måndag 16 februari 2009

elva dagar -fik och längtan

Varit iväg och fikat med pappa Marcus en snabbis. Mormor var hemma och vaktade vårt älskade barn som sovit så sött hela tiden. Skönt att komma iväg och få gå runt kvarteret och dricka en cafékaffe på tu man hand, men herregud vad vi saknade den lille! Småsprang nästan, så gott jag nu kan det med denna stela kropp, hela vägen hem men han bara sover på. Så lugnt och stilla. Finaste bebisen.
Väldigt skönt att ha mamma här som stöd. Det går väldigt bra med allt, just nu, måste jag säga. Han sover och äter och pruttar på med jämna mellanrum. Jag får dagligen lite mer styrka och kan snart helt själv komma upp med honom i famnen. Längtar dit! Men tills dess är jag nöjd att jag får lite assistans från M eller M.

Imorgon kommer BVC-sköterskan hit och vi ska väga och mäta och göra det man nu gör på första kollen. Spännande värre. Jag tror och hoppas hans vikt är på väg upp ordentligt nu för även om han är liten än så bullar vackra kinderna ut som vore han en rejäl 3-kilos kille. Och mat äter han ju. Ordentligt. Så glad att det fungerar så pass bra. Gör ont såklart (på mig), men inte jättefarligt längre och vem har inte vant sig vid lite smärta vid det här laget? Faktiskt skönt att det vandrat från vissa ställen till andra. Tuttarna fick ju tillsammans med tårna, vara oförskämt oberörda under tvångsvilan.

Nu ska jag fortsätta vänta på att älskade Milo Santino (vilket namn ska vi välja som tilltalsnamn?) ska vakna. Känns som julafton varje gång det börjar vankas vakentid och jag får åter se hans vackra ögon.
Längtar efter honom så. Hela tiden han inte är i famnen.
Vår älskade lille son.
Kärlek är han.

104 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att båda namnen är vackra! Bara ni som vet hur han ser ut kan säga hans namn!!! Santino är VÄLDIGT vackert & så vet jag ingen med det namnet=)!!!!! Linda

Anonym sa...

Jag håller på Milo!

Och grattis förresten!

Marresmamma sa...

Vad underbart att allt är så bra! Man blir så glad av att läsa din blogg! Och välj Milo, om jag får säga min åsikt. Det är så fint!

Anonym sa...

åh, vad underbart att höra att det flyter på bra!

jag personligen röstar på Milo, så vackert och sagolikt, eftersom han nu är sagolikt vacker dvs.. ;)

Kram på er alla 3!

Anonym sa...

Härligt att du börjar komma på benen igen nu och återfå din gamla styrka i kroppen!
Ni är underbara Jonna och Marcus och er lille son också! Är så glad för er skull att det har gått så bra!
Ser fram emot att få ert lilla underverk när ni känner er redo att visa han för världen.
Grattis igen!

Anonym sa...

Hej! Skönt för dej att komma ut lite.Men längtan efter sonen känns helt normalt, även om du bara är 10 min.bort. Bra att mormor kan komma o vara hos er, det känns tryggt att ha lite hjälp o stöd.Vi "lite äldre mammor"har ju erfarenhet o ser vad man behöver hjälp med.Hoppas du piggnar till snart o vardagen börjar bli "normal"Må så gott alla! Anna-K

Finnpajsaren sa...

Jag tycker inte ni ska välja antingen eller. Jag tycker Milo-Santino passar superbra som ett dubbelnamn. Min dotter har ett lite ovanligt men otroligt vackert dubbelnamn. Så jag röstar för det! Ha det fortsatt bra med lilla familjen. Moikka!

Anonym sa...

Kära Jonna och Marcus!

Vad underbart att höra om hur det går med er lille son. Bilder behöver du inte alls publicera, jag är så glad åt att läsa om er, det räcker!

