söndag 1 februari 2009

dag hundrasextioen -färdigbakad bulle...

...som någon skrev. Och det är just vad jag har i "ugnen" idag!
Av buffarna att döma så vet h*n också att det nu i princip är fritt fram, men ett tag till lilla älsklingen. Ett litet tag till.
Det vi vill Mini ska göra dessa sista fyra dagar är att fetta till sig och fortsätta träna på andningen så den kommer igång som den ska när det blir dags att testa färdigheterna.
Anldningen till att man numera väntar med planerade snitt i de flesta landsting till ca en vecka (runt två förut) innan beräknat datum är just andningen. Man har märkt att "snittbebisar" har svårare att få igång den, eftersom de inte utsätts för den nyttiga stressen resan genom muttan innebär. Samtidigt så är ju allt väldigt kontrollerat med planerade snitt och man blir kvar längre tid på BB så man kan se att allt börjar och fortsätter som det ska.
Jag ska snittas 16 dagar före BF främst för att mitt cerklage sitter så högt uppe så det inte finns plats för Mini att lägga sig ner så som bebisar gärna gör mot slutet utan att slita på bandet. Dessutom ligger moderkakan för och vad jag har förstått så finns risken att den börjar blöda om bebis ändå försöker borra ner sig och det vill vi inte.
Känns väldigt bra att snart få ha älsklingen hos sig, här på utsidan. Tryggare på något vis. Eftersom min erfarenhet av kroppen lämnar en del övrigt att önska så är inte förstroende till den helt på topp. Visst kommer oron hänga sig kvar, men på ett annat lite mer kontrollerat sätt.

Jag är fortsatt sjuk idag men ändå relativt pigg just nu. Hostan är jobbig, framförallt för stackars mage, men ilgult slem börjar leta sig upp och det borde väl tyda på någon typ av slut på det hela? Febern ligger dock tacksamt och kletar i lakanet och kudden efter alvedonintaget i morse. Fantastiskt att det faktiskt fukar så. Två alvedon och kroppen börjar svettas ut eländet. Egentligen är ju febern bara bra, och till viss del min kompis som slåss mot bakterier och ev. infektioner som attackerar. Men ibland får man väga det ena mot det andra och just nu orkar inte min kropp med febern någon längre stund, så kudden får den.

Jag anar solen sticka fram ett envist sken bakom hustaken. Härligt.

Hoppas ni får en bra dag och kan njuta av det eventuella skenet och söndagens lugn.

12 kommentarer:

Anna sa...

Vill du ha hostmedicin? Jag har nog haft samma sjuka som du med feber, snuva och en väldigt jobbig hosta. I måndags var jag på vårdcentralen och fick två olika sorter hostmedicin. Jag behöver dom inte längre och enligt bipacksedel ska de gå att ta när man är gravid. På min blogg ser du vilka mediciner det är. Hör av dig ifall du är intresserad. Vi bor ju nära varandra ifall du skulle vara intresserad.

Odling sa...

Heja heja Jonna! Kanske tur att du blev sjuk en vecka innan snittet, du ska se att du är frisk och pigg lagom till den stora dagen! Ser så mycket fram emot rapporten att Mini har kommit ut levande och skrikande, det kommer bli fantastiskt. Större än man kan beskriva med ord.
Många kramar, Odling på FL.

Anonym sa...

Hoppas du hinner bli bra från förkylningen innan du ska snittas! Att tvingas hosta o dessutom vara bukopererad är inte så bra. Tänk att det är dax snart nu..så spännande!! Hoppas hoppas på ngt inlägg även från sjukhuset, o mannen är väl med o dokumenterar kan jag tänka. Jag läser ju även hans blogg! Lycka till Kram /M

Anonym sa...

hej finnjonna. jag undrar vad du ska frossa i för gott efter förlossningen? sånt du inte vågat äta när du varit gravid :))

kram maja

Tuva sa...

Åhå. Din blogg är så himla bra!
I lööve.
Hoppas allt går fantastiskt bra med Mini nu.

Anonym sa...

Jonna det är förståligt att du inte helt litar på din kropp. Men snart har den motbevisat dig och framförallt med din mentala styrka är ni ett vinnande lag. Kan du skicka hit hostan så ska jag välkomman den med öppna armar. Gabriella som bor nära en doktor som för 25 svenska konor fixar barnlöshet, otur, nytt jobb,större penis, förkylningar, värk och prov. Listan är lång, tyligen fixas det mesta med örter och olika ben. Hade du varit här så hade jag bjudit på ett besök.

Anonym sa...

Det är ju helt fantastiskt att bullen är färdigbakad nu.
Här har det snöat sedan i natt men helt plötsligt tittade solen fram alldeles nyss. Vackert!
Krya på dig och ha det bra de allra sista dagarna innan Mini tittar ut!
Ditte

Anonym sa...

Hej på er!

kan du inte berätta lite mer detaljerat om planeringen för torsdagen. När åker ni dit osv. Kan du blogga därifrån? Ja, jag förstår att du inte kan det under själva snittet, men...kanske efteråt, instruera pappa Marcus... Ni måste lägga in bilder på underverket, vi kan inte vänta tills ni kommer hem! Har ni kollat så att Marcus får sova över? Här i Gbg får de det i mån av plats, för er finns det särskilda skäl . mvh Anna

Helena sa...

Begär ett apnélarm om du är orolig för andningen. För min äldsta dotter som är född i vecka 28 var det rutin att man fick med sig ett sånt när man åkte hem, hade vi inte fått ett hade jag inte vågat sova själv.

Min yngsta föddes i 36+0 och ansågs kanske inte direkt behöva ett, men jag vägrade lämna sjukhuset utan. Fick det utan diskussion också :-) Dessutom en klart modernare modell, så vi slapp falsklarm denna gång.

Johanna sa...

hurra för bakad bebis :-)
Hilding föddes 37+5 och skrek innan hela han var ute. En snittbebbe som fick full apgar.

Snart snart kommer h*n

kram
Johanna

Hafen75 sa...

Härligt! Nu är det inte långt kvar!

Min lill-kille föddes med akutsnitt, dock på 40+5. Och den andningen var det inget fel på, ska du tro! Jösses! Han tog ton på en gång. Det var magiskt. Tårarna bara rann. Av lycka. Min lilla groda!

Fortsätter, som vanligt, att hålla alla tummar som finns för er lilla familj! Kram från mig.

Karolin sa...

Lycka till och krya på dig! Jag har fått mina snitt x 3 13-15 dgr före bf och det har funkat bra. Mellanbarnet hade lite svårt med andningen men det kan oxå bero på att han var tillväxthämmad pga havandeskapsförgiftning, dessutom blev han bra mkt mkt fort.

Nu så har jag min lilla bebis 5 dgr gammal ligger här i rummet intill och snart så har du din hos dig och livet kommer aldrig mer bli detsamma igen.

Hoppas dgr fram till snittet går fort och att allting går bra coh att förkylningen ger med sig.

/K mamma till ängel f/d 2001, två buskillar och en alldeles färsk liten tjej