lördag 14 februari 2009

kropp pch så

Flera har undrat över min kropp. Ja eller mer dess funktion, fast snarare kanske icke funktion såhär "efteråt". Den är seg alltså. Som en riktigt gammal kvinnas. Men jag kan i alla fall glatt meddela att jag idag den 14 februari 2009 varit på konsum helt själv. Till fots! För första gången sedan augusti 2008. Jihaa. Jag tog den promenaden (åh vad gott det smakade med lite frisk luft igen efter många dagar inomhus) under lilla älsklingens tupplur. Ja han sover faktiskt än och har inte skrikit alls så mycket idag!!! Hoppas det håller i sig. Vi hade en sådan underbar mor son stund där vi bara tittade på varandra under jättelång tid. Helt fantastiskt. Jag höll på att gå åt. Han är så vacker och de där ögonen, nyfikna och nya. Min lilla son!
Fast nu var det min tur till konsum det skulle handla om.
Gick iaf dit. Med lista och allt. Tog en dragvagn som jag la sakerna i (massa gott och trevligt) och drog runt ett tag men märkte inte förrän vid kassan att jag ju inte kunde bära allt det där hem. Frågade då ifall jag kunde låna vagn för att frakta varorna hem och visst kunde jag det. Sedan skulle jag betala. Men oj, ingen plånbok. Så det var bara att lämna grejerna där, tillika vagnen, bege sig hemåt och sedan återvända med pengarna. Pust.
Nu är jag iaf här. Hemma. Sjukt slut. Yr och svag. Men en utflykt fick jag. Två gånger dessutom. Och kroppen hängde med, både dit och tillbaka. Inte mycket att kaxa om men ändå.
Nu ska jag gå och lukta på min son igen.

Hej hopp.

Trevlig alla hjärtans på er alla!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att du nu igen kan gå vart du vill NÄR du vill :) Och snart kanske lille killen också får hänga med ut på en tur, väl nerbäddad i sin nya vagn?!

Trevlig alla hjärtans dag till er alla 3!

Anonym sa...

Bra jobbat, Jonna! Nu återerövrar du vardagen igen, steg för steg (bokstavligen).
Ha en mysig Alla Hjärtans Dags-kväll med familjen!
Ditte

Anonym sa...

Haha, glömma plånbok = AMNINGSHORMONER! Många, många ammande kvinnor får dem... Och herregud så tokig man blir! :D

lidostillcapri sa...

Allt känns sig likt trots nästan 40år sedan.Lycka till och njut!
67+++

Anonym sa...

Hurra Jonna! Du behöver komma ut å vara bara du!
Det lilla livet hemma tar all must,
och ibland måste man andas oxå!
Kram till lilla familjen!

Joanna sa...

Sakta men säkert... :-)

lidostillcapri sa...

Allt är sig likt. Trots 40 år sedan.
Lycka till och NJUT.
67++

Helena sa...

En kompis till mig glömde faktiskt sonen på konsum, i sin bilstol. Lite förvirrad får man faktiskt vara som nybliven mamma! ;-)

Hemliga damen sa...

Små små steg i taget... sen är du tillbaka på banan igen! Kämpa på!

Om mig sa...

Har inte grattat till lilla Milo Santino ännu så jag gör det nu. Ett stort Grattis! Visst är det värt all väntan? :-) En graviditet är ju så mycket längre när man har dåliga erfarenheter sedan innan. Förresten, är det inte dags att uppdatera lite här till höger?

sanna sa...

Vilken underbart befriande känsla det måste ha varit för dig att kunna gå iväg sådär på egen hand även om du var helt slut efteråt.
Jag fick själv vara sängliggandes 11 veckor under min tredje graviditet. Inte alls lika länge som du fick men jag kan ha en aning om hur du haft det o hur kroppen känns nu då den ska igång igen.
Kram till er alla tre

Anonym sa...

Vad skönt för dig att komma ut lite i dag, synd bara att du hade glömt plånboken hemma, men sådant händer ju, Det kallas mamma syndrom man blir glömsk som småbarnsföräldrer det kommer du nog att märka snart *ler* hoppas allt är bra med lille (väntar på bilder på lilla underverket) Kram från Tanten i Linköping

Anonym sa...