Just denna stund då jag skriver sitta mina två pojkar i badkaret. Men lugn, jag sitter knappt en meter ifrån dem :-)
Visst är det fantastiskt med dessa minimänniskor. Allt finns där som behövs för att leva. Kroppen är fantastisk. Tänk att din kropp har byggt en hel liten ny människa! Lite hjälp fick du av M, men det mesta gjorde din kropp.

Mina två hade kolik. Det är ju inte alls säkert att Milo Santino kommer få det bara för att han skriker nu.
Men det råd jag kan ge är att ge honom massage. Det är bra oavsett om han får kolik. Låt bvc-tanten visa dig imorgon. Kör det flera ggr per dag. Även om ni är emot napp, så kan det vara en tröst om han har magknip.
Min lilla hade kolik på nätterna, värsta tiden 24-04.30. Fy o Fy, stackars lilla unge. Till slut tog han nappen och det hjälpte lite. Köp magdropparna oxå. De kostar 300spänn, men vad är det?

Njut av er goding, fika snabbt och spring hem.
Kramar

Anonym sa...

Beslutet är naturligtvis helt ert, därför har jag låtit bli att kommentera det innan. Men nu frågar du ju. MILO! När jag läste hela hans namn i Marcus blogg när ni precis hade fått honom så tänkte jag jaaa, Milo! Det är ju Milo som legat där i din mage alla de här månaderna, Mini Milo.

Fast Santino är också ett väldigt fint tilltalsnamn. :) Och jag har ju inte träffat honom, eller ens tagit en ordentlig titt på honom, i slutändan kommer ni säkerligen fatta rätt beslut. Åh vad jag längtar efter bilder! Jag vill själv inte ha barn, ändå har jag känt er längtan ändå in i hjärtat hela den här tiden. Räknat dagarna, tillsammans med dig, hållt alla mina tummar och jag har delat med mig av min oro och mitt hopp med de flesta av mina vänner. Förstår att ni vill ha honom för er själva nu i början, men jag ser verkligen fram emot lite bilder på miraklet! :)

Ta hand om er, alla tre. Kram, Lise

Anonym sa...

Jag tycker ni ska kalla honom för Milo, det är så fint :)

Anonym sa...

Härligt att höra att allt är väl! Skönt med egentid, om än bara lite som hastigast. Man behöver det. Kan tänka att mormor tyckte det var mysigt att få vara barnvakt!
Verkar som om tuttarna börjar bli lite amningsvana! Skönt, för det kan ju göra attan så ont i början,men det brukar bli bättre rätt fort.
Ska bli intressant at höra hur myckat han växt på sig på snart två veckor! Ni får säkert också en bok och lite D-droppar vid hembesöket.
Tycker ni ska välja vilket namn ni känner mest för som tilltalsnamn men eftersom du frågar så gillar jag korta namn så då måste det ju bli Milo! Svårt att välja dock när det är två fina namn, förstår kvalet...

Kram trasselelin

Anonym sa...

Det är svårt det där med namn. Både Milo och Santino är jättefina. Men jag skulle nog valt Milo, mest för att jag har en förkärlek för tvåstaviga namn. Milo ligger så mjukt och bra i munnen också :-)

Skönt att allt verkar gå så bra med den lille.

Anonym sa...

Milo är verkligen det finaste namnet!! =)

Anonym sa...

Välj Milo! Det är enklast och ger inga smeknamn (mer än mammas och pappas kärleksfulla såklart!).

Kram från en som hejat hela vägen!

Anonym sa...

Ja, vilket namn ska ni välja.
Milo betyder "Min kärlek" eller "den älskade" typ. något i den stilen. Och är ett väldigt fint namn. Och det är många som tycker, det märks på att det är det namnet som ökade mest i Sverige 2008 och kommer nog öka än mer 2009. Mycket förståeligt då det är så fint. :)
Santino betyder typ "litet helgon" och är också ett otroligt fint namn. Och inte alls särskilt vanligt här i Sverige. Inte ens 100 personer har namnet här i Sverige.

Oavsett vad så tycker jag att Santino är så otroligt gulligt namn så jag blir riktigt glad av det. Skulle jag välja så skulle det helt klart bli Santino. Även om jag tycker att Milo också är otroligt fint.
Förstår att det är svårt för er att välja. Men visst är han allt en liten Santino. ;)

Eller så tar ni båda som tilltalsnamn. Milo Santino är riktigt fint det med. Då slipper ni välja. :)

Anonym sa...

Jag tycker att ni ska välja Milo!:-)

Anonym sa...

Klart att han ska få ha två så vackra namn som tilltalsnamn ;)

Allt gott till er alla!

Anonym sa...

Milo självklart, short and sweet :) /S

Anonym sa...

Santino! Milo är jättefint men låter lite som ett låtsasnamn..

Anonym sa...

Jag tycker han ska heta Milo!

Ylva sa...

jag röstar på Milo :)

Anonym sa...

Klart han är en Milo! Men det skulle inte vara ett lika vackert namn utan Santino Totti Birro. Underbart! Stort grattis till er!

Anonym sa...

Milo tycker jag, har ingen direkt motivering.. Gillar det namnet helt enkelt :)

Anonym sa...

GRATTIS TILL KILLEN!!! Om jag får säga mitt så tycker jag att ni ska välja Milo väldigt fint tycker jag... Kram från Linda

Anonym sa...

Jag känner igen det där. Jag kan sakna min son när han sover...

Anonym sa...

Min röst faller på Milo. Tycker det stämmer bra med hans längtans- och väntansnamn Mini. Och betydelsen (Min kärlek) är fin! Santino som betyder litet helgon är också fint, men min röst blir ändå Milo.

/ Lovisa

Anonym sa...

Underbart! Jag tycker Milo är fantastiskt fint. :)

Anonym sa...

Härligt det låter att det knallar på o att allt funkar så bra. Smärtan i bröstvårtorna brukar ju avta efter ett tag som tur är. Ja du tilltalsnamn kan vara svårt o välja ibland men jag hade nog valt Milo. Lättare att ropa då man vill ha in honom sen. Men det är ju min personliga åsikt. Ni väljer ju.

Anonym sa...

Båda namnen är super fina, men Milo tycker jag är lite extra fint! Jag önskar er all lycka med nya bebisen. Måste bara säga att jag älskar din blogg och man kan verkligen hitta så mycket glädje i den!

Anonym sa...

Jag röstar för Milo av den enkla anledningen att det är ett kort namn som man inte gör ett smeknamn av!!
Vi valde Vera till vår dotter istället för ett långt namn, för då blir det bara att man kallar barnet för ett smeknamn istället för tilltalsnamnet och då kunde man lika gärna döpt barnet med ett kortare namn :)
Men det är bara min åsikt såklart ;)
Santino, där tänker jag bara på han i projekt runway som var sån grym designer och vann det året han var med ;)
lycka till med allt, jag är så glad för eran skull!!!
kram Emma

Anna sa...

Stort grattis till Undret! Äntligen, fantastiskt, stort, otroligt, magiskt. Och allt det där.

Vill du, för skojs skull, ha våra åsikter om tilltalsnamnet, så starta en omröstning till höger. Jag röstar gärna! :o)

Kramar till er alla tre.

Anonym sa...

Jag tycker ni ska välja Milo som tilltalsnamn!

Kramar Kicki

Daniel sa...

Se on rakkaus!

mammamillis sa...

båda namnen är fantastiska, Santino tänker jag mig honom som. kramkramkram

Anonym sa...

Jag tycker Milo är jättefint!

Anonym sa...

Milo Milo Milo!

Anonym sa...

Milo Birro - ljuv musik!

Anonym sa...

Jag tycker att båda namnen är jättefina men jag röstar på Milo. Nu hör det till saken att jag själv har en MILO som är snart 7 år gammal. Det är ett vackert namn och så betyder det äpple på grekiska :-). Ta hand om dig och din familj. //Jenny

Anna sa...

Santino faller min röst på! Så fint...
Men som fler har påpekat så är Milo Sntino vackert som dubbelnamn åxå.
Väntar med spänning på att få se den lille snart!

Anonym sa...

Jag tycker ni ska kalla honom Milo Santino. Som ett dubbelnamn liksom. Det ligger bra i munnen. Och han lär bli garanterat ensam om det. ;)
Grattis så himla mycket till sonen!

Anonym sa...

Som jag skrev. Många tycker om namnet Milo, det syns här på svaren. Helt klart flest säger Milo. Därav ökningen av detta namn i vårt land.
Och det har ju varit lite inne med korta en/tvåstaviga namn, något som nog fortfarande håller i sig lite.
Själv tycker jag att det är supervackert med flerstaviga namn. :)

Men det är ni som ska välja..

Anonym sa...

Båda e fina men Milo röstar jag på.
Angående såriga bröstvårtor så kan jag meddela att det kommer snart gå över, ca 2veckor tog det för mig.
Smörj med bröstmjölk eller köp
Purelan som finns på babyproffsen, det är rent lanolin (ullfett) som man inte behöver torka bort innan amning.

L i L

Anonym sa...

Milo såklart! Santino är ju en schimpans vettja... ;-)

Anonym sa...

Med atnke på att namnet Milo betyder min kärlek så passar väl det bra, med tanke på att en bebis är sina föräldrars största kärlek. Båda namnen är fina men jag röstar på Milo.
Ett stort grattis igen till er lila kille.
Kram Anna

Anonym sa...

En till röst på Milo här! Men vad skönt att vardagen har lagt sig lite. Kanske inte så mycket än, men så att ni hinner ta paus och dricka kaffe. Och hinna sakna.

Anonym sa...

Håller också på Milo! :)

Lilla J sa...

Jag röstar på Milo! Min sambo säger detsamma =)

Anonym sa...

Hej!

Skönt att allt går så bra.
Jag röstar för Santino...det är så mjukt och inte lika vanligt som Milo. (träffar många inom förskolan där jag jobar)

Kram

Anonym sa...

Milo. Vackert, ovanligt, enkelt!

Kram och lyckönskningar ännu en gång. /Mamma i norr!

Anonym sa...

Milo <3

Anonym sa...

Det är väldigt fina namn bägge två. Men man behöver ju se honom för att kunna säga vilket namn han ska ha..... Vet att ni vill vänta med bild o det ska ni göra så länge ni känner för det.
Fortsätt ha det gott.
Nikki

Anonym sa...

Genom olika länkar har jag kommit in på din blogg. Det är ganska otroligt. Idag på jobbet börja vi prata om "den ödmjuka Birro" Jag har läst att dom har fått barn sa jag. Eftersom jag själv har förlorat ett barn så har jag följt er och din man var ju på TV för ett tag sedan och berättade något jag fastnade för. Just att ni vågade prova om och om igen. När jag läste i tidningen att ni hade fått barn kände jag en glädje fast jag inte känner er. Ville så gärna bara gratulera och önska er lycka till. Vet också att din man blev rörd i TV att så många bryr sig men om man bjuder på sig själv som din man gör, på både gott och ont kan man inte annat än att följa er. Massor av kramar till både dig, din man och lillpojken med de fina namnen.

Anonym sa...

Tittar in här lite, då jag vet att min flickvän brukar läsa denna blogg. Hon har talat så varmt om din och Marcus bloggar, så jag blev lite nyfiken.

Namn är inte lätt. Men jag kände direkt att det såklart är en liten Santino som ni har liggandes i vaggan. Så vackert Så vackert!!

Anonym sa...

Milo är så fint :) Ingenting emot Santino, men Milo låter som en vacker saga :)

/EMMA

Anonym sa...

båda namnen är SÅ fina, men jag tror att jag röstar på Milo. mest för att jag arbetat i Furuviksparken många år, och där har vi en stor chimpanshane som heter Santino... så för mig är det namnet "upptaget", haha :-)

Anonym sa...

Men? Måste ni välja då?! Kan den lille inte heta Milo Santino?! Jag tycker båda är lika vackra!! Hoppas allt är bra (vilket det verkar vara) med er. Måste säga att jag är LITE avis att ni har en nyfödd att snusa på. Dom doftar så oerhört gott. Sköt om er och kramen

Anonym sa...

milo!

Anonym sa...

Santino.. det växer på en.. och passar en vuxen bäst? MEn Milo är också fint.. gissar ja såhär utan att aldrig mött rackarn

Diamond Champagne sa...

santino!

Anonym sa...

Jag tycker att Milo är ett av de vackraste namnen i världen så jag håller på det!

Lite enklare är det också, rent praktiskt, att ha sitt tilltalsnamn i början av namnet. Jag har mitt i mitten och det blir ibland lite missförstånd och förväxlingar.

Grattis också Jonna! Jag har inte skrivit det än. Vilken otrolig resa!! All lycka, glädje och ro!

Anna sa...

Jag röstar för Milo! (som att det vore en omröstning, hihi) Min dotter heter ett liknande förnamn, alltså tycker jag såklart Milo är ett otroligt vackert namn. Santino är också ett vackert namn förstås. Skönt att höra att allt går bra, du låter harmonisk och lycklig - precis som det ska vara i kärleksbubblan med liten bebis. Ta hand om er, tänker på er!

Anonym sa...

Jag röstar på Milo. Framförallt för att det är både fint och lite läcker. Men kanske också för att det är min egen sons initialer, MILO. Sen tycker jag också att Milo Totti är en snygg kombination. Milo Birro (eller Vanhatalo eller vad det nu blir för kombination).

Milo, ja, det håller vi i alla fall på här hemma.

Anonym sa...

alltstå båda är jättefina..men jag vet två HUNDAR som heter Milo..så jag hejjar på Santion! så tufft namn! har aldrig hört om någon som heter santion och tycker det är jättefint!

Anonym sa...

Härligt att allt funkar så fint!
Min åsikt i namnfrågan är att han kallas för Santino. Varför?
Jo, Milo börjar bli ett vanligt namn på småkillar och flera kallas Mille nu. Dessutom tycker jag att Milo Birro låter lite.....eh...halvknasigt?!
Santino Birro låter mycket bättre, vackrare på alla sätt. Poetiskt, helt enkelt! ;-)

Anonym sa...

Om ni väljer namnet Santino finns risken att det småningom blir Santi som förenkling....Jag vet ett par som döpte sin adopterade son till Santiago efter staden som barnet kom ifrån....Idag kallas den pojken för just: Santi. Med vetskap om att man i förlängningen kanske gärna kortar ett namn är det kanske lättare att välja det redan korta?? Vad tror ni?
Har ni annars tänkt på att pojken ju faktiskt kan få heta Mini (som alla vid det här laget är hyfsat vana vid)? Ha inte för bråttom - han ska leva med det länge (och säkert klandra er hur ni än väljer...)!

Anonym sa...

Vi håller på MILO!!

Anonym sa...

Säg både och tills ni av bara farten slutar med ett av dem för att det blir för klumpigt att säga :-)

Anonym sa...

Milo är ett fint namn. Smakar på "Jonna, Marcus och Milo" - låter det inte som en fin familj? ;o)

Johanna Dolk sa...

Jag gillar Milo mer som tilltalsnamn.

Vad skönt att du är på bättringsvägen!

Kram

Anonym sa...

Milo tycker jag är jätte fint! Det skulle jag kunna tänka mej o döpa min son till, om jag får en till =)

Anonym sa...

hej och grattis!! det där med tuttarna och tårna sa min bvc sköterska beror på att livmodern drar ihop sig när de små äter, fantastiskt hur våra kroppar funkar! Återigen grattis!

Anonym sa...

Milo-helt klart!
Katarina

Anonym sa...

Säger som så många andra - med tanle på namnets betydelse så hade jag absolut kallat honom för Milo! Det är så vackert..

Kram och lyckönskningar

Anonym sa...

Hej hej Jonna m familj!!
Kikar in här varje dag men är ju så dålig på att kommentera...
GRATTIS igen till er underbara lilla pojke...är såå glad för er skull..;-)
Häftigt att dom kom med bara 1 dags mellanrum...hade vi väl inte kunnat tro..*hehe*
Tycker båda namnen är väldigt vackra men mitt hjärta slår lite extra för Milo, är så mjukt o fint så hade jag valt hade det blivit det..;-) Men som sagt ni ska ta det som ni gillar bäst.
Kram till er alla!!

//Lisa & Theo

Anonym sa...

Milo är helt klart finast tycker jag :)

Anonym sa...

Hej! Oooj, så kloka ni är, som tar en stund för er själva! Om än aldrig så kort! Hoppas ni fortsätter med det! Det samlar krafter
Nu ska det bli kul, att höra hur
mycket Prinsen ökat i vikt!
Kram på re alla tre!

Barnets mamma sa...

Milo! Jättefint!

Anonym sa...

måste bara rösta på MILO!

Anonym sa...

jag tycker milo :) det blir enklare att säga. Santino är också väldigt vackert, men passar sig nog bättre som andranamn :D Verkar vara en väldigt vacker pojke ni fått :) grattis!

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Så skönt att din mamma är hos er o hjälper till , hon verkar vara en pärla .

Skönt du börjar bli bättre o på ett gladare humör.

Angående namnet så tycker jag båda är fina Milo lite roligare , Santino är mer vackert o stilfullt . sen måste jag säga att TOTTI måste han få heta oxå för att hedra Marcus det är han värd !!

Det viktigaste är att ni har en LJUVLIG SON SOM ÄR ERANS ALLDELES EGET .

Varma kramar från ÅSE

Anonym sa...

Hejsan!
Stort grattis till er båda! Skönt att han kommit nu så du kan vara uppe och röra på dig igen..så gott det går vill säga..=) Ni har en fantastisk tid framför er, och dagarna kommer bara bli bättre och bättre och underbarare och underbarare..=)

Jag tycker båda namnen är fina, men jag röstar på Milo! Tycker det är både gulligt och tufft..=)

Lycka till med allt!
Kram

Anonym sa...

Milo tycker jag är tufft =)
Känns som att det funkar överallt som ni skrev att var tvunget att göra!

Anna sa...

Läste en liten insändaren igår och där var det en TJEJ som hette Milo....

Anonym sa...

Varför inte Totti?

Anonym sa...

Jag tycker Milo! :)

Grattis till er fina son! :)
Blev själv mamma genom ivf för 8 månader sedan, tvillingtjejer.

Anonym sa...

Milo!

Anonym sa...

Milo är ett fantastiskt vackert namn! Det är så mjukt och fint och så har det ju en sån fin betydelse! Men det viktigaste är vad ni själva känner!

Anonym sa...

Hej Jonna,
fina ovanliga namn. Eftersom jag bor i Italien tittade jag genast på kalendern här, där namnsdagar är helgondagar. Milo har namnsdag den 23 februari. San Milo levde på 1000-talet. Milo betyder god, barmhärtig, bedårande och i vissa regioner har milo även betydit kärlek, står det i lexikonet jag tittade i. San Santino, den lille Helige, firar sin dag den 11 oktober.

Jag vill passa på att tacka dig Jonna för din uppriktiga mänsklighet. Du har varit helt enastående under graviditeten och Milo Santino måste vara otroligt stolt över sin fina mamma.
Lotta

Anonym sa...

Nää...
Fråga inte oss...
Bestäm själva!
:-) Mohikanen.
Jag kan bara konstatera att man omöjligt kan vara alla till lags.
Vissa tycker:
det ska vara ett svenskt namn,
namnet ska vara lätt att uttala och helst kort.
När vi döpte våra barn struntade vi högtidligt i alla dessa krav.
:-)

Anonym sa...

Båda namnen är otroligt vackra passande till ett vackert barn och vackra föräldrar, så varför välja?

Anonym sa...

Jag tycker Milo är fint, men det är gulligast på små barn. När man kommer uppåt 30-40-årsåldern kanske det är lite barnsligt. Dessutom låter Santino Birro bättre i munnen. Milo Birro är lite för nära varandra liksom...

...om du vill höra min åsikt! :)

Anonym sa...

Milo passar bäst,liknar Mini.

Hoppas Du och dina släcktingar bara pratar finska med Milo och Marcus svenska Då blir han definitivt tvåspråkig.
Kram och lycka till.

Anki Nordlund sa...

Santino är ett mycket vackert namn!
Ska bli härligt att få se en bild på underverket så småningom. Vacker vagga, den sover han gott i.
Kram till den lyckliga familjen från Anki i Uppsala

Anonym sa...

För mig är det svårt att tycka ngt om namnet när man inte har sett honom! När Marcus skrev om "Santino" i sina bloggar, så tänkte jag mig en helt annan bebis än din... svårt förklara. Han har ju hela tiden varit "Mini", o "Santino" låter som ngn m blonda lockar, vilket jag har svårt att tro att er son har... Men det är ju bara ni som sett sonen, så ni är väl de enda som kan "känna in" vad han ser ut att passa bäst i! /Erika

Anonym sa...

Jag tycker Milo :) En kompis väntar barn och om det blir en tjej så kanske hon ska heta Lilo. Hihi. Kram på er alla 3!

Anonym sa...

Sällar mig till skaran som är lyckliga för att ni äntligen fått en levande liten bebis och tycker att Milo är ett perfekt tilltalsnamn.

Anonym sa...

Båda namnen är fina men röstar personligen för Milo. Milo Birro <3, kan det bli bättre?! :)

Anonym sa...

Milo

Anonym sa...

santino, tycker jag är allra finast, vackert namn på vackert barn! Kram:A

Anonym sa...

Många förnamn - inte sällan 4-5 stycken - är ju inte ovanligt i Italien, alltså röstar jag för Milo Santino Totti!
Vad ni än bestämmer som "första-namn" kommer han nog alltid att vara Marcus egen lilla Totti! ;-)
Men, måste jag välja skulle han definitivt kallas för Santino. Betydelsen av namnet och den mjuka musikalitet som det namnet rymmer är oöverträffad. Dessutom inte så vanligt som Milo, som verkar vara på stark frammarch i Sverige nu.
Å andra sidan kanske det blir en liten kändiseffekt på babynamnfronten pga er lille älskling; kanske blir många många fler Milo & Santino inom kort!?
Häpp!
/Alex

Ita sa...

jag hade valt Milo, men det är väl för att jag själv har haft det namnet till en ev pojk i flera månader.... (ni har snott det *ler*). Båda e jätte vackra och kommer bli bra vilket som.
//Ita

Anonym sa...

Stort grattis till er alla tre!

Jag tycker också Milo är väldigt sött på en baby och sen fint på en äldre kille. Men både Milo och Santino är ju jättefina. Santio Birro (?) är faktiskt strået vassare än Milo Birro.

Carina sa...

Santino så klart, delvis för att det är ett underbart namn, sedan för att det lilla helgonet innan han ens fötts fick hundratals att engagera sig och känna hopp i denna så tuffa värld.

Han fick både sin mamma och pappa att skriva så vackra saker att jag vid flertalet tillfällen satt gråtande framför datorn.
Jag är tacksam att jag fått vara med er på resan.

Kram

Anonym sa...

Ååå skulle vara så härligt att hälsa på lilla familjen!!! :-) Jag tycker Milo skulle vara ett fint tilltalsnamn, det gillar jag! Även Santino är fint, men jag röstar för Milo :-) (äldsta morbror håller med) kramar /Cissi