torsdag 19 februari 2009

mat

Ja vad tror ni, doftade han lika underbart som tidigare?
-Japp, det och så mycket mer och bättre ändå!

Jag somnade och sov en stund jag med, tills det var matdags igen.
Det börjar som alltid med ett gnyende från vaggan, som eskalerar, blir högre och tills sist går över i ett skrik om MAT, NU! Han är så söt när han öppnar munnen och börjar röra lilla huvudet från sida till sida så fort jag lutar mig ner. Mjölkpatrullen har anlänt verkar han tänka och då är det tuttjakt på högsta nivå som gäller och han slutar inte vifta förrän han hittar det han ska.
Han åt intensivt och länge. Och somnade sen. Mätt och belåten. Något som jag med är nu.
Måste äta. Massor. Känns nästan som att jag är på träningsläger. Det går nog åt en hel del nu när man agerar frukost, lunch och middag och ett antal mellanmål däremellan dygnet runt. Men vad härligt det är! Jag som tidigare hatat all form av träning kan inte få nog nu.


Beställde förresten böcker förra veckan som kom idag Första året av Katerina Janouch och Växa och upptäcka världen -om barns utveckling under den första tiden. De verkar väldigt bra båda två. Har inga hjärnceller till övers för annan läsning just nu, eller de jag har ligger i frivillig dvala alternativt strejkar för bättre villkor. Det är bara mitt barn som gäller just nu och så får det vara.

Ha en fin kväll!

17 kommentarer:

Vonkis sa...

På tal om mat så har jag hört av flera småbarnsföräldrar i min närheten att Första mosboken har varit en uppskattad hjälp när den tiden kom.

Anna-K sa...

Hej igen!
Tiden rullar på o den lille killen vill ha mat - sömn. Det är väldigt bra om du kan få detsamma. Det är bra att ha färdig mat till den grabben.Hoppas du hinner få ett "nattamål" också! Ha det gott!

Anonym sa...

Det är ju underbart!
Man kan i princip inte tänka på ngt annat än sitt barn den första tiden, vilket är så himla bra. Det är ju så smart planerat, rent biologiskt :) Jag brukar prata med andra mammor om hur "IQ-fiskmås" man kände sig första tiden. Jag blev från att varit kontrollfreak, en "virrpotta" så min man fick rycka in och ha koll på allt. Han är fortfarande förundrad över "personlighetsförändringen".
Det börjar dock gå tillbaka till det normala nu... :)
Njut av att vara Mamma!

Elin i Björken på jobbet sa...

Hihi! Jag minns när jag ammade att jag upplevde att mina egna hjärnceller försvann med modersmjölken. I mitt huvud snurrade bara amning, blöjor, tvättmedel, färg och konsistens på det som hamnade i blöjan, mm.

Mina jobbarkompisar tyckte jag var urjobbig i samtalen och det var ömsesidigt. Jobbet blev så otroligt avlägset.

Hoppas ni har det superbra och det verkar ju så.

Njut av denna härliga tid, det går så fort bara innan de är stora, men då kommer nya underbara tider.

Anna sa...

Jag blir så glad av att läsa din blogg. Det är så härligt att riktigt känna vilken glädje du utstrålar nu. Och så underbart att lille Mini .. Oups.. Milo Santino mår så bra!
Och känn verkligen ingen press med att behöva lägga ut bilder på honom här på nätet. Förstår om du så gärna hade velat måla hela världen med honom. Och självklart så är även jag, lite nyfiken på hur skönheten faktiskt ser ut. Men jag tycker samtidigt att ni verkligen inte behöver lägga ut några bilder på honom alls. Det är ju en sak att vara väldigt öppen med sitt egna liv på sin egna blogg .. skriva och visa så mycket man själv vill och känner om sig själv. Men lille Milo Santino är ju ett eget litet liv .. och det ska ju självklart respekteras.

Kram!

Anonym sa...

Hittade en rolig sida...såå fina och roliga saker att själv fila på!!! Linda

http://www.madebyyou.se/

eva sa...

hej..så mysigt..åhhhh jag kan riktigt känna babydoften..mmmmm.. kram kram .trevlig helg

Charlotte sa...

Växa och upptäcka världen har jag rekommenderat alla jag känner som har små barn. Den har stämt nästan på dagen med vår son och varit väldigt uppskattad av hans mamma och pappa ;) Hoppas den är till nytta för er med!!

spaceylisie sa...

Fick tips av en barnmorska om Penelope Leach's "Barn de första fem åren". Vissa saker är inaktuella och känns förlegade men all in all rekommenderar jag den! :D

en annan änglamamma sa...

Längtar så mycket när jag läser om ditt nya liv. Jag är verkligen glad för er skull och läser med ett leende på läpparna. :)

Anonym sa...

Hej!
Det där viftandet framför tutten är så himla gulligt!

Appropå skrik, så såg jag en kvinna (Priscilla Dunstan) på Oprah som kunde förstå bebisars olika typer av skrik/läten. Kolla själv här:

www.oprah.com/slideshow/oprahshow/oprahshow1_ss_20061113/1.

Det är jättehäftigt. Testade med min egen lilla son och jag tyckte jag fick hjälp med att veta vad han ville.

Lycka till!
Frida

Lavali sa...

Mysigt det låter :)

Anonym sa...

Måste bara tipsa om Joruns bo Nära föräldrar. http://www.bokus.com/b/9789197369237.html
Den är verkligen otroligt bra!

Kram

Hafen75 sa...

Visst är den första tiden underbar, trots tröttheten! Fantastiskt! Njut!

Ang "växa och upptäcka världen" - vi läste den också, jag och min man, och den är verkligen bra! Vår son följde nästan den exakt, så vi kunde nästan veta med en veckas förvarning när nästa språng skulle ske, och därmed också när gnällperioden skulle inledas!

Lycka till! ;-)

Anonym sa...

Tänkte på det här med hjärtskärande skrik...gillar Anna W. som säger att varje skrik är en fråga om allt är ok.! Sen kan man bara försöka svara på den frågan. Försöka övertyga den lille att allt är bra och här är du trygg. Magknip är ju en annan femma!!! Bära, massera och trösta!!!

Anonym sa...

Ett stort grattis till fina Milo Santino!

Jag undrar bara, du nämner inget om Dante och Liten längre. Tänker du inte lika mkt på dom längre nu när du har ett levande barn? Eller påminns du mer om sorgen efter dem nu när du upplever med Milo vad du inte fick uppleva med dem?

Milla sa...

Hej Jonna! Jag gav Växa och upptäcka världen till en god vän och hon tycker att den var jättebra. Barnet genomgår en massa utvecklingfaser under första året och den här boken gav henne koll på detta. Super :) Lycka till!