri, nära mamma. Problemet kom när han skulle ut. Hur gör man? Massa pedagogiska bilder i lilla medföljande om knytning och instoppning av baby, men sen då? De måste ju ut. Får träna lite till.

Han sover nu, min älskling. I sin fina vagga.
Måste in och titta.

20 kommentarer:

Hemliga damen sa...

Sjaltips: Kolla in youtube, där finns det mängder av perfekta instruktionsfilmer!

Ms Spider sa...

Men GU' så roligt skrivet om bärselen. Det tror jag inte ens de tänkt på!!!

Gingo sa...

bärsjal är en fantastisk grej. Min sonson Valdar tillbringade en hel del tid i en sådan - tryggt för både bärare och barn. Testa knytningar med en kudde...
Själv fick jag nöja mig med "babybjörn". I dubbel mening ;-))

Gingo sa...

Bärsjal är en fantastisk uppfinning. Mitt barnbarn Valdar tillbringade många stunder i sin. Träna knytningen med en kudde...
Själv hade jag bara tillgång till den tidens nymodighet - "babybjörn"! Faktiskt i dubbel mening. Min son fick namnet Björn (Det var något som kom spontant i stunden!)Kram och lycka till!

Anonym sa...

Hej...tycker du gör en enorm prestation bara genom att orka blogga. Jag minns min comaliknande tillvaro då man precis kommit hem. Gick nog i morgonrock större delen av dygnet...mat, blöjor, mat igen,....så höll det på i 3 månader. :)sedan började de sova på nätterna....ändå har jag gjort det 4 gånger.
Det uppvägs ju av all den kärlek man känner för sitt lilla barn...en kärlek som övervinner allt.

Anonym sa...

såklart att du är trött... så mycket väntan, förväntan, spänning och oro... MEN nu är Han här med er! Tack och lov!!
Ha en fin Alla Hjärtans Dag imorgon!!

Mira sa...

Vad mysigt ni verkar ha det! Vad underbart att ni använder sjal! Det kan jag rekommendera (Har burit min väns dotter i sjal och sele) Det känns som att det är lättare att knyta och bära i en meitai....ett litet tips! Annars är Beco en väldigt bra sele om man vill prova det. En väldigt bra sajt som innehåller allt om sjalar och sjalbarn är just sjalbarn.se

Ett litet tips sådär på fredagskvällen

Kramar

Anonym sa...

Hej på er! Kommer det bilder på lillen snart? Längtar så efter att få se honom! :-)

Kramar!

Naisen blogi sa...

Det är en konst och få ut lilla bebisen från bärsjalen! Men det bli lättare när han blir lite större:) Hauskaa illanjatkoa! Ja isot onnittelut!!! :)
/Johanna

Anonym sa...

Så gulligt med vaggan och så mysigt ni har det,fortsätt och njut av den underbara första tiden och glöm inte att sova när Milo sover.
Kram Eva

Anonym sa...

Du känner inte mej och jag känner inte dej, men jag känner stor sympati för er kamp och det fantastiskt fina som ni nu har fått! Jag följer både din och Marcus blogg, ofta med tårar i ögonen. Jag fick för snart åtta månader sedan min lilla dotter, har en son som är fem år också. Jag tyckte att det var jobbigt att amningen gjorde så ONT i början, var på väg att ge upp. MEN, jag gjorde inte det och det är jag glad för så här i efterhand. När Hanna var precis nykommen fick jag en superbra salva som heter Kamillosan. Den skaffade min vännina till mej från England, men jag har kvar om du skulle behöva lite... :) Ta hand om dej och familjen. Kram från Åsa. Du kan maila mej om du vill på : magnus.asa@telia.com

Anonym sa...

Mmm bärsjal är jättebra. Men jag kan verkligen inte vira den rätt på egen handm med 10 m tyg o lillan i ena handen.. Så är jag ensam hemma, (då den behövs som bäst)kan jag inte använda den för den blir får dåligt knuten hur mycket jag än övar å övar. Tips välkomnas varmt :)
Passa på å sova vännen även om det är svårt att slita sig från skönheten.. det tar ut sin rätt i längden.. jag har efter 6 veckor börjat tappa minnet:)

Anonym sa...

Hej,

Snart dags att updatera "om mig" ;)

Sjal känns så rätt, att ha barnet tätt intill, har dock förstått att man måste vara noga när barnen är små så att det blir ordentligt stöd bakom huvudet.
PoK
/My

Familjen A i glesbygd sa...

Vik "krysset" på sjalen åt sidorna, och lyft och lirka ut honom. Han kommer inte att gå sönder.

Vad härligt att du njuter av din bebis, de blir stora så oerhört snabbt!

Anonym sa...

Tårarna trilar när jag läser om er lycka =) (lilla milo santino)- vilken glädje jag känner för er..

Kärleken är enorm för det där lilla pyret, så liten men ändå å så stor.. jag vet =)

Önskar er allt gott både nu och för framtiden

// tina 31 & lilla viggo 6 veckor =)
simpson.tina@live.se

Vilma sa...

Vilken fin vagga! kul att ni tyckte om teckningarna.

Anonym sa...

Vilken otroligt vacker vagga med en så fin stjäran bakom =)

Anonym sa...

Hej! Jag är så glad att ni har fått komma hem med er fine son. Härligt för dej att ensam kunna komma ut. Ett tips för de onda brösten är att efter varje amning smörja in vårtorna med bröstmjölk, det hjälpte mej.

Anonym sa...

Fin vagga och vad skönt med andningslarm! Det har vi med och har kvar fortfarande vid 9 månader, har funkat super! Må gott!

Anonym sa...

På Minimundus kan du köpa Purelan salva. Funkar jättebra mot såriga, ammande bröst. Lycka till med sötbebis! :)