Jag är så glad för eran skuld! Glömmer aldrig hur lycklig jag var när första barnet kom!! Vet att det var skitjobbigt när alla kom med "goda råd" och visste precis hur allt var.... Jag ammade så fort babyn var orolig (hade läst Anna Wahlgren). Fick höra ofta att jag ammade för mycket, men får babyn för mycket så kommer det ju upp. Vi hade vaggan i köket på dagarna från dag ett; dammsög, pratade och hade radion på. Aldrig behövde vi vara tysta när babyn sov. Det var nog en trygghet att höra alla vardagsljud. För oss har detta funkat med tre barn. Ingen kolik. All lycka önskas er av Lill.

Memme sa...

Bebisar luktar gott.

Meryl sa...

Åh grattis till första egna promenaden på länge! Synd att det blev en liten miss så du fick gå 2 ggr. Kämpa Jonnas kropp!!
kramar!!

Anna sa...

Härligt att läsa att din lilla shopping gick bra, även om du fick gå två gånger. Och härligt att höra att du faktiskt kunde komma ut en sväng för dig själv .. och gå. Det var ju ett tag sedan.
Om du inte stressar på kroppen. Börjar röra på dig sakta men säkert och i lagom, sakta ökande, doser. Så tror jag med all säkerhet att du kommer känna dig starkare inom en inte allt för lång framtid. Och att du passar på att sova när din son sover, så att du får så mycket sömn som möjligt. Och äta bra såklart.

Tänker på er massor och är så otroligt glad att denna långa resa som ni har gjort, resulterade i en livslång resa som nu har börjat. Underbart!

Jessica sa...

Vi förlorade vår efterlängtade son nu i december i v 36, och sorgen har varit enorm. Vill bara säga att ni ger mej hopp inför framtiden, och att jag är otroligt glad för eran skull!!

Sabina sa...

Grattis till eran son, själv hade jag gissat på en liten tjej hihi!
Njut av denna tid då det går sååå fort och sen är lill killen stor!
Jag är glad för eran skull att ni äntligen har en liten att lukta på...
Kramiz

Anonym sa...

När får vi se en bild på den lille? ^^

Åsa sa...

Har följt er ett tag och är så glad för er skull att ni äntligen fått lyckan med ett barn i erat liv!

Jag skriver också för en vän som fått täta sammandragningar i graviditeten tidigt (vecka 22).
Har läst dina inägg om UVI och GBS men förstår inte riktigt. Jag vill inte att nåt ska hända henne såklart vad kan jag göra!?

Vänliga hälsningar
Åsa
du får gärna svara hit:
hypnosa@telia.com

Helene sa...

God Alla Hjärtans till dig också, lite i efterskott. Jag kan inte föreställa mig hur det måste ha känts för dig att ta de promenaderna igår. :-) Var tvungen att le åt dina små missöden i affären. :-)))

Kram!

Anonym sa...

Underbart att följa er resa nu när er älskade bebis har kommit. Det är nästan som att återuppleva det själv, eftersom jag minns och känner igen det ni beskriver. Åh, det där med att lukta på sitt barn, känner jag igen. Jag minns bebisdoften som det var igår. Min son är nu två år och jag älskar fortfarande att lukta på honom. Det är något speciellt med den doften. Underbart! Måste få sniffa ibland, bara för att "fylla på" förrådet... innan han snabbt sticker iväg igen...för rastlös att sitta med mamma sin.

Emma sa...

Vad skönt att du kom ut på prommenad!!! Fast jobbigt att du fick gå dubbelt hi hi!

Kanske lite massage på minis mage fungerar om det är så att han har lite ont i magen? Våran Felicia hade lite magknip på kvällarna de första månaderna. Vi lade henne på underarmen, huvudet åt armbågen till och magen neråt mot golvet, den andra armen kom liksom mellan benen och den handen masserade vi magen med samtidigt som vi gick, Lite svårt att förklara men det fungerade och ut kom gaser i massor!

Lisa sa...

Haha! Skönt att höra att det är fler som är lika mamma-vimsiga som jag